Problematické zaspávanie 2 mesačnej dcérky

katkaseiner
5. nov 2012

Ahojte, viem ze to tu uz asi velakrat bolo, ale nenasla som skutocne odpoved ako a co robit. Moja 2 mesacna dcerka este skutocne nema ziadny rezim, zatial je to skor ako sa podari, tak je. Cez den sme v pohode, je cisto kojena, ked si zapyta, dostane prsnik. Ked je unavena, vacsinou zaspi na rukach alebo v kociku, v autosedacke (ci uz v aute, alebo ju uhojdame do hajan ). Vecer po 7 hodine to vsak pride. Zacne byt hladna ale prsnik nezoberie, radsej si papa ruky alebo rukavicky (mava totiz velmi casto studene ruky). Musime ju najskor uspat a potom v polospanku zacne bez problemov papat, co ju potom ale dost zobudi. Toto uspavanie zacina byt dost problematicke....od tej 7 hodiny vecer zaspi potom uz na noc asi okolo 11 alebo az polnoci. Po nejakom case ju viem uspat na rukach, ale akonahle ju chcem polozit do postele, tak je hned hore, rucicky a nozicky su v pohybe a oci su otvorene dokoran. Je to dost unavne, preto prosim pomozte.

samila1
5. nov 2012

Ahojky, ja by som Ti rada napisala moju skusenost. Verim, ze je to dost unavne, hlavne ak prepadneme myslienkam, ze zase je to tu.
Maminka je s dietatkom uplne prepojena. Akakolvek emocia sa prejavi v spravani dietatka. Ja som vecer pristupovala ku kojeniu aj vycistenymi myslienkami-ziadny hnev, smutok, zlost, ze znova nieco bude inak ako ja chcem. Len venovanie sa v mysli malej, ako nadherne sa spajame a ja jej davam ten najvacsi dar a to moje mliecko. Ale mali sme vecer ritual, aby vedela, ze teraz je prave noc, zaspievala som jej pesnicku, ktoru som spievala len vecer na spinkanie, spravila pritmie v izbicke a bola som tam sa, len ja a moje drobuliatko. A nakoniec som jej zo srdiecka popriala, aby sa naplnila dusicka krasna. V tej chvili som patrila len jej, moje myslienky patrili len jej. V noci vzdy spinkala v postielke.
Mali sme tiez problem, ze ma odmietala, ale to som mala laktacnu krizu, tak som potrebovala zvysit tvorbu mliecka. Zatial som jej davala mliecko z flase. Do 1 roka vobec neplakala. potom zacali zubky a tak.
Potom sme mali tiez problem,ze v noci sa budila. Vtedy som vedela, ze musi prestat chodit medzi ludi a venovat sa len jej a robit tie iste ukony niekolko dni. Bola som len pre nu a bolo v pohode.
Alebo moze byt aj to, ze jej nevyhovuje, kde ma postielku. Deticky silno vnimaju energetiku prostredia.
Alebo moze byt aj to, ze jej nieco vadi v strave maminy. Napr. ak predpokladame, ze do mliecka sa z nasho jedla dostane nieco za 6 hodin/su rozne teorie/, tak podla toho si to mozes najst.
Ja Ti prajem len vela lasky a trpezlivosti aj v tych momentoch, kedy malicka Tvoja nechce papat. To prejde, len treba verit. U dietatka sa vela situacii otvara a v hned aj konci. Dietatko sa potrebuje naplnit vsetkym moznym na tomto svete.

martinkatinka
5. nov 2012

@katkaseiner skús ju dať do zavinovačky, aby sama seba nerušila ručičkami a nožičkami.... ešte nevie načo ich má a nevie ich ani poriadne ovládať... možno, neviem, skús ...
Uf, my sme mali režim hne´d a máme doteraz, neviem si to predstaviť bez toho 😵

boka79
7. nov 2012

ahoj, na rezim je este malinka, ako pise samila1 my to tiez takto robime, uspavame na ciciku a tesime sa. Je mozne, ze sa prebudi, lebo jej zacne tiect velmi silno mlieko? My sme to mavali casto a zmenili sme polohu dojcenia... Skus dojcit po leziacky, aby bol zaklon hlavy, aby jej to striekalo na podnebie, nie hltan.. To urobis tak, ze si ju prisunies k sebe, musi byt na boku, ja to robim tak, ze nohy si dam medzi moje nohy a trosku dolnou rukou pritlacim za krk, aby bol zaklon.., Mozno sa nechce uspavat na prsniku, lebo jej velmi tecie, alebo jej skus ponuknut prazdnejsi prsnik, mozno to bude lepsie...

Alebo zacni na rukach a potom ju nechaj nech si podudka na prsniku po leziacky v spravnej polohe..

My sme mali na zaciatku tiez s tym problemy, ale oplatilo sa. Teraz to super klape, obaja si to uzivame, iba ked je chory a nevie dychat je to tazke, musim tiez na rukach tych mojich 8,5 kila uspat drzim palce