Spičkovanie ročnej dcérky - aké topánky jej kúpiť?

michaelavikinka
19. júl 2021

Ahojte žienky viem ze už tu taka téma je ale moja mala ma 1 rok a 1 mesiac a špičkuje ešte sama nechodí postaviť sa postavy sama ale keď ju držím tak na špičkách aké topanky sú najlepšie?

zuzap33
19. júl 2021

@michaelavikinka a načo ju stavias 🤦‍♀️? Preto ti spickuje. Tam žiadne topánky nepomôžu. Všade sa píše, že dieťa treba nechať, netahat za ruky, nič nasilu. Načo ju nutis do niečoho?

snazilka_bio_mamka
19. júl 2021

@michaelavikinka teraz mozes očakávať komentare od roznych odborníčok na vychovu a chôdzu, priprav sa :D neboj, terza to je nič, este nema taku istotu v nožičkach, upravi sa 🙂

selu11
19. júl 2021

Presne ako píše vyššie, len jej tým uškodíš. Naozaj sa nečuduj, že špičkuje. Nie nadarmo odborníci radia nedržať za ruky a nepoužívať chodítka. V takej prírode tiež neučia zvieratá svoje mláďatá chodiť, nie?

kratucka
19. júl 2021

ešte je maličká, uvidíš, či sa to zmení, keď začne chodiť. ak nie, navštív detskú doktorku. ona bude lepšie vedieť, či to je problém alebo z toho vyrastie.

simona1998
19. júl 2021

@michaelavikinka u nás boli tiež len špičky😇a sama sa odnaučila a začala stúpať pekne na celu nôžku neboj nič

ruzasipova
19. júl 2021

@michaelavikinka Uz som viac krat citala a videla na mojom, ze deti v tomto veku zacnu spickovat. Objavia nieco nove, tak to robia do nemoty. Moj to do 2 mesiacov prestal robit uplne. Topanky to nevyriesia.

sofiella
19. júl 2021

@simona1998 ahoj, po akom čase prestala spickovat?
Moja spickuje asi 4-5 mesiacov. Ma 1,5r. Obvodná nás poslala na ortopédiu, tak sme sa už objednali

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona1998
19. júl 2021

@sofiella viesco dlho jej to trvalo tusim až do 2 rokov ? Nebola to chvíľka, aj sestrine dievčatko chodí po špičkách 🙂

sofiella
19. júl 2021

@simona1998 hlavne ze prestala, dúfam, že aj tu moju to prejde🙄

whatever1
19. júl 2021

@beata_k Hej🤣🤣🤣.

jajkaaa3
21. júl 2021

@michaelavikinka určite so rieš, naša tak spickovala, každý vravel že má to ešte čas, ešte nieje pripravená na chodenie. No prešli mesiace a ona stále spickovala. V našom meste mame strašných ortopédov, tak sme sa nakoniec objednali v inom meste a dr povedala, že kde sme boli doteraz. Hneď jej dala plastové dlahy na noc a po mesiaci začala pekne doslapovat a chodiť. Mala skrátene achilovkx. Ak by sme to nechali tak, tak by sa jej natoľko sťažili, až by bola nutná operácia. Nechcem ta vystrašiť, ale radsej preventívne by som to riešila po tejto našej skúsenosti.

layla
7. aug 2021

@jajkaaa3 to iste aj u nas... v roku som to zacala riesit, sama som vyhladala ortopeda, lebo pedina hovorila, z e ona len musi sama prist na to, ze sa vie postavit na celu nohu... hned neurologia, rehabilitacie, vojtovka, magnet, elektroliecba a dlaha na noc. Presne na 1,5roka sa postavila na celu nohu a rozbehla sa. Obuvam jej Protetiky.

jajkaaa3
8. aug 2021

@layla presne aj my sme to mali, až ako 1,5 ročná začala chodiť.