Svokra a odplienkovanie

31. júl 2023

Dcera je na prazdninach u svokry. Ma 3 roky a nosi plienku na spanie, pretoze sa este pocikava. Nie kazdu noc, ale povedzme 1 noc nepocika, 3 ano a takto sa to strieda. Svokra si ale zmyslela, ze ju odnauci od plienok na noc a nebude jej ich davat, lebo tak sa predsa deti od plienok oducia. Aj napriek tomu, ze som ju poziadala, aby dcere plienku na noc nechala, odplienkovanie poriesime, ked bude na to zrela. Nerespektuje to. Co robit? Nad viacerymi vecami, kt. svokra robi aj napriek tomu, ze sa mi nepacia, som mavla rukou - su u nej na prazdninach, tak kaslat na to. Ale toto ma hneva. Najma ak sa mala v noci pocika a bude spat v mokrom, pretoze ju urcite svokra nebude kazdu hodinu kontrolovat ci je sucha..

kacena4
31. júl 2023

nedavat jej ju nech pochopi ze ona je na rozmaznavanie nie ucenie na to je rodic

iritka
31. júl 2023

Ja by som ju nechala nech jej poocikava postel, ale trvala na tom aby ju v noci skontrolovala aspon 2x ci neni mokra. Si myslim ze aj malej to bude vadit a sa zobudi.

beata_k
31. júl 2023

Je teplo. Vyslovene nezmrzne. A nech jej matrac aspon 5x ocika ked je taka hrdinka.

ak_tak0202
31. júl 2023

neriesila by som, ona si pridava robotu navyse s prezliekanim a pranim

h2
31. júl 2023

Veď buď rada, ak sa jej podarí dcérku odplienkovať. Má 3 roky, takže zrelá na to už určite je. A keď bude malá v mokrom, tak sa na to zobudí a zobudí aj svokru a tá ju určite dá do poriadku.

autor
31. júl 2023

@h2 Nie, nezobudi. Ma taky silny spanok, ze to vobec nevnima. Poobede nema plienku, minule sa pocikala a spala tuho ako dudok v mokrom.

ptvw
31. júl 2023

@h2 nemusí sa zobudiť, osobná skúsenosť a spat napr 6 hodín v mokrom teda nič moc

jasminet
31. júl 2023

Vsak ju nechaj, nech si ju vezme k sebe do postele... Ked svokru pár krát zobudi mokra posteľ rychlo si to odplienkovavanie rozmysli...

stanulienkat
31. júl 2023

Ja by som ju tiež nechala. Tebe urobí službu a sebe robotu. Nech si to svokra užije.😁 Neboj sa, obidve to prežijú.

autor
31. júl 2023

@stanulienkat ale dieta sa neoduci od nocneho pocikavania tym, ze sa mu neda plienka. Ak sa pocika a vobec sa na to nezobudi, tak ocividne este nie je zrela na odplienkovanie na noc. A ano, preziju to, to je skor o tom, ze su veci, nad ktorymi mavnem rukou a su veci, kt. podla mna nie je vhodne riesit mimo rodicov a na prazdninach. Najma ak ju slusne poprosim, aby to nechala na mna.

ukulela
31. júl 2023

Baby, nocne pocikavanie sa neda oducit. Mojmu zabrali az v 7r lieky. Detom sa musi vylucovat urcity hormon, aby sa v noci nepocikali, resp zobudili na cikanie. Starsiemu to nespo, pomohli az lieky ... o4roky mladsi sa uz nepocikaval ani v noci, kym starsi 7rocny ano. Nepomohlo budenie, sledovanie pitneho rezimu, nic. Skratka spal tak tvrdo, ze sa nezobudil. Takze svokra jej sluzbu neurobi, akurat moze dietatu uhnat nejake ptechladnitie, zapal, alebo kozne problemy, ked bude spat v ocuranom pyzame. Takze svokre vysvetlit.... mimochodom, do 6r nocne pomocovanie tolerovane aj lekarmi.

autor
31. júl 2023

@ukulela ano, tiez som si o tom zacala trochu citat, kedze syn sa prestal pocikavat v noci, ked mal 2,5 roka a odvtedy az na 1 nehodu, ked bola chory, sa uz nepocikal. Preto som si myslela, ze to iste bude aj s dcerou a teda nie je to tak. Asi sa jej na tych par dni nic nestane, skor ma stve ten tvrdohlavy pristup svokry, ze idem si svoje. Ja som jej toto presne vysvetlovala, ale marne. Stve ma, ze plno veci, kt. si clovek overi alebo ma napr. aj od pediatra, je podla mojej mamy alebo svokry zle, lebo za ich cias sa to robilo inak. Napr. davat 4-mesacne dieta sediet, davat kravske mlieko od 6 mesiacov a pod. Myslela som, ze pri 2. dietati mi uz daju pokoj, lebo nebudu mat pocit, ze potrebujem radit, ale stale sa nieco najde...🙄

mamamasama
31. júl 2023

@h2 zrela na to vobec byt nemusi ani 4 ročná 🤦🏻‍♀️

marianeta
31. júl 2023

@iritka presne to som chcela napísať, že nech jej pár krát precura matrac a sama pochopí, že ešte nie je ten správny čas a radšej jej dá plienku ,ako kupovať nový matrac.

amelia89
31. júl 2023

Toto by ma hnevalo.Syn ma cerstvo 3 roky a rovnako na noc ma a presne aj ako pises - 1 noc sucha a druha mokra. Neodnauci sa to,musi na to dozriet. Daj jej precitat trebars ten clanok o tom hormone, ze ok si vdacna ze sa snazi ale toto proste nebude fungovat a ze nech sa nehneva ale ze si to neprajes. My sme tiez na navsteve u svokry a mala k tomu komentar a som jej povedala ze to nie je denne odplienkovanie + o tom hormone som jej rozpravala a navyse pediatricka povedala ze sa to riesi az tak od predskolskeho veku a uz potom to nechala tak.

zooeynka
31. júl 2023

...a najviac ta nastve ak sa to svokre nahodou podari a odplienkuje ju na noc, ze? Ved ju nechaj, mozno ti usetri robotu a bude sa moct pochvalit susedkam ze to ONA ju to naucila ;)

amelia89
31. júl 2023

@zooeynka ale ved nema sa to svokre ako podarit. nocne odplienkovanie sa nijako neučí, dieta musi proste mat suchu plienku 🤷🏽‍♀️

andrejka1974
31. júl 2023

Je to individuálne sú deti čo musia na to dozrieť u našej staršej dcéry to naozaj platilo nedať plienku a vermi nedala som a nehoda nebola ani raz ale mám mladšiu dcéru žiaľ je autistka mentálne úplne inde a ona na to nedozrela vôbec eštea to má plienky stále aj cez deň a to ma už 11 rokov ale moja je inde vo všetkom vo svojom krásnom svete takže viem o čom hovoríš alé nechala by som to určite na teba a nie na svokru takže hej povedz že ešte nie je zrela

notebook
31. júl 2023

Tak už trojročné dieťa malo byť dávno odplienkované , svokra má pravdu

notebook
31. júl 2023

@andrejka1974 tak autistka je niečo úplne iné ako zdravé dieťa

gabika128
31. júl 2023

Nechaj nech malá teda ocika svokre posteľ pekne 😂 môj syn má 4 roky a na noc stále plienku a veru nedá sa to naučiť. Sám sa jej chce veľmi zbaviť, ale spí tak tvrdo, že sa v noci stále pocikal. Raz za čas vždy vyskúšame, ale zobudí sa s plačom ešte v noci alebo ráno celý mokrý a teda prezliekat dieťa, aj periny je fakt otrava.
Inak moja svokra " zabudla" dať malému plienku na noc a pekne jej to pocikal veru 😂👌

mirka17
31. júl 2023

moja dcéra mala tiež na noc ešte plienku v 3 rokoch, sem tam sa pocikala, ako nahle sme dali vybrať zvačšenú nosnú mandlu tak už sa nikdy nepocikala. Takže aj na toto sa treba pozrieť

svetlonos
31. júl 2023

@mirka17
tak to by ma v zivote nenapadlo, ze to ma suvis s nosnou mandlou.

lonely66
31. júl 2023

chvalabohu, ze nasi rodicia a stari rodicia nemali internet ci "mudre" knihy. moji rovesnici boli najneskor v roku posadeni na nocnik a kym sa nevycikali alebo nevykakali, tak tam sedeli. velmi rychlo pochopili, o co ide. naozaj nepamatam, zeby kedysi deti mali v 3 rokoch plienku. nebodaj neskor 🙂 a to som pocula vselijake prihody zo zivota rodin, ale toto nie. a aj deti v mojej rodine sme takto riesili. vsetky sa najneskor do 1,5 roka pytali samy na nocnik (zachodik). ziadne z nich neutrpelo ziadnu ujmu. dnes su to dospeli a velmi sikovni jedinci. nerobila by som z toho taku dramu. autorka moze byt rada, ze svokra sa chce aspon pokusit. zjavne svokra (rovnako ako ja) nechape, preco ma 3 rocne dieta plienku

lonely66
31. júl 2023

este dodam, existuju predsa nepremokave plachty, zospodu pogumovane, svokra mozno pouzije taku plachtu. nechapem tie skodoradostne komentare typu: nech jej premoci matrac, atd.. ak pouzije nepremokavu plachtu, rano hodi do pracky a vybavene. ziaden problem.
autorka - je leto, je horuco, ak sa dieta aj docika, nic sa mu nestane, neboj sa. a ktohovie, mozno ti tiez pride domov naucene pytat sa.

lonely66
31. júl 2023

@amelia89 to nemyslis vazne, ze pocuravanie sa riesi az v predskolskom veku? ziadna skolka ti nevezme dieta, ak sa pocikava

amelia89
31. júl 2023

@notebook na noc??? to nie je vobec pravda

amelia89
31. júl 2023

@lonely66 v NOCIIIIIIIIII JEZIS

lonely66
31. júl 2023

zeny, to, ze dieta sa raz za cas pocika v spanku este neznamena, ze musi mat plienku kazdu noc. mnohe deti spia tvrdo a pocikaju sa, ano, nevylucujem. ba dokonca, raz za niekolko rokov sa to moze stat aj dospelemu cloveku. v pripade dietata je mozno lepsia moznost nepremokava plachta a bez plienky. radsej operiem 1x za 2 tyzdne pocikanu plachtu, ako nechat detske genitalie noc co noc zaparovat v plienke.

lonely66
31. júl 2023

@amelia89 ja velmi pozorne citam, nemusis pouzivat velke pismena, ani sa modlit. aj tak ti to nepomoze.
a je to uplne fuk, nepoznam v sirokom okoli decko, ktore je v predskolskom veku a v noci sa pocika
teda, stat sa moze, ako pisem, raz za cas. ale iste nie kazdu noc. mozno tak 1-2x za mesiac