Viróza a dojčenie

anoushka33
15. mar 2018

Maminy,
este stale dojcim 20 mesacneho syna. Od pondelka som chora ja. Teploty okolo 38,5, najskor typicke priznaky chripky, bolest celho tela, hlavy, potom hrdlo, vcera aj hnacky, teraz nadcha uz citim aj usi... no katastrofa, teplota stale okolo 37,7.
Jej Paralen (2krat denne), davam si kvapky do nosa Nasivin a sirup na kasel Hedelix na rastlinnej baze.
Doktorka mi dala antibiotika :(. Nechcem ist jest zbytocne (a posielat ich v mlieku synovi) a navyse sa bojim, co urobi moje travenie. Uvazujem teda, ze si dam aspon na noc Teraflu.
Ma niekto skusenost?
Pre zaujimavost : Minuly tyzden presiel virozou pravdepodobne aj maly, teplota do 39, po styroch dnoch sa celkom pekne z toho dostal(mozno aj vdaka tomu, ze je este dojceny?), este v pondelok sem tam soplik vysiel z nosteka a suchy kasel najma v noci zo zatekajucich soplikov, ale dnes uz je fit, vdakabohu.
Aj s rastom dolnych ocnych zubkov... myslela som minuly tyzden, ze to z nich mal teplotku a asi som od neho ochorela :(.

pininka
15. mar 2018

Ja som toto zazila v lete, horucavy a ja horucka a male babo co malo tri mesiace. Davala som si len paralen a nastastie po troch dnoch to preslo, ale bola som ako omamena.

pininka
15. mar 2018

@anoushka33 joj a teraflu by som si nedavala, doktorka mi vravela ze je to horsie svinstvo ako antibiotika

jatva
15. mar 2018

Ak je to viroza, atb su zbytocne. Theraflu radsej nie. Skus co najviac odpocivat, cajikovat

katharines
15. mar 2018

Este by ti pomohla kapucinka (tinktura, alebo tabletky), a mozno Sinupret - to mozu aj dojciace. Mozes pit caj bazovy, lipovy, echinacea, zazvor. Najma ten zazvor s citronom a medom. Teraflu si nedavaj. Neznizuj si teplitu, oslabujes tak imunitu. Ak mas infrasvetlo, tak nahrievaj 3x denne a mozes robit vyplachy nosa Vincentkou, alebo inou morskou vodou.

katharines
15. mar 2018

Este ber probiotika, mozes aj Hylac. Na hrdlo: kloktat propolisom (rozriedenim, ale len ak nie si alergicka), pripadne striedaj roztok sody bikarbony s citronovou vodou. Jedz vela listovej zeleniny a zeleninove polievky. Este mozes brat vit C a D3.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
titla
16. mar 2018

No ak máš virózu tak ATB sú ti na nič. Len vyležať. Robila ti lekárka aspoň CRP? Na základe ktorého ti potom naordinovala ATB. Ak nie a pochybuješ, tak si kúp v lekárni domáci CRP test - stojí asi 5 eur a sú tam asi dva testy a otestuj sa. V prípade, že test preukáže bakteriálnu infekciu, tak by som ATB brala inak nie.

anoushka33
autor
16. mar 2018

dakujem. nie crp mi nerobila, typicky postup nasich lekarov :(. ale mam teplotu 6 den okolo 38. zacala som brat tie ATB vcera vecer, lebo mi je naozaj zle. malicky je zatial uplne ok... Ach, jaj, prajem vsetkym,aby ste boli zdrave... :(

titla
16. mar 2018

Lebo ak máš chrípku alebo inú virózu tak ATB ti nepomôžu. Iba si zaťažíš pečeň a žalúdok. ATB liečia bakteriálne infekcie. No keď si už začala brať, tak teraz hlavne neprestaň a dober ich - nie sú to cukríky. A nasaď si probiotiká.