Bryndza Liptov počas tehotenstva

25. aug 2023

Prosím vás, viem, že sa hovorí, že bryndza Liptov je pasterizovaná a preto sa môže v tehotenstve ale ja som to nikde nenašla napísané, že by bola. Ako zistím či naozaj je?
A prosím, tie ktoré mi chcete písať, že ste jedli všetko, rešpektujem váš názor, rešpektujte prosím aj vy môj.

226lenka
25. aug 2023

Zavolaj na infolinku a priamo ich sa opýtaj

hanav333
25. aug 2023

Klasická bryndza ktorá sa bežne predáva vo veľkých obchodoch a supermarketoch je vždy pasterizovaná.
Všetky mliečne výrobky značky Liptov predávané v supermarketoch sú pasterizované aj keď to nemusia mať bežne uvedené na obale. 🙂

tetapetra
25. aug 2023

Presne ako napísala @hanav333 . Bryndza sa vyrába z pasterizovaneho mlieka.

cipina
25. aug 2023

Ked som bola tehotna, som riesila presne toto iste. Kupovala som bryndzu Liptov va takom plastovom kelimku, tam bolo napisane ze termizovana.

miskazlm
25. aug 2023

Ahoj, keď som bola tehotná, presne toto som riešila. Našla som na webe Liptovskej mliekarne, že táto bryndza je vhodná aj pre tehotné ženy. Chcela som sem vložiť link, ale už to neviem nájsť (zmenili web stránku).

autor
25. aug 2023

@hanav333 v obchode sme pozerali všetky bryndze čo mali napísané a všeky mali ovčie čerstvé. Jedine táto nemala napísané čerstvé.

autor
25. aug 2023

@miskazlm toto presne aj ja. Tiež sa mi marilo, že som to niekde videla na webe ale teraz to neviem už nikde nájsť.

ankare
25. aug 2023

Mojim deťom najviac chutí práve táto bryndza 🙂

gejb
25. aug 2023

Tiež to teraz riešim 😁včera v obchode som mala v ruke 3 druhy ani na jednej nebolo uvedene ci je alebo nie je. Ale tato Liptov to mala na webe,aj niektoré baby volali na infolinku takže je bezpečná. Nájdeš veľa diskusii na MK. Zostanem celé tehotenstvo teda len pri nej.

autor
25. aug 2023

Okej teda, tak budú na večeru bryndzáky. Boli sme totižto nedávno s mužom v Tatrách a ja som len slintala kým on si ich tam vychutnával. 😄 Na salašoch som sa teraz neodvážila dať si bryndzu.

autor
25. aug 2023

Inak pozerám teraz ešte bryndze na stránke agrofarma a tam to majú pekne prehľadne rozdelené, pri niektorých, že sú vhodné pre tehotné a pri niektorých, že nie sú. A tie, ktoré sú, majú také zloženie ako aj táto Liptov - "ovčí hrudkový syr". Tie ostatné majú napísané zo surového mlieka. Čiže keď sú z hrudkového malo by to zrejme znamenať že sú ok.

iwesska
25. aug 2023

Keby nebola,tak by vydrzala 2 dni. Kedze ma spotrebu ovela dlhsiu,tak pasterizovana byt musi. Taky velky vyrobca by neriskoval,aby sa mu tony tovaru znehodnotili.

autor
25. aug 2023

@iwesska a prečo potom taký veľký výrobca ako Agrofarma pri niektorých píše, že nie je vhodná pre tehotné?

zanetakovacsova
25. aug 2023

Riešila som to počas tehu. Liptov bryndze sú vhodné pre tehotné keďže od malička som musela mať týždenne aspon raz bryndzové halušky...Liptov bryndza je vhodná. Ale zas v obchodoch už viac menej všetky by mali byť..bála by som sa tých na salašoch a tak...

tetapetra
25. aug 2023

Kukla som si tu agrofarmu, no je to blud čo píšu. Pokiaľ mi niečo neušlo,tak vo všetkých popiskach majú,že bryndza je mix kravskej a ovčej hrudky. T.j. že sa proces výroby je stále rovnaký, len balenie je ine

luliu
25. aug 2023

@hanav333 to nie je pravda, bryndza nemusí byť v obchode pasterizovana, ale nič to nemení na to, že je určite bezpecna

ropucha6
25. aug 2023

Tuto bryndzu som jedla v tehotenstve kazdy tyzden 🙂

autor
25. aug 2023

@tetapetra tak potom ti niečo naozaj ušlo lebo pri "bryndza plnotučná" píšu, že je tam surové mlieko. Bryndzu májovú a letnú majú z hrudkového syra.

clarae
25. aug 2023

Co som pozeraa skoro vzdy je kravske pasterizovane a ovcie nie ..niede sommcitala ze byndza Liptov je pasterizovana a vhodna pre tehotne …ale kedze si niesom ista a nechcem riskovat, tak momentalne sebe robim zvlast bryndzovu omacku, necham ju zvarit s troskou mlieka

tetapetra
25. aug 2023

Áno,tak to mi nejako ušlo. Nevšimla som si to surové mlieko, ale že vôbec

rachab
25. aug 2023

@clarae ano,takto som si robila bryndzu aj ja,prevarila chvilu s kuskom mlieka-pre “istotu” ..

majka2022
3. sep 2023

Ja som volala priamo do ich podniku a povedali mi že je pasterizovana. Aj lekár mi povedal že iba tuto môžem jesť.