Mám uprednostniť novú prácu alebo snažilkovanie?

ivi17
18. feb 2012

Ahojte, chcem Vas poprosit o Vase nazory na takuto situaciu.
V praci nie som velmi spokojna, ale vydrzat sa to da, aj ked mam stresy najma z atmosfery, ktora tam vladne a z nadriadeneho. Momentalne mam ponuku na novu pracu, ktora je o dost lepsie zaplatena a po pohovore mam prvy dojem velmi dobry aj z potencialnych nadriadenych. Inokedy by som nad tou novou ponukou vobec nevahala.
Ale 😒 sukromne plany som mala teraz ine. Snazime sa otehotniet teraz 2 mesiac (zatial sa nam nepodarilo). Minuly rok som otehotnela na prvy sup, ale potratila som. Dala som si spravit aj rozne vysetrenia a som zdravotne v poriadku, takze nie je dovod aby sa znovu nezadarilo. Mala som v plane ak sa podari otehotniet, ist na PN aspon do konca prveho trimestra (kvoli stresujucej praci uz nechcem nic riskovat).
Keby som prijala novu pracu, znamenalo by to pre mna odklad snazenie aspon o 3 mesiace, ale mam uz 33 rokov (velmi by som to odkladat nechcela). Znamenalo by to, ze by som z novej prace isla po minimalne tristvrte roku na matersku. Takze zvazujem, ci sa to na take obdobie oplati a samozrejme na PN by som nesla, ak by na to nebol nejaky vazny dovod.
Druha moznost je zostat v starej praci a snazit sa otehotniet. Na druhej strane samozrejme vobec neviem kedy sa naozaj otehotniet podari.
Plat nie je u mna momentalne rozhodovacie kriterium.
Musim sa samozrejme rozhodnut sama. Chcem vas poprosit o vase nazory na plusy a minusy obidvoch moznosti.
Dakujem.

littlebaby
18. feb 2012

Ja by som vzala pracu ale zaroven sa aj snazila dalej otehotnet co ma prist pride mozno otehotnies hned mozno az o rok ktovie , vsetko pride vtedy ako ma ja som do novej roboty nastupila v maji a koncom septemra uz som sla na rizikove 🙂)

kukucg
18. feb 2012

Tiez by som brala novu pracu a snazila sa dalej, ked sa vam raz podarilo na prvy sup neznamena ze sa podari aj druhy, takze naozaj nevies kedy to pride, tak to nejak neries, ked nie si moc spokojna v starej praci a mas moznost novej, ber ju!! A ostatne si doriesis ked to bude aktualne 😉

jankaja
18. feb 2012

Ak je nová práca na dobu neurčitú (a nie na rok na dobu určitú, ako sa to v poslednom čase rozmáha), tak by som novú prácu vzala. Keby som zostala v starej práci, cítila by som sa viac pod tlakom, čo sa týka skorého otehotnenia. To, že sa podarilo prvý krát na prvý šup neznamená, že to tak bude aj po druhý raz. Podľa mňa treba riešiť priebežne všetky oblasti života, neupínať sa len na jednu.

piacere
18. feb 2012

Pokiaľ ti nejde o plat a následne rýchly návrat po materskej do práce (žiaľ, nie každá mamička si z finančných dôvodov môže dovoliť ostať na materskej tri roky...), tak by som volila nové zamestnanie s tým, že snažiť by som sa neprestala... napriek riziku, že otehotnieš v skúšobnej dobe a o prácu prídeš...
Môžeš ostať aj v starej práci a snažiť sa ďalej o dieťa, ale s tým, že ak sa to nepodarí tak rýchlo, budeš vystavovaná v robote stresu (čo snaženiu o dieťa nepridáva) a kysnúť v (pre teba) neprijateľnom a "nepriateľskom" prostredí možno ešte rok-dva... (to snaženie môže naozaj niekedy trvať, napriek tomu,že prvýkrát to vyšlo na prvý šup...).
Ak nastúpiš do novej práce, upraví sa ti psychika (nebudú také stresy), pri zaúčaní sa (teoreticky) zabudneš na snaženie (dobrý predpoklad na otehotnenie) a ak by si aj ostala tehotná v skúšobnej dobe, nemusíš ísť s pravdou hneď na bubon, do konca skúšobnej to krásne utajíš 😉 ...

delideli
18. feb 2012

bola som v podobnej situacii,aj ked u mna to dopadlo tak,ze ma nakoniec do novej prace nevzali,takze sa to vyriesilo za mna..zhodou okolnosti som aj rovnako stara, teda mlada 🙂
ja by som to urobila tak ako radia baby- vzala tu pracu a snazila sa dalej..a uvidis ako sa to vyvinie..ako tehotnu ta predsa nemozu prepusit (alebo je to v skusobke inak?skus si to zistit) takisto nemas zo zakona ziadnu povinnost oznamit zamestnavatelovi,ze si tehotna a ak by si si Pnku vybavila u obvodaka na nejaku negynekologicku diagnozu nemusi o tom zamestnavatel vediet..mozno to znie trosku spekulativne,ale uz sa sa viackrat poucila,ze clovek musi v pracovnom prostredi brat ohlad v prvom rade na seba..
a konieckoncov ti mozno zmena pracovneho prostredia pomoze aj lahsie otehotniet ak sa dostanes prec zo stresujuceho kolektivu..ja by som tu novu vzala..

ivetkab.
18. feb 2012

Pre mňa by bolo priorita dieťa. Veď kde máš záruku, aj keby si bola na dobu neurčitú, že Ťa tam spať zoberú? Aj ak by si chcela nastúpiť po pol roku čo by si bola na materskej, môžu prijať ďalšieho človeka s rovnakou pozíciou a ak by si Ty chcela prísť naspäť, oni by už mali dve pozície a jednu by museli zrušiť. A predpokladajme že by zrušili to Tvoje miesto. Takže moja rada ... zober nové miesto a tiež pokrajčujte s manželom v začatej práci. Čas všetko ukáže ... 😀

nelicefo
18. feb 2012

Ak je práca na dobu neurčitú..rozhodne práca aj snažilkovanie 😉

maryjou
18. feb 2012

ivi17 no celkom super príspevok dak idem ti napísať, dobre čítaj....Mám 34r, prácu super, konečne som postúpila aj platovo, keďže som si urobila výšku, dostala som triednictvo, konečne sa zmáhame s mužom zariaďujeme dom a chcem rôzne veci - aj moderné....
mám jedno dieťatko, ale veľmi chcem ešte jedno....život je krátky, roky nám letia...
môj názor - materská je predsa 3 roky , nie navždy ( aj keď peniaze budú chýbať to je jasné ) a radosť z narodeného dieťatka je predsa väčšia!!! jeho úsmev, smiech a tá vôňa....hm...
takže nejako vydržíme, ak sa to podarí, nechaj to na toho najvyššieho on sám to vyrieši za teba.....buď ostaneš tehu alebo nie ( ja to tak beriem ) ak nie, nič nestratíš, ak áno budeš mať krásne dieťatko....
no neviem či som ti pomohla, ale ja som sa rozhodla takto....
prajem ti všetko dobré či už sa rozhodneš tak alebo tak.. 😉 😉 😉 😉 😉

janusa_
18. feb 2012

Snazili sme sa otehotniet od leta minuleho roka, nedarilo sa. Dostala som novu pracu- vzala som ju aj pre karieru aj pre plat, ale bol to stres- ale i tak sa nam podarilo otehu a to som v praci len prvy mesiac- a nerisim! peniaze su aj budu praca hoc s problemami sa najde 😉 ked zena citi ze chce dieta nema dovod vahat rodina a laska je aj v dnesnej dobe najdolezitejsia hoci mnoho ludi na to zabuda..

vinifred
18. feb 2012

..moc nad tým premýšlaš..máš lepší dojem z novej práce?hor sa do toho..chcem dieťa?Ideme na to....rob tak,ako to cítiš..všetky cesty idú do Ríma a čím viac premýšlaš,tým sa viac motáš.. 😉 však nejde o život!

marecek1
18. feb 2012

Určite by som vyskúšala tú novú prácu. V starej sa ti aj tak nepáči - nízky plat a hlavne - stres, ... takže na snažilkovanie nie príliš vhodné podmienky.
Istotu, že otehotnieš hneď na prvý šup, nemáš, môže to trvať dlhšiu dobu, takže skús tú novú prácu a prípadné tehotenstvo budeš riešiť potom, keď bude aktuálne.

katka1981
18. feb 2012

Vzala by som novu pracu, a snazila sa otehotniet. Nikomu to nemusis hovorit, je to tvoje sukromnie. Urcite by neprospelo ani babatku, keby sa vyvijalo v napatom prostredi. Aj pre tvoje tehotenstvo bude zdravsia lepsia klima. Drzim palce.

evakva
18. feb 2012

Ja by som vzala pracu a dalej sa snazila. Poznam viacero bab, ktorym sa nedarilo. Ked zmenili pracu a ponorili sa do nej, tehotenstvo prislo samo a rychlo. Rozhodnut sa vsak musis sama. Drzim palce, nech sa coskoro zadari.

tessinka
31. dec 2012

Pozri sa na to akoby z perspektívy teba ako päťdesiatročnej, keď už nebudeš rozhodovať o tom, či deti ešte mať, lebo od prírody to už nebude možné. Ak to dieťa chceš, a je jedno kedy, tak nerieš - nechaj tomu voľný priebeh. Zamysli sa aj nad tým, čo chceš ty - ak ťa to v starej práci nebaví, vezmi novú a nechaj veciam voľný priebeh.
Nikto nám nezaručí, že ak zostaneme v starej práci, tak otehotnieme. A nikto nám nezaručí, že v novej práci nám nebudú predlžovať zmluvu, kým sa len bude dať a potom nás prepustia. A nikto nám nezaručí, že zajtra nás zo starej práce aj tak neprepustia. Toto vôbec nerieš, ide to mimo teba. V starej práci by si mohla čakať roky zbytočne, neotehotnieť a umárať sa tam. A ak by si aj otehotnela v starej práci, tak po návrate z materskej ťa bude čakať zas len stará práca a teda aj problém, či ju zmeniť. Len si ten problém odsunieš, ale on si na teba počká.
Ja som toto riešila dlhé roky, zostávala som v starej práci, ktorá bola istejšia a vhodnejšia na otehotnenie 🙂 ,hoci som chcela zmenu- a neotehotnela som. Prešla som do novej, plná obáv, ako to celé dopadne - a tiež som zatiaľ neotehotnela. Takže teraz mám super prácu, spokojnosť - ostatné sa uvidí. Inak by som stále tvrdla v starej a aj tak by si ďalšie bábätko dávalo načas.

Ja by som teda prácu zmenila, aj keby mi v nej ponúkli zatiaľ iba zmluvu na dobu určitú a ďalej tomu nechala voľný priebeh...

ivec16
31. dec 2012

nevies ako rychlo sa vam podari otehotniet, takze ja by som brala pracu a snazila sa, my sme sa snazili pol roka, kym som otehotnela a potom to aj tak nevyslo... nevies co vsetko sa moze stat, neries to, zober pracu a snazte sa... dietatko sa nie vzdy podari hned ako si povieme, takze pracu urcite zober.

fiffinkaa
31. dec 2012

Ja by som novú prácu nebrala, načo ked sa chystáš otehotnieť a následne na materskú. Adaptovanie sa novú prácu mi príde zbytočné a tak isto aj nová firma do Teba zainvestuje a ty po pol roku odídeš a budú si museť hladať novú pracovníčku.

talula
31. dec 2012

ja by som tiez brala druhu pracu ak si v poriadku otehotniet sa mozes snazit naozaj az o tie 3mesiace, to ze mas 33r nevadi, aspon podla mna 3mesiace hore-dole +snazenie 🙂... Takze budes mat lepsiu pracu aj lepsie zaplatenu, nove skusenosti a dieta verim, ze skor ci neskor pride. Ale najskor sa dohodni s partnerom. Ako to vidi on? Zatial drzim palceky 🙂

pingu1
31. dec 2012

a uz vies, ci ta prijali do novej prace? ak nie, tak bacha. takych dobrych pocitov som mala mrte a ani sa len neunuvali ozvat. tak neries a snazilkuj

mauzi
31. dec 2012

Pozri sa nato takto... ak by si mala dieťa teraz keď máš 33, tak kým bude tvoje dieťa v puberte budeš dávno po 40-tke... podľa mňa je najvyšší čas, pretože čím si staršia tým väčší hendikep pre teba to bude... a nie je to fér voči tvojmu bábu... bude sa chcieť s tebou hrať, bude chcieť aby si chápala jeho pubertálne výkyvy....ale to ako už "staršia" žienka budeš len ťažko zvládať..... toť môj názor, veľa zdravu v snažilkovaní 🙂

1234lubka
31. dec 2012

urcite vezmi pracu a snazte sa dalej......

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre