Panická porucha a tehotenstvo

majculinka
25. feb 2014

☹ Veľmi rada by som vedela, tie ktoré máte - trpíte panickou poruchou, ako ste zvládali celé tehotenstvo a hlavne pôrod. Zaujíma ma všetko, hlavne ako ste to predýchali a či sa vám to v týchto chvíľach nejak prejavila táto panic. porucha a ako. Upozornili ste na to aj lekárov v nemocnici?!
Rada by som mala už dieťa, ale asi 2 roky mám diagnostikovanú panickú poruchu, mávam problém s dýchanim, búšením srdca a pod. Bojím sa, že nezvládnem tehotenstvo a hlavne pôrod.
Ďakujem veľmi pekne!

zoe19
26. feb 2014

@majculinka Ahoj,mala som diagnostik.ovanú túto "chorobu" tiež...Ja som mala tiež problémy z dýchaním,búšením srdca a namýšlala som si že sa mi hlava krúti ... Viem! nieje to sranda,nepomôže ani musíš sa ukludniť ani zrelaxovať nič..prosto to príde a nedajbože to odísť...No pôvod mojej choroby bol že som sa o seba bála...začala ma bolieť hlava- už som šla umrieť ... a tiež som sa bála tehotenstva.. čo keĎ mi príde zle bábätku bude škodiť môj stres a pod.---- NIEJE TO TAK! Ako som otehotnela akoby moja istá časť vedela že musím týmto mojim panikám predísť,na mňa zabralo pár článkou na internete o tom ako škodí bábätku stres a prestalo to,niekedy mám pocit že ide na mňa panika no potom si vždy prehliadnem v hlave posledný usg môjho bábätka a zaženiem stresy preč...čo s pôrodom ?? nemyslím že tam budeš mať čas sa zaoberať ešte aj panikou čo sa týka teba,z rozprávania blízkych mamičiek vraj ani nevieš či vôbec máš ruky nohy.Samozrejme prajem ti aby si tehotenstvo znášala dobre aj s touto malinkou komplikáciou,nemaj strach,podla fotoblogu si v 5 tt. keď budeš mať prvý usg tak si na mňa spomeň... bábätku to nerobí dobre .. a hlavne teraz myslí na bábo 🙂 gratulujem k tehotenstvu ! a užívaj 🙂 ak by si mala ešte nejaké otázky napíš mi do správy 🙂 papa

ellenie
27. feb 2014

Ja som pred tehotenstvom tiez trpela roky touto "chorobou", potom prislo tehotenstvo, vysadila som lieky po dohode s lekarom a odvtedy musim poklopat uz nemam problemy 🙂 Budu to uz 4 roky a dufam, ze sa mi to uz nevrati. Pripisujem to asi tomu, ze moj mozog zamestnavali veci okolo tehotenstva a potom vychova malej, proste som nemala cast mysliet na hluposti 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre