Vyvolávaný pôrod v Trenčianskej pôrodnici

tatiana234
9. okt 2023

Ahojte mate niekto skúsenosť?
Príjem je deň pred vyvolavanim alebo v ten deň?
Ja som otvorená len na prst tak neviem ci mi balónik budu dávať alebo oxytocin
Po prípade skúsenosti ako porod prebiehal a či vás tam nenechali pomaly umret 😄😮‍💨
Ďakujem

pondelok01
9. okt 2023

@tatiana234 ja som bola na 1 prst a dali mi balonik. Najprv som bola vydesena, ale to zavadzanie bolo relativne ok, aj sa s tym dalo existovat. K tomu mi davali kazde 2 hodiny nejake tabletky jest. Po 12 hodinach mi balonik vypadol, zacali kontrakcie, a do hodiny bolo dieta na svete.

luciferka93
10. okt 2023

@tatiana234 pozrite si prispevok v tejto skupine zo včera, tiež sa jedna pytala na vyvolavany pôrod v TN ☺️

dame2
10. okt 2023

Prvý deň ráno zaviedli balónik, nič sa nedialo tak po 24h vybrali a dali nejakú tabletku na vyvolanie zo spodu, večer ďalšiu. 3x denne na pásy popritom, aby sme vedeli, že je všetko ok. Na mňa to vyvolávanie akosi vôbec nefungovalo, ani otvárať som sa nezačala ani kontrakcie ani nič 🤷🏻‍♀️ na tretí deň ráno zlý ctg záznam - akútna sekcia.

tatiana234
autor
10. okt 2023

@dame2 a na kolko ste boli otvorená keď vám zavádzali balónik ? Ak si pamätáte. Lebo toto predstava mi trosku naháňa strach

thoughtfulweirdo
10. okt 2023

Ahoj, ja som mala nástup ráno o 8, o 10 mi začali vyvolávať. Bola som na prst otvorená, dostala som (ak sa nemýlim) polovicu prostaglandinovej tablety do krčku, kontrakcie začali prakticky okamžite. 3 hodiny boli slabé, potom ma vyšetrili, bola som tuším na 3cm, dostala som druhu polovicu tablety a kým som prešla pár metrov na izbu, kontrakcie boli silnejšie, ale stále v pohode. O cca hodinu a pol ma vyšetrili znova, lebo mi točili ctg a tam už boli tie kontrakcie časté, bola som tuším na 6cm, tak ma poslali pozbierať si veci a pomaly prejsť na sálu, stále som bola v pohode, sama som si prešla, nemusela som ani zastavovať a predýchať, vtipkovala som so sestričkou. Prišli sme na sálu, pozreli ma zospodu, kázali cvične si skúsiť zatlačiť, tak som skúsila a zrazu bol syn na svete, po jedinej "skutočnej" kontrakcii a dvoch zatlačeniach 😅 strašne som sa vyvolávania bála a nakoniec úplne pokojný, rýchly, pohodový, málo bolestivý pôrod.

dame2
11. okt 2023

@tatiana234 len na špičku prsta, a nezmenilo sa to ani po tom, ako ho vytiahli, v podstate sa to vôbec nezmenilo až do sekcie. Ja som sa tak celkovo veľmi bála všetkého, čo sa bude diať, cisarskeho som sa tiež bála. Ale vďaka Bohu zaň, dcérku "vytiahli" v hodine 12tej. Držím palce, nech je všetko v poriadku, určite to zvládnete 🙂