Dokedy treba dieťaťu podávať umelé mlieko?

andelik8
7. apr 2012

Dcerka ma 19 mesiacov. Nie ze by umele mlieko odmietala, davam jej ho kazde rano a obcas aj vecer. Okrem toho papa rozne jogurty a tvarohove maskrtky, takze mliecnych vyrobkov ma myslim dost. Zaujima ma, ci je nejaky odporucany vek, do ktoreho treba urcite davat umele mlieko, alebo teda kedy ste vy prestali umele mlieko davat uplne.
Dakujem za kazdy prispevok! 🙂

alami
7. apr 2012

Ahoj, podobných tém je tu viac, napr tu https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mliecko/do-akeho-veku-davate-umele-mlieko/ skús prečítať.
Odporúča sa, aby deti pili UM do 3 rokov. Moja skúsenosť - tohto veku som sa držala a starší pil teda UM do 3 rokov, mladší syn pil ale mlieka na "hektolitre" a tak sme sa nejak v dvoch rokoch dohodli s MM, že prejdeme na obyč mlieko 😒 Žiaľ, mladší má teraz alergiu na kravské mlieko a neraz ma napadne, či to nie je tým, že ho začal piť skôr, ako bolo treba ☹ Možno by mal tú alergiu tak či tak, to už nezistím, ale ak...tak už by som bola na UM určite do 3 rokov.
Ale je to teda samozrejme na tvojom zvážení.

akeber362007
8. apr 2012

Vôbec sa s tým netráp , ja som mojim obom deťom od pol roka dávala kozie ( najskôr riedené samozrejme že prevarené ) chlapec má 14 r žiadne alergie a k lekárke chodíme max. raz do roka 🙂 🙂 doktorka mi povedala že by sme sa mohli aspoň občas ukázať 🙂 🙂 a moja dcérka pokiaľ nechodila do škôlky k lekárke sme chodili len na očkovanie .Keď už tvoja dcérka papá aj iné,,, kľudne môžeš upustiť UM .

sisaka
8. apr 2012

nesuhlasim s alami, do 3 rokov odporucaju davat vyrobcovia UM, lekari, aspon tu v zahranici sa zhoduju a vravia do 1 roka, potom prejst na plnotucne mlieko.
Mimochodom UM je tiez vyrobene z kravskeho mlieka. 😉

kalusk
11. apr 2012

Vsetko je to len reklamny tah.Pokial dietatu nerobi problemy,tak kludne aj od roka.Nie kazdy ma na drahe UM 😉

alexis13
12. apr 2012

ja som počula že do 3 rokov, rok som kojila a teraz sme na UM 🙂

brisilda
12. apr 2012

starsiemu som davala kravske mlieko od roka a v 8 r. mu zacali tazkosti takze mladsieho som kojila do cca 14 mes. ? tak nejak 😀 a potom sme presli na UM no obcas mu dam aj kravske ale minimalne skor mu davam syr alebo jogurtiky ...je na zvazani kazdeho kedy zacne davat dietatu kravske al podla mna UM nic nepokazis a teraz su na trhu aj lacne UM napr. DM mliecko babylove cena do 5 € za 600 g

trogir
18. apr 2012

Ja davam malej doteraz UM, plnotucne kravske mlieko mi odmieta. Ako rocna bola v nemocnici s nechutenstvom, lezali sme na infuziach a vyzerala mi ako z koncentracneho tabora. Potom sme pol roka bojovali o kazde susto, az sa to prelomilo. Doteraz si vybera, nezje vsetko, ale denne si pyta mliecko pred spanim nocnym aj poobednym, a este flasu v noci. Mozem povedat, ze aj vdaka UM mi mala prosperuje, k dr chodime len na ockovanie a vyzera uzasne, ziadne chude dietatko. O dva mesiace mame 3 roky.

vinifred
18. apr 2012

..ja som dávala Hipp-ku do 3 rokov a dcére do 4,lebo mala problémy..teraz kupujem 10 dňové mlieko,ktoré pijú ráno a večer a doporučuje mi ho aj rehabilitačná..keby som mala blízko automat na kravské mlieko,to je ešte lepšie,samozrejme ho treba prevariť..

monhla
18. apr 2012

Ja som síce kojila, ale potom sme rovno prešli na plnotučné mliečko. Dokonca som s ním začala po troške už po roku. Malá z každej potraviny najpr dostávala malú dávku a postupne sme zvyšovali - aj mlieko. najprv som prevárala, potom aj normálne /kedže vypila na raňajky tatinkovi studené mliečko 😀 / A dodnes jej nič nie je - chvalabohu. UM nechcela nikdy ani vidieť, takže pre nás to bola jediná alternatíva. Myslím, že kto má mať alergiu na potravinu, tak ju mať bude aj keby pil UM až do troch rokov /kamoška dávala až dovtedy a malý má aj tak alergiu na mlieko, ale oni to majú v rodine ☹ /

cmulinko
18. apr 2012

ja si vyberam zlatu strednu cestu....z extremu do extremu nezachadzam...cize ani od pol roka kravske a ani do 3 rokov UM.ja som dala detom kravske mlieko v 18mesiacoch....presli sme pomalicky postupne z UM na kravske.

anjelik0907
18. apr 2012

takže to je samozrejme vec názoru 😉 ja som môjmu dávala polotučné mliečko od 7mesiacov ,samozrejme s odsúhlasením detskej lekárky, nakoľko mi nechcel žiadne UM, ani kozie 🙂 teraz má môj malý 😀 už 11 rokov a klopem býva málo chorý a všetko je ok 😉

zajaciq
18. apr 2012

prikladam sa k nazorom, ze UM je len biznis a dieta ma pit materske mlieko, alebo nepit ZIADNE nejako systematicky , ak je uz vacsie. neviem preco zije spolocnost v tom, ze mlieko = zaklad dobreho rastu kosti a pod. je to cisty blud. ked ma moje dieta chut na mlieko, dam mu prsnik alebo ryzove mlieko = skvela zdrava rastlinna alternativa. z tych zivocisnych tak, tak kozie mi pride na travenie lahsie (mozno sa mylim), nez konzumne kravske. neznamena, ze su ich plne obchody, ze su automaticky zdrave, vhodne, optimalne pre dieta ( deti predsa nie su male teliatka, ktorych traviaci trakt je pripraveny stiepit kravske mlieko, vsakze 😝 ) a vo vybere mensieho zla ? krabica ako krabica ? kravska bielkovina vsade? jedno susene druhe cerstve? jedno obsahuje chemiu, povod ktorej nepoznas, druhe zas vela kazeinu a soli? 😔

janka_pn
18. apr 2012

ja som do roka kojila a potom som dalsi este cca rok davala um... potom plnotucne, no a teraz polotucne 🙂 ja vravim, optimum je od cca 2 rokov mozes prejst na kravske, kozie, ryzove, sojove............................................

ajca123
18. apr 2012

Nas druhy syn má 2r a 2mesiace a stále má UM na večeru

lenocka84
18. apr 2012

ahojky, moj maly zacal pit KM cca ako 11m a je v pohode zdravy, mliecko ma stale rad. a k tomu sa nevie dojest syrov a jogurtov.

irriss
18. apr 2012

Melo by se dodrzet do 3 let, aspon tak doporucuji zdejsi pediatri..
moje deti mely mlicko ze Sunaru skoro do peti let.. 😉

katrinka8
18. apr 2012

Mne povedala nasa pediatricka, ze kedze mame v rodine alergiu, je tu isty predpoklad, ze by mohla byt aj dcerka, tak ze do tych 3 rokov. Dcerka je zatial dojcena, ale varim jej normalne z plnotucneho KM a nema ziaden problem (ani s inymi mliecnymi vyrobkami). A ked sa odstavi, tak urcite nebudem kupovat UM 😉

dany1986
18. apr 2012

Ja som davava um do 1.roka potom som presla na ob.plnotuc.mliecko-a nebol ziaden problem 😉

hirjak
19. apr 2012

téma bola uzamknutá z dôvodu duplicity