Umelé mlieko Hipp na recept

marisella2905
6. nov 2023

Práve dnes nás s dcérkou pustili z pôrodnice. Skúšali sme dojčiť, ale malá sa nevedela prisať. Skúšali sme klobúčik či sa nerozbehne laktácia i elektrickú odsávačku. Nakoniec sme skončili na umelom Hipp mlieku. Je možné, aby detska lekárka predpísala umelé mlieko značky Hipp na recept?

kkovacovak
6. nov 2023

@marisella2905 a z akého dôvodu?

lelelienka
6. nov 2023

Minule som sa pytala ci nam moze predpisat mlieko, vraj sa to neda, ze len s nejakou diagnozou. Vraj kedysi “to nekontrolovali” - lekarkine slova - takze sa veselo predpisovalo len tak, ale ze teraz to uz nejde…

viestta
6. nov 2023

@marisella2905 na recept su len specialne mlieka, anitrefluxne, hypoalergicke... nie bezne

simona92101
6. nov 2023

@marisella2905 pokial dieta nema diagnozu,tak UM nepredpisu,a uz vobec nie obycajne volne dostupne.moja dcerka ma ABKM a kazdu chvilu musime dokladovat zdr.stav,vysledky z testov aby mohla lekarka UM predpisat..nase mlieko stoji 80e/balenie..

nikpa
6. nov 2023

@marisella2905 na predpis znamená, že je k tomu zdravotná indikácia. Že nemáš mlieko, nevies kojit alebo dieťa sa nechce prisat, nie je choroba. To by UM mali na predpis potom všetci. My sme mali na predpis UM ktoré stálo 400g cez 30€ bez receptu. Bežné UM stoji od 8-20€ 800-900g.

samimami777
6. nov 2023

Ako tu bolo spomenuté treba diagnózu. Prečo by ti mal akože niekto preplácať obyčajné mlieko? Máš ty alebo muž alergie /intolerancie? Máš kolikové dieťa s refluxom alebo má iné problémy? Moja staršia mala ako bábo hrozný reflux , vracala x krát denne a koliky , aj veľmi veľmi slabo priberala. Museli sme jej v plnej sume kupovať antirefluxné mlieka 3 mesiace lebo lekárka nám vtedy povedala že na predpis nám môže dávať pre ňu mlieka až po jej 3 mesiacoch nakoľko dovtedy sú vraj všetky bábätká vrackavé a robili by jej kvôli tomu problémy z poisťovne keby nám ho predpísala skôr a to sme mali aj potvrdenie z detského gastra a malá mala dlhodobo slabučké prírastky na váhe. Aj to bolo tuším iba na Max 4 krabice mesačne , ak potrebovala viac musela si jej dokúpiť za normálnu cenu a tiež sme museli po vyšetreniach každú chvíľu lietať a potvrdenie nosiť . To nieje holubník , však to by si každá dala zaplatiť