Doplňujúce pedagogické štúdium

vera55555
6. aug 2023

Ahojte chcem sa opýtať. Od septembra idem študovať DPS na univerzite. Mám Mgr. z manažmentu. Viem že môžem učiť manažment alebo robiť asistentku pedagóga alebo vychovávateľku. Aspoň čo som dostala info. Ide o to že som sa aj dopočula že už aj keď študujem môžem sa zamestnať ako asistent pedagóga. Práve na to sa pýtam či je to pravda. Štúdium trvá 2 roky a o rok mi končí materská a rada by som sa zamestnala ako asistent pedagóga na základnej alebo materskej škole. No neviem či je potrebné mať ukončenú školu alebo už mozem takto pracovať aj popri štúdiu aj keď ešte ho nemám ukončené.
(Jedna pani ešte ani nezačala študovať DPS len bola prijatá na školu a už od septembra ju zamestnali ako druzinarku - vychovávateľku) ďakujem.

busybeelady1
6. aug 2023

Môžete pracovať ako AU aj počas štúdia DPŠ. Mám tak kolegyňu, v septembri bola prijatá do práce ako AU a zároveň si začala robiť DPŠ.

kacena4
6. aug 2023

zakon tusim hovori ze do 2 rokov od prijatia do prace si zamestnanec bez pedag. vzdelania musi zacat studium. takze kludne mozes pracovat aj hned. drzim palceky

vera55555
autor
7. aug 2023

@busybeelady1 super ďakujem krásne

vera55555
autor
7. aug 2023

@vera55555 ďakujem krásne