Kurz účtovníctva

sajmi
13. okt 2022

Ahojte žienky,
Chcela by som sa vás opýtať a zaujímal by ma názor iba žien, čo s tým majú reálnu skúsenosť, alebo niekto z ich blízkeho okolia.
Mala by som záujem o kurz účtovníctva. Účtovníctvo som mala na strednej škole, takže základy nejaké mám, ale to je v podstate jedno.
Chcela by som robiť kompletné účtovníctvo pre môjho muža - konkrétne pneuservis. Zaujímali by má vaše skúsenosti, s ktorým kurzom ste boli spokojné, nejaké postrehy, tipy, na čo si dať pozor, atď atď.
Vopred ďakujem za vaše odpovede 🙂

gemerka17
13. okt 2022

@sajmi ak kurz absolvujes nebudeš schopná viesť účtovníctvo sama. Kurz ťa dá len do obrazu o com účtovníctvo je. Po ňom si junior účtovník, ktorý v praxi začína od nuly. Bude trvať nejaký ten čas, aby si to vedela sama viesť účtovníctvo.

katica06
13. okt 2022

@sajmi Mám 25 rokov praxe v odbore, ale pri neustále meniacej sa legislatíve sa tiež musím poradiť . Podľa mňa kurz s nikoho účtovníčku nespraví, naučíš sa to praxou po 2-3 rokoch na niekde na účtovnom oddelení, kde ti vysvetlia veci. A to sú len pravidelne sa opakujúce účtovné prípady. O 5 rokov možno by si zvládla kompletné účtovníctvo. Ale určite nie sama doma štýlom pokus/omyl a to na manželovom účtovníctve a daňovom priznaní.

sajmi
autor
13. okt 2022

@gemerka17 ďakujem za odpoveď... No škoda :/