Španielčina

mukel
29. apr 2021

Ahojte.

Na ZS som sa ucil anglictinu, na gymku zas anglictinu a nemcinu, no tieto jazyky mi velmi nesli a ucil som sa ich z povinnosti.
Teraz ked uz som mimo skoly, dost pocuvam spanielske pesnicky a pocuvam ich stale dookola tak, ze uz viem kazde slovo. Prichytil som sa teraz, ze by som chcel rozumiet, co tam spievaju. Myslite si, ze by som sa mal tym jazykom zaoberat, aj ked si myslim, ze nie som na jazyky a nikdy som sa napriklad v anglictine (ucim sa ju najdlhsie, no neviem ju) nezaujimal takto o zmysel a preklad piesni. co poviete??

katrinka8
29. apr 2021

Neexistuje človek, ktorý "nie je na jazyky", sú len ľudia, ktorí nenašli správny spôsob učenia sa cudzieho jazyka.

lucia375
29. apr 2021

@mukel Španielčina je krásny jazyk a nie je moc ťažký, učila som sa ho rok na výške a teraz ľutujem, že nie dlhšie. Určite by sa sa jej mal venovať práve teraz keď si taký motivovaný 🙂

katrinka8
29. apr 2021

@lucia375 - španielčina je ľahká na porozumenie a základnú komunikáciu, avšak celková gramatika je zložitejšia ako napríklad v angličtine či nemčine. Má raz toľko "časov" a milión výnimiek z pravidiel.

sisa_s
29. apr 2021

Nainstaluj si appku Duolingo a skus, ci ta bude bavit 🙂

rosavia
1. máj 2021

@mukel Vyskusaj a uvidis ci ta to bude bavit. Ja sa ucim cez DuoLingo a popri tom pozeram serial, pocuvam pesnicky. Nie je to o tom mat "talent", ale o chceni a robeni niecoho, Co ti pomoze sa k tomu dopracovat.