Učenie nemčiny

kakcka1020
7. apr 2024

Ahojte. Chcel by som sa prestahovat alebo minimalne pracovat v rakusku, samozrejme, ak nechcem umyvat riad potrebujem vediet nemcinu a prave som pozeral rakuske stranky a rakusko ponuka dost entry jobov pre novacikov, len by ma zaujimalo, za ako dlho ste sa naucili nemecky na takej urovni aby vas zobrali normalne do prace a neboli ste uplny “odpad” z vychodnej europy? Mam 23, ale chcel by som v priebehu 5 rokov uz zacat pracovat v Rakusku. Popripade ake sance maju ludia z vychodnej europy pre normalnu entry job pracu v rakusku (vieden+okolie)? Dakujem.

pribinak
7. apr 2024

@kakcka1020 kopec ľudí z Ba a okolia pracuje vo Viedni a v okoli. Neumyvaju len riady, robia v inštitúciách obchodoch servidoch službách či nemocniciach

Ide o to čo vieš ponúknuť trhu prace

kakcka1020
autor
7. apr 2024

@pribinak mam len strednu, cize niekde musim zacat, ale ide o nemcinu, aku dlhu dobu to trvalo? To je moja otazka. Nie ci sa viem uplatnit kedze je vela entry jobov pre novacikov.

stellarstar
7. apr 2024

@kakcka1020 naučiť sa ju naučíš keď máš na to dobrú hlavu. Za akú dobu to ti nik nepovie a či si sa vobec učil ten jazyk kedysi, ale ak plánuješ v priebehu 5 r sem prísť tak skús aspoň ten kurz a počúvaj nemecké rakúske tv či rádio. Ja ked som sem prišla už som mala 8 r nemčiny za sebou ( ZŠ a SŠ )

martinka17
7. apr 2024

Ja som sa naučila plynule nemecky za cca 3 roky, na strednej a to sledovaním seriálov v kombinácii s hodinami nemčiny v škole. Hlavne sa snaž zamerať na rakúsku nemčinu, nakoľko je rozdiel vo výslovnosti a prízvuku (na výške som mala lektorku z Viedne, moji spolužiaci jej prvé mesiace nerozumeli, aj keď nemecky rozpávať vedeli, poznali len slovenskú "školskú" nemčinu).

sasesoe
7. apr 2024

@kakcka1020 ahoj, pozri web /FB Jazykový mentoring. Majú kopec info zadarmo, samozrejme i platené služby. Učia ako sa učiť/naučiť cudzí jazyk. Mne to pomohlo. Odporúčam.

kiki68
7. apr 2024

@kakcka1020 idealne ist do Rakuska, dat so kurz priamo tu a mozno to aj AMS pre plati po B1, na lepsi job treba aspon b2. Zijem v Rakusku roky. Dobre je byt s nimi v dennom kontakte, tak tu rec viac napocuvas. Hlavne tie dialekty a akcent