Som tehotná. Čo ďalej?

lussy63
14. júl 2015

Ahojte baby robila som si test ukázal mi 2 čiarky, neverila som tak som si spravila neskor ešte jeden test a aj ten mi ukázal 2 čiarky. A ja absolútne neviem čo mám robiť. Gynekológa nemám, keď som mala problém vždy som išla k maminmu . Teraz však už u mami nebývam a potrebujem čo najrýchlejšie vyšetrenie. Chcem sa spýtať vlastne že či mám ísť k svojmu obvodnému lekárovi a ten ma pošle, alebo si mám začať hľadať sama ? .. Vôbec neviem čo mám robiť a dosť sa bojím. 😔

steinarka
14. júl 2015

@lussy63 kolko mas rokov? ku gynekologovi nepotrebujes papier od obvodneho..

alebo dalsie prazdninujuce dieťa..

mmoni89
14. júl 2015

Obvodný nemá s gynekologom nič spoločné, nájdi si gyndosa v meste kde bývaš a povedz sestričke že si tehotná, kedy si mala poslednú MS a on ťa objedná, nič komplikované to nieje neboj 😉

lussy63
autor
14. júl 2015
gabikula
14. júl 2015

@lussy63, len kľud. Veľa žien vyhľadá gynekológa po prvý krát až keď ostane tehotná. Ak si chodila k maminmu gyn., tak pravdepodobne má aj založenú tvoju kartu. Ak si s ním spokojná, tak tam zavolaj a objednaj sa. Sestričke len povieš, že máš pozit. tehot. testy, kedy si mala poslednú menštruáciu a ona ti povie, kedy máš prísť. Ak chceš iného gyn., tak si najprv vyhľadaj kontakt na nového, oslov ho, či môžeš k nemu chodiť a aký máš aktuálny problém a preniesieš si tam kartu.

ejanjelik
14. júl 2015

Je dosť pravdepodobné, že ak pôjdeš k novému gynekológovi jeho pacientkou sa oficiálne staneš až od prvého v nasledujúcom mesiaci, súvisí to myslím s poisťovňou.

lussy63
autor
14. júl 2015

@gabikula @mmoni89 ďakujem pekne. 🙂

mmoni89
14. júl 2015

@lussy63 nieje za čo 🙂

paskolinka
14. júl 2015

presne, ako uz bolo spominane, ak si chodila k maminmu gyn., tak si pravdepodobne zalozil tvoju kartu, takze tam patris. ak uz k nemu nechces chodit, najdi si ineho a tam podpises zmluvu a on by si mal vyziadat tvoju kartu od predosleho gyn.

susminka
14. júl 2015

Veľa šťastia.... 🙂

kiki68
14. júl 2015

Urcite ma mamin gynekolog zalozenu Tvoju kartu,len o tom nevies,asi si nikdy nepotrebovala ju pytat,ale urcite ked si bola na nejakej prehliadke napisal do tych papierov udaje,co zistil. Ved nemoze predsa pisat napr. 50 rocnej zene,co je mama ze je panna napriklad do jej karty...to by nefungovalo a urcite to islo na Tvoju poistovnu. Takze tam normalne nabehni k nemu kde si chodila,ak si teda bola spokojna samozrejme s nim a on uz spravi USG, vypise tehu knizku atd. Keby mas nejaky moralny problem s tym,ze je to aj mamin gynekolog,tak si vyber ineho lekara.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre