Tehotná v skúšobnej dobe

opatova
9. feb 2015

Baby poradte mi 28,2 mi konci pracovnz pomer z dovodu toho ze majitel budovi ho prenajima inej firme ako sme my robili ta firma nam zarucila ze nas yoberie len ja som teraz zistila ze som tehotna co mam robit nastupim a budem v skusobnej dobe , aj tak ma vyhodia ci nemaju na to pravo a aby sa mi pocitala materska potrebudem odrobit este 4 mesiace.co by ste robili na mojom mieste nemam to oznamit alebo kedy to mam ozanamit pracujem v obchode.

jankapo
9. feb 2015

citujem: Pre zamestnavatela si tehotna v pripade, ze si mu to pisomne oznamila. Nasledne potom plati, ze skoncit PP v SD moze len s udanim dovodu, ktorym nesmie byt tehotenstvo.

§ 72
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.
(2) Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.

maria117
9. feb 2015

@opatova ahoj,tak asi zatial nic nevrav az ked budes mat podpisanu novu zmluvu u noveho zam. Lebo teraz Ti jednoducho vyprsi zmluva,resp zavrie sa prevadzka a je jedno,ci si tehu,ci nie,nemas narok na pokr...je to len dobra vola zamestnav.,ze vas vezme do novej firmy (i ked jasne i jemu to usetri cas s hladanim a zaucanim ludi). Takze oznamovala by som az novemu, pisomne s lek.potvrdenim a tak,aby si i ty mala potvrdenie o tom,ze si to oznamila -tzn postou doporucene al mailom? No a tiez zalezi od toho, v kt si tyzdni a ako to budes zvladat.v pripade castych nevolnosti si to moze niekto vsimnut i skor. Al ak to nie je prve tehu,tak je mozne,ze i brusko vykukne skor.... a potom plati,kym si to pisomne neoznamila, z pravneho hladiska nie si tehu.... drzim palze a daj vediet ako to dopadlo..

opatova
autor
9. feb 2015

lDakujem dievceta tak zatial budem ticho som asi v 5 tyzdni este raz dakujem a urcite vam dam vediet

mirka135
9. feb 2015

@opatova este nic nwvrav bo urcite ti zmluvu nepredlzi a ty si v tom pripade nahrata.pockaj si na novu zmluvu a az tak to oznam.

dzejn80
9. feb 2015

Oznam to az ked to bude vidiet ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre