Celiakia bez príznakov

5. mar 2023

Ahojte, môžem mať celiakiu aj keď nemám žiadne príznaky? Môžem jesť všetko a nič mi nie je, nič ma nebolí no nemôžem pribrať. Doma si robia srandu zo mňa že chcú mať taký žalúdok ako mám ja, že nepriberiem. Neviem kde je problém.

lenuska9999
5. mar 2023

A odkiaľ máš, že máš celiakiu? Lebo celiakia znamená, že neznesieš lepok a nie , že ješ a nepriberieš

hedviga2
5. mar 2023

Ano môžeš. Moja priatelka má tak. Chuda ja k palička, nič jej nebolo. Raz pri odbere krvi lekárka za zoberie krv na celiakiu a hop-má ju.

autor
5. mar 2023

@lenuska9999 chodím aj na štítnu na kontrolu, ale tam je všetko v poriadku a doktorka sa ma pýtala či nemám celiakiu

heln
5. mar 2023

kolko mas rokov? ja ked som mala okolo 20, tak som mohla zjest aj slona a nepribrala som. pri celiakii nejake priznaky su, bolesti brucha, ekzemy, vyrazky... je to jednoduche daj si spravit krvny test a budes vediet.

danieli
5. mar 2023

Moj jediny priznak bol ekzem v laktovej jamke, ano mozes byt aj bezpriznakova

veselo_neveselo
5. mar 2023

Mozes, daj sa vysetrit. Celiakia neliecena narusa crevo, tym padom sa zle vstrebavaju ziviny z jedla...

lilke
5. mar 2023

Nemusíš mať celiakiu. Ale celiakia môže byť aj úplne bezpriznakova, naša dcéra.

marlen16
5. mar 2023

Ja mám celiakiu a tiež som bola úplne bezpriznakova. Žiadne bolesti brucha, problémy s trávením, nafukovanie, nič. Lepok bol môj najlepsi kamoš 😂 Chuda som bola vždy a nevedela som pribrat. Na celiakiu sa prišlo úplnou nahodou, odvtedy som na prísnej bzl diéte a konečne pomaly priberám.

ivana11155
5. mar 2023

Môžeš mať. Mojej dcére tak zistili, že na preventívne sa zdala doktorke chudá, tak urobila odbery aj na to. Ale dcéra mala aj časté afty a to je tiež príznak. To sme si spojili až neskôr.

autor
6. mar 2023

@heln mám 21

lucinkaa26
17. apr 2023

Nemala som ani jeden jediný príznak, až kým mi nezlyhali obličky... a nemohla som pribrať a teraz už vonkoncom nedokážem pribrať...takze je to možné

vivik22
11. jún 2023

Ja som tiež bola bezpriznakova. Tiež som mohla jesť čo a kolko som chcela a stále chudá. Jediné čo sa mi neskôr začalo objavovať bola únava. Už ráno som sa budila unavená a tiež svrbivý výsyp na lakťoch. Všetko zmizlo ako som bola diagnostikovaná na celiakiu a začala s bezlepkovou stravou.