Oneskorená potravinová alergia - IgG testy

10. apr 2024

boli ste niekto na testy na oneskorene potravinove alergie (tzv. IgG)?

mam neustale problemy s výsypom + steklenim v hrdle, hlienom v hrdle, refluxom a zaberaju mi na to jedine lieky na alergiu. problem je, ze testy u alergologia, typu IgE mi absolutne ziadnu alegiu nepreukazali. tiez ani laktozovu alebo histaminovu intolrenaciu.

no tiez si nie som schopna odsledovat ake jedlo mi to sposobuje, lebo mam reakciu zrejme oneskorenu. mam podozrenie ze mi to robi napr. mliecna bielkovina, lebo ked som iste obdobie skusala jest iba kokosove jorgurty, bolo mi lepsie, ale minule som si dala opat obycajny jogurt a nebolo mi horsie, resp. az o nejake 2-3 dni, tak bohvie ci to moze byt z toho.

rozmyslam preto nad testami tohto typu: https://www.medirex.sk/vysetrenie/potravinove-i...
absolvoval to niekto z vas a pomohla vam eliminacia potravim, ktore vam vysli ako problemove?

kacena4
10. apr 2024

to akoze fakt existuje "oneskorena" alergicka reakcia na potraviny ze sa prejavi az o 2-3 dni?? nechce sa mi verit. ja mam intoleranciu a ked nieco zjem co nemozem max do par hodin mam rakciu nie 2-3 dni kedy uz je obsah davno prepac vykakany...

autor
10. apr 2024

@kacena4 ty mas ale zrejme problem ze nemáš potrebné enzýmy. IgG je špecifická tym, ze nábeh je neskor a dovod je vacsinou priepustnosť čreva. A píšem ze neviem co mi to robi, nemusí to byt to mlieko a preto riešim tie testy.

simona92101
10. apr 2024

@kacena4 ano,reakcia na mliecnu bielkovinu ci ine alergeny moze prist aj o 2 dni

simona92101
10. apr 2024

Vyzera to na alergiu na bielkovinu kr.mlieka,plus mozu byt k tomu aj skrizene alergie,napr.soja,vajce,hovadzie maso aj kuracie.skus tieto alergeny aspon na mesiac vysadit,ale ozaj sleduj zlozenie potravin,nakupuj ked uz vo vegan oddeleni (maslo,syry,jogurty,aj pecivo)