Príznaky celiakie - migréna

12. feb 2024

Ahojte, môže to byť celiakia, keď nemám črevné ťažkosti, len bolesti hlavy a migrény? Už odsledované že po väčšom množstve pečiva, po pizze napr, ale po pôrode už takmer každý deň. Už som objednaná na testy, len si ešte chvíľku počkám.

majamat
12. feb 2024

priznaky celiakie su pestre, prakticky sa moze vyskytnut fakt vselico, aj bolest hlavy.
nemusia byt traviace tazkosti.

no ale samozrejme migrena moze byt aj z ineho dovodu.
moze byt problem aj s inyou zlozkou potravy, akoukolvekm tiez iny traiaci rpoblem, nemusia sa vyskytovat traivace tazkosti, ale creva nemusia spravne fungovat.

reakcie na lepok su hned skor v pripade travicich tazkosti. tie mimocrevne sa vacsinou neviazu na konzumaciu lepku. tie skor pretrvavaju ako dosledok poskodeneho creva. cize nevznikaju vyslovene po onzumacii vacsieho mnozstva peciva,a le su stale - samozrejme intenzita, ci interval medzi priznakmi moze kolisat.

no tazko povedat. uvidi sa po vysledkoch, ci by s amohlo jednat o celiakiu.

pe_mi
12. feb 2024

Ahoj,kľudne môže byť.ja som to mala ,keď som vyradila všetko ,čo nemôžem, neviem ,čo je bolesť hlavy.
Ak niekedy zhrešim pečivom,či pizzou hneď príde bodava bolesť.
Ja to mám napr aj tak, že keď ma bolí hlava,po niečom ,čo nemôžem a idem na veľkú potrebu,normálnea akoby hneď po vyprázdnení už na wc prestane bolieť hlava.možno ešte existuje taký exemplár ,ako som ja 😂

morusha
12. feb 2024

Môže sa jednať aj o histamínovú intoleranciu.

pe_mi
12. feb 2024

@morusha ja napr mám lepok,aj histamin.neviem určiť z čoho ťa bolesť bývala,keď som jedla ,čo mi dobre nebolo .tak kľudne môže byť aj histamin

morusha
12. feb 2024

@pe_mi Tak lepok sa dá ustriehnuť, pokiaľ sa človek nestravuje v reštauráciách lebo tam tá istota na 100 percent nie je. Čo sa týka histamínu skôr odsledovať potraviny s vysokým obsahom, najmä konzervované, kvasené veci, ryby, údeniny, alkohol atď...či po konzumácii nenastanú problémy.

pe_mi
12. feb 2024

@morusha áno,mám to už odsledované.ale samozrejme ,keď niekedy zhrešim,bolesť hlavy príde ozaj hneď.len teda neviem,či je to lepok/histamin

vanilkovazmrzka
12. feb 2024

Nemusi to byt vyslovene celiakia, ale ano, poznam osoby, ktore v reakcii na lepok mavaju taketo problemy s migrenami.

kacena4
12. feb 2024

mne to pride ako HIT nie celiakia

stella1314
13. feb 2024

Po pôrode som začala mať časté migrény, prestala som jest lepok, za posledného pol roka som mala raz pizzu a raz palacinky a bola z toho vždy poriadna migréna. Keď nejem lepok migrénu nemám. Ale keď zjem len nejaké male množstvo omylom, tak sa mi vyhodia vyrážky vo vlasoch, na migrénu mi treba aspoň celý rožok.