Zoznam potravín s vysokým obsahom histamínu

ivulik2311
19. feb 2021

Dobre ranko maminky..prosim vas, ktorek dieta ma histaminovu intoleranciu, mate prosim daky presnejsi zoznam potravin ktore nemozu? A aj ktore su naopak vhodne..pomozete mi s tym. Dakujem krasne

evi263
19. feb 2021

Dobre ránko 🙂 ja sama mám a riadila som sa týmto:

https://www.mastzellaktivierung.info/downloads/...

ale ono je to dosť individuálne, treba eliminačnú dietu, ak chcete presne vedieť, čo spôsobuje ťažkosti

alikal
19. feb 2021

pozri na nete svajciarsky zoznam, ale je to veeelmi individualne. u nas ma HITku aj manzel aj dcerka (3roky) a teda kazdy reaguje na ine potraviny. manzel vobec nemoze akekolvek maso, niektore pecivo, citrusy a bryndzu. ostatne moze, aj dvojdnove v pohode. dcerka nemoze rajciny, ziadne pecivo okrem rozkov, ani domace, citrusy, kakao, jogurty, ziadne kupovane sladkosti okrem piskotov, nic zavarane - ani domace, a napr. velmi zle reaguje na med, ktory vraj nie je histaminovy. a alergiu na pele ma vylucenu, takze treba len skusat a nedrzat sa zoznamu na 100%, masko moze dcera akekolvek aj dva tri dni stare. drzim palce, je to velmi dlhodoby proces, u manzela trvalo 2 roky nastavit jedalnicek aby nemal priznaky, u dcerky s tym bojujeme pol roka zatial.

ciernysokol
19. feb 2021

@ivulik2311 u nas kysla kapusta a paradajky najma. Uz skoro rok ale berie probiotika specialne na hist. Intoleranciu, tiez b6 a vit. C a vysledky sa zlepsili. Tak neviem,nieco pomohlo.

evalin88
19. feb 2021

@ciernysokol ake probiotika prosim? Su na predpis?

ciernysokol
19. feb 2021

@evalin88 nie, doktorka odporucila b6 a cecko a ked som googlila viac, pisali, ze urcite kmene probiotik su pri hist. Prospesne, ine naopak skodia. Probiotika s prospesnymi kmenmi su napr. Laktobacily 5 od naturevia. Este aj dake dve ine, ale tieto sa dali zohnat a za ok cenu. Jedny z dalsich boli jamieson nejake,nepamatam.

evalin88
19. feb 2021

@ciernysokol dakujem, skusim. Maly to nema nwake strasne, ma ekzemy a lekarka ma upozornila, ze ked prestanem kojit bude mat 3krat horsi prejav ako teraz, tak musim niecim nahradit "seba".

eryykah
19. feb 2021

@ciernysokol je to kmeň Lactobacillus plantarum , majú ich Jamieson ine som nenašla

ciernysokol
19. feb 2021

@eryykah ja som citala, ze tych kmenov je viacero, naopak niektore skodia. Tento plantarum tam myslim tiez bol, skusim to najst

ciernysokol
19. feb 2021

Clankov je dost na googli, vyzera, ze prospesnych kmenov je ozaj viacero, ale nenachadzaju sa vsetkyv jednych probiotikach. Najviac ich maju pokope tie od jamiesonu, asi aj nejake ine, zdroje sa roznia. Takze tie nase zdaleka nie su najlepsie. Ale nevadi, ked doberieme, skusime asi jamieson, ak ich zozeniem.

ichtys
9. mar 2021

@evi263 a tu eliminačnu diétu ste ako praktizovali? U syna mám potvrdenu HIT, lenže jemu vôbec nie je zle po žiadnej potravine, len ma veľmi skaredu kozu, ekzém , tiež sa mu často robia v ústach afty a teraz naposledy mal prvýkrát zapálene močové cesty . Mne sa teda veľmi ťažko orientuje, čo je v tej strave problem a čo mám. vysadiť ....Viem, že to treba nejako riešiť, že kortikoidne masti nie sú odpoveďou , no neviem, ako to uchopiť , keď mi telo po konzumácii nesignalizuje problem....😔

evi263
10. mar 2021

@ichtys ja som začala jesť tie veci, čo písalo že sú v pohode (ale mám kamarátku ktorá si zaplatila testy v sukromnou laboratóriu, kde jej to skumali podrobnejšie omnoho a ocitli sa jej tam aj potraviny, ktoré mali byť "bezpečné) vždy po 3 dnoch sa pridáva nová potravina, ak sa behom tých 3 dni nič neprejavi pridáte dalšiu a zas 3 dni sledujete. Ono je to veľmi náročné vybrať také poradie, aby ste nemuseli mesiac jesť takmer to isté a pri deťoch ešte ťažšie :/ ale ak sa nemýlim kniha histaminová intolerancia obsahuje aj eliminačný denník a na imuno vám niečo viac nepovedali? mne viem, že dali nejaké brožurky a tam som to mala krásne vysvetlené, len už to bolo dávno a určite to skončilo v zbere

ichtys
10. mar 2021

@evi263 ďakujem za odpoved, na imunitu sme sa nedostali už rok a pol!!! , z čoho ja osobne som riadne vytočená, už štyrikrát nám preložili termín 🙈🙄 Ale odtiaľ mám veľmi “skromne” informácie aj tak, A vedela by ste mi, prosím, zistiť, aké je to laboratórium? Kde ta kamarátka robila testy?

katka1981
14. jan 2024

Dievcata prosim vas, ja som na diete 2 tyzdne, ale zatial som nezistila nic. Idem podla svajciarskeho zoznamu, konzumujem iba 0, obcas 1. Nadalej mam takto pokracovat? Ja fakt neviem. Kedy asi zistim po akom case, co mi vadi? Kedy mozem pridat nieco dalsie, trebars to co je dvojka? Ja som z toho jelen.