Ako sa v živote pohnúť ďalej? Mám pocit premrhaného času.

lila1988
27. jan 2019

Ahojte, mám 10 mesačne babo a som na materskej. Zivot rýchlo uteká a ja mám pocit, že je dosť premrhaný. Cez deň moje dieťa vyzaduje moju 100% pozornost, dokonca nestačí ani aby má videlo, musím byt pri ňom, inak strašne place na celu bytovku. Vecer sa citim vysata a cely ho strávim surfovaním na nete, čo je pre mna relax, max niečo uvarim, pripravím dcere prikrmy, keďže cez deň sa pri dcere nedá. To surfovanie beriem ako premrhany čas, ale je to závislosť, ktorej by som sa chcela zbaviť a robit niečo užitočnejšie, ako napr sa začať ucit nemcinu(mame sa o rok-dva stahovat za mužom do AT a ja neviem skoro nič)🙈. Ťaží má aj to, že nechcem robit prácu, ktorú som robila(praca pre corporate), ktorú by som ani pre uzavierky, nadčasy, cestovanie do Ba robit nemohla pri malom dietati, ale neviem prist na to, čo by má bavilo.. počas kojenia som aj pribrala, ani tu nemam motiváciu začať cvicit.. ako sa naštartovať?

tosomja
27. jan 2019

@lila1988 a to nemas nikoho kto ti na hodinku dve postrazi dieta? Ani mne nemal kto, ale nikdy som sa nestazovala na nedostatok casu. ...tak treba zapojiť rodinu. "Odložiť" dieta do kočíka, babka, dedo pokocikuju, a najprv asi oddychnut, nasmerovať myslienky. A na jar oprasit bicykel, korčule, sluchátka do usi s nemeckými slovíčkami a hajde do parku, na hrádzu. ...hocikde sama. Ale to musis chciet.

siska53
27. jan 2019

@lila1988 potrebujes iny typ oddychu. Mala.ma.obdobie separacnej uzkosti. Ak mas nosic,vyuzi. Ja som v nom aj varila, vysavala.

Kamosky-mamicky ci kamosky ako take? Ze by ste sa stretli,pokecali? Ak nema.kto byt z rodiny s malou,tak asi niekoho najst,kto postrazi za peniaze nrjake 2-3hodiny a ty mas relax. Ale najskor malu musis naucit aj na niekoho ineho ako na teba.
Mama byvalej spoluziacky vystudovala vysku s 3malymi detmi, najmladisa,ta moja spoluziacka,jej popisala skriptá,kadeco,ale zvladla, cize da sa,len treba najst system.
Dalsia kamoska- z domu, oslovila som ju, keďže tiez mala babo a uz som.nebola osamela ti to zas s muzom robili tak,ze sa striedali alebo niektora z jej kamosiek postrazila maleho a sli oni dvaja niekam. Nie casto, ale raz za cas to bolo fajn. Oni tu nemaju rodičov blizko,takze sa na nich spolahnut nemohli.

Motivaciu musíš najst ty,tu ti nikto neda. Mozeme.ti napisat, to,ono,ale ked budes hladat "preco nie", tak ti nepomoze ani milión rad. Podla mna mas najskor zacat s relaxom a postupne by hadam mala prist aj motivacia na to,co chces,len sa nevies nejak odhodlat, zmotivovat.

lucyluv
27. jan 2019

Nič iné len donútiť sa, natvrdo všetko vypnúť, ja som si tak zrušila Facebook napríklad. Stiahni si aplikáciu Duolingo, tam sa dá naučiť nemčinu veľmi ľahkou a zaujímavou formou 🙂

lucyluv
27. jan 2019

A inak poviem ti, u mňa to bolo podobné, teraz až keď ma malá 1,5r sa dávam ako-tak dokopy. Konečne ju aj môže niekto iný postrážiť na hodinku a ja idem aspoň do obchodu sama, alebo dokonca minule som bola v saune 😃 určite si skús nájsť nejaký čas len pre seba, ak to pôjde. U nás sa to po tom roku začalo zlepsovat

deti95060810
27. jan 2019

ak sedíš za počítačom tak to je ozaj stratený čas...ale ver mi, že príde čas a zistíš že posledných pár rokov by si úplne zmenila, alebo urobila úplne inak ako si sa rozhodla ....😉

29simona29
27. jan 2019

@lila1988 odporucam Ti sa proste nakopnúť a natvrdo s niečim začať- hneď..Začiatky sú najťažšie, ale ver, že všetko čo je najnepohodlnejsie a vyzerá bt náročné- väčšinou najviac stojí za to..Ja mám tiež 10mesacne dieta, maly je veľmi náročný, vyzaduje si nonstop moju pozornosť, ale stíham pri ňom pracovať z domu pre pôvodného zamestnávateľa- mám tam vybudovanú slušnú pozíciu a aj praca ma baví... plus prednášam v cudzom jazyku na VS a teraz ešte začnem s novým predmetnom, čo sa mi naskytlo nedávno- takze je to dosť slušný zahul, ale pre mna je to nová inšpirácia, a najmä stále mám pocit, že sa niekam posúvam a materska ma v ničom kariérne nebrzdí..Sem tam sa zúčastňujem aj pracovných obedov, večeri a nejakých porad.. Čo sa týka systému, tak cez den mi nemá kto pomôcť, iste jednoduchšie veci robim, keď je maly hore- hra sa pri mne v izbe, sto krat mi chce vyliezť na stoličku a byt pri mne pri PC, tak ho sto krat musím dat nabok a zabaviť s niečim iným, náročnejšie veci robim, keď spi- aktualne spava už iba 1x za den take 2,5hod.. Domáce prace robim, keď je hore, varím väčšinou večer, keď je manzel doma.. Pomoc v rodine mám najmä v tón, keď potrebujem fyzicky odísť, vtedy je s malym manzel, ale ma veľkom fajn pracovnú dobu, že nerobí do večera... Mobi rodičia si tiež často zoberú maleho- ale to až večer n chvilu, lebo stále pracujú a vtedy sa už nevenujem ničomu, lebo po celom dni mám dosť. Po pravde, tento spôsob fungovania na MD je dosť náročný, každý den je pre mna veľká výzva, lebo robim odbornú prácu a popri malom náročnom dieťati je to maratón, ale stojí to za to a nemenila by som to za nič.. Čiže aj keď nemáš nejakú extra pomoc v rodine, da sa to, len chce to pevnú vôľu, trpezlivosť a veľmi dobre zadeleny čas a organizáciu...

michellia
27. jan 2019

surfovat po nete je strateny cas to na 100%, tiez kedysi som bola schopna presediet za pc alebo mobilom vela casu, ale dnes uz len sporadicky a citim sa o moc lepsie, aj mam cas na veci na ktore som dlho nemala, len treba s tym zacat hned a neodkladat to

hettinka
27. jan 2019

@lila1988 moja rada, užívaj si materskú, prípadne zapracuj na tej nemčine v rámci osobného rastu . Dieťa je malé, potrebuje ťa a neviem, čo by si popri tom ešte akože chcela stíhať. Možno len priveľa sedíš doma, mala by si chodiť viac na vzduch, nájsť si nejaké aktivity ... aj za PC by si menej sedela aj možno schudla. Rob veci, ktoré si popri práci nestíhala, lebo ked sa vrátiš po MD do práce, to ešte len uvidíš, ako letia dni.
Koľko máš rokov, ak máš pocit, že si premrhala život? 60? Veď ťa všetko ešte čaká ...

jaruska869
28. jan 2019

ved sportovat sa da aj s detmi a nemcinu sa uc namiesto surfovanie len zatni zuby a zapoj fantaziu ja som korculovala a behala aj s kocikom a druhe dieta somnou je medzi nimi 6r rozdiel

letnydnik
28. jan 2019

@lila1988 ahoj. Niekedy to chce cas dat sa dokopy. Mozno zacni robit nieco 20 minut denne len tak pre seba. Postupne sa do toho dostanes.

Potom si napis plan pre seba a chod do toho. Najdi fun sposob ako na nemcinu napr. Najdi niekoho kto s tebou pokeca 1 hod denne pri kave atd. Nemusi to byt drina. Ale nezabudni mat pri tom vsetkom cas na seba v tom plane. Vynakladas vela usilia pri malej, jasne ze sa ti chce vecer relaxovat. Kludne mozes zshrnut aj surfovanie do planu ale napr 3x tyzdenne. Net moze byt zavislostou.

lilucerullo
28. jan 2019

keď skončí zima, všetko bude ľahšie. dieťa do kočíka/nosiča a šup na dlhe hodiny von ukazovať mu svet. a v parku keď bude spať nevytahuj smartphone, ale nemčinu a pôjde to. uživaj si toto obdobie, môžeš si totiž sama určiť čo robiť. potom to už bude tahsie.

ultraalex
28. jan 2019

@lila1988 Ahoj Lili ak Ťa môžem takto kamarátsky osloviť rada by som Ti poradila ako nájať "sever " v stereotype každodennom a v smutnej pracovnej vízii hoci Ťa pred tým tešila. Myslím si, že máš určite málo spánku, keďže relaxuješ tým surfovaním, počas spánku sa nám tvorí hormón šťastia prečítaj si o tom a možno sa tam nájdeš a preto nemáš radosť a motiváciu. A ešte Ti rada poradím istú stánku. Nájdise.cz, kde tiež nájdeš veľa odpovedí mne veľmi pomohla vyznať sa v samej sebe i v mojej rodinke, všetko je to vo vesmírnych energiách a tá tvoja energia je blokovaná niečim potrebuješ sa veľa smiať alebo sa aj vyplač pusť všetko zo seba von a uvidíš ako sa Ti vyčistí myseľ, a ešte je dôležité objímanie dopraj si ho koľko vieš s polovičkou a miminkom to Ťa posilní a ver si, maj sa rada, pretože aj Ty máš svoje vlastné Ja. Želám veľa lásky šťastia a spokojnosti a hlavne radosť žiť, spozdravom Marta

pele
28. jan 2019

Ja ta chapem, ze po celom dni uz nemas silu ani chut robit nieco ine, len posurfovat na internete. Dnes uz vela veci aj tak je len tam, a lahko dostupnych, precitas si, na co mas naladu a nie , co zrovna pisu v miestnych novinach. Ja to vidim ako vyhodu.
Kazde dieta je ine, mozno tvoje je narocnejsie (mam tri a kym pri jednom som nevedela, ze ho mam, pri druhom som nevedela, kde je sever). Ber to ako obdobie, ktore prejde. Mozno teraz nestihas nic ine, ale ver, ze to nebude vecne a zacne sa to zlepsovat. Urcite to nie je premrhany cas, ved sa venujes svojmu dietatu, to je velmi dolezite, ak nie najdolezitejsie.
Ak vsak mas pocit, ze nic 'zaujimave' nerobis, tak zacni ako baby pisu, len jeden vecer si vyhrad na to, co by ta potesilo. Najlepsie, ked sa dohodnes s niekym, kto fakt bude chciet chodit pravidelne, lebo ja napr. by som sama polovicu z tych razov nesla, ale kvoli kamoske idem.
S malym dietatom sa da spravit si aj vela casu pre seba - pozvi kamosky domov, skypuj s nimi, chod na obed, ...popri tom mozes mat dieta na rukach. Ak skor potrebuejs mat svoje aktivity, pusti si radio, relaciu, film, popri tom zas mozes mat dieta pri sebe a hrat sa s nim. Skus si to osviezit, aby to nebola rutina, vzdy chod na prechadzku inam ako si chodila, chodte do materskych centier (kasli na choroby)...aby si to nemala take iste. To, co budes robit neskor sa este vyvrbi. teraz by som to neriesila.

basska_b
28. jan 2019

@lila1988 Ja mám 11mesačnú a som cez deň fakt dosť vyflusana a večer hoci mám kopec vecí na zozname, som rada, že žijem. Chcem cvičiť chrbát a díastázu (rozostup sikmýchbrušných svalov spôsobený tehotenstvo), lenže vecer fyzicky nevládzem, cez deň po mne malá lozi, keď cvičím. Takisto sa nevládzem sústrediť na knihy, som skôr ranné vtáca, večer sa mi nad tým zatvárajú oči. Tak ale teraz moje rady:
* učit sa nemčinu počas dňa, popri malej, položiť si na stôl knihu či slovíčka. Aplikácia duolíngo je tiež super, ale zas by si bola viazaná na mobil a pri malej sa mobil nedá, berie mi ho z ruky
* večer mobil vypni, polož na skriňu, povedz si Dnes to dám bezmobilu! A ako relax si pustí relax. jogu video na YouTube a trošku ponaťahuj kosti
* večer je fajn, keď sa s dieťaťom príde niekto zahrať. Musí to však s ním fakt vedieť. Udržať jeho pozornosť. Zabudni na to ísť mimo dom, dieťa ťa bude hlavne vecer hľadať a plakať, radšej si niečo urob okolo domácnosti, cvičenie.. aby si sa cítila užitočná

cestovanie7
28. jan 2019

Ahoj Lila. Ja som doma už 4 rok. S dcérkou keď mala 1,5som začala chodiť na detské cvicenia. Bola to možnosť zmeniť prostredie pokecat s inými mamičkami a aj si trosku za športovať. Nasla som si tam ja aj alzbet kamošov, ktori nám ostali až do teraz. Navštevujeme sa deti sa po hrajú. Syn má teraz 10m a s ním začínam budúci týždeň. Na FB som bola tak isto zo začiatku prvého tehu nonstop a potom asi po roku prišiel skrat, uvedomenie si ze na miesto hrania sa s dcérkou vedľa nej sedím a rukám do mob som sa spamätala. Všetko som vymazala a MK a watsup sú jediné veci, ktoré používam a som oveľa šťastnejšia. Začala som opäť čítať knihy keď deti zaspia alebo si pozriem dáky film ci seriál v angličtine nech sa aspoň trošku od reagujem a v niečom rozum cvičím. Je dôležité mať energiu potom ide všetko ľahšie. Takže spi vždy keď sa dá, aby si mala silu. Príde jar bud veľa vonku na ihriskách nájdeš kopu iných mamiciek zoznam sa a môžete sa navštevovať a robit spoločne akcie. Nemčinu si môžeš púšťať kľudne cez deň je veľa CD ktoré ta učia už len keď počúvaš. Držím ti palce. Všetko dobre dopadne

lenuliatko84
28. jan 2019

Začni cvicit.nebude sa ti chcieť ale ten pocit potom.a pusti si nemecké stanice to ta nakopne sa ucit.nechces predsa v rakusku umývať zachody

hanata
28. jan 2019

Chapem, ze chces mat "spojenie so svetom". Ale nakoniec si namiesto pisania s kamoskami len donekonecna skrolujes a preklikavas medzi FB, MK a inymi strankami a zrazu je vecer. Takze takto. Ja by som si rano skontrolovala postu, 10-15 minut pri kave stravila za PC, precitala si nieco zaujimave. Potom vypnut pocitac, appku na telefone, cokolvek. O nic neprides, neboj sa. Ak ti niekto napise, precitas si to zase vecer. Radsej si sadni a precitaj si clanok v casopise, vylusti si krizovku, alebo si stiahni do mobilu sudoku, ked mas 10 minut cas, vyriesis si jedno. A zvysok mozes spat, upratovat, varit, venovat sa dietatu. Zrazu zistis, ze mas kopec casu, ze radsej pojdes von, kedze ta nebude lakat zistit, "co ma kamoska nove na svojej nastenke". A urcite sa v tvojom okoli najde nejaka kamaratka, s ktorou si rada vypijes kavu, pripadne pojdete spolu na prechadzku pokocikovat. Drzim palce.

atmosphere24
28. jan 2019

@tosomja ja napr. byvam 300km od jednych aj druhych rodicov a nema mi kto postrazit dcerku a este muz chodi ku zakaznikom po celom slovensku, tak vela krat sme uplne same, takze ani ja napr nemam kde dat dcerku ani na 5min. A myslim, ze v dnesnej dobe ked ludia musia ist za pracou mimo domu je to coraz castejsie.Tak neviem preco ta tak prekvapilo, ze nema kde dat dieta na hodinu/dve. Nasla som si par kamaratiek s detmi vo veku mojej (1rok) tak im k ich dietatu nedam este aj moje aby mi postrazili, aby som si ja oddychla, ked maju co robit so svojim.

tosomja
28. jan 2019

@atmosphere24 neprekvapilo. Len som sa opýtala, ci nemoze babka dedko. Ver, ze ani mne nemal kto. A to mam mamu 5 min odo mna. Ale bola viac v anglicku ako doma. Ja som dceru dala do kočíka a isla aj vlakom do kosic, alebo sa prejst do parku. Sadla som si na lavičku. Kym ona spala, ja som oddychovala. Muz mi nepomohol do troch rokov asi vobec. Ved co je to zena na materskej? Akej ma ona roboty?! Vsak? Ked zacala chodit do skolky a ja do roboty, az vtedy som pocítila, ze mi nikto nepomoze. Tak kazda sa mame na co stazovat. Ale kazda to zvladndme, lebo musime.

galioska
28. jan 2019

Ja si myslim že toto bežné prežívajú viaceré matky, tu závislosť nechápem, ja som pri deťoch padla večer ako kabelka, asi tá ten deň až tak nevyčerpáva ako opisujes, keď zvládaš surfovanie ešte, asi sa skôr nudis a materstvo tá nenapĺňa,toto tiež prežíva väčšina žien 😁

cookie29
28. jan 2019

Zhlboka sa nadychni a prestan stresovat. Ako vidim, je tu vela supermamiciek a superzienok, ktore veci zvladaju, ci uz silou vole, alebo nakopnutim a podobne. Ale existuju aj mamicky, ktore to "nezvladaju" 🙂 Prestan stresovat a este si pridavat tlak aj sama na seba. Ja som mala narocne dieta, ktore mi nedalo ani vydychnut, doslova mi vyciciavalo vsetku energiu. A tiez som ho nemala kam dat. Dnes ma 20m a ja konecne zacinam dychat. Nie, cas rozhodne nemrhas, pretoze vychovavas dieta, davas mu lasku, pohladenie a vsetko, co potrebuje. Proste su deticky, ktore toho potrebuju viac, ako ine... este si zivo pamatam, ze ked mal ten moj maly drobec asi 3 mesiace, tak kamaratky, co mali rovnako stare, sa stretli, zasli si do restauracie na obed a na nakupy aj s ich drobcami... ja som sa nevedela ani v klude vycikat a mala som pocit, ze som neschopna... moje dieta bolo takmer nespave, cez den spalo len na mne a v noci sa budilo aj zo 10krat. Kocik neznasalo... nasa spolocnost je velmi pokrytecka... casto nam dava pocit, ze ako matky by sme sa mali pomaly vznasat v oblakoch... nas drobec bol viac nez vytuzeny/vymodleny (12 rokov sme sa on snazili) a napriek tomu ma prve mesiace ubijali. Dnes uz je "partakom", uz mozeme robit veci spolu. Musis si sama zvazit, co citis a preco a co potrebujes. A nechat bokom spolocensky tlak. Dieta potrebuje vyrovnanu a spokojnu mamu. Na nemcinu zatial kasli, ak sa Ti do toho nechce, robit to len preto, ze "musis" nema zmysel. Alebo mozes kupit napriklad dvojjazycne knizky a hracky a ucit sa dcerou spolu. A najst si nieco, co Ti pomoze dobit baterky. Ak je to napriklad sport, tak si skus najst tyzdenne hodinku cas na seba, alebo daj dieta do nosica a urob si velku prechadzku sportovym tempom, ak nemas nikoho, komu by si ho zverila. Skus najst moznosti, ako obist veci a premenit to na nieco pozitivne. Ak surfovanie na nete Ti pomaha, tak ziaden problem, nie je to premrhany cas, aj ked sa to tak moze zdat. Ak Ta to ubija, lebo mas pocit, ze vsetci ostatni zvladaju len Ty nie, tak to zabal. A hlavne, skus si to dieta vychutnat, ako sama pises, zivot uteka velmi rychlo, za chvilu uz bude vacsie, bude Ta menej potrebovat a ver mi, budes lutovat chvile ked na Tebe viselo, aj ked sa Ti to teraz nezda 😉

evelyn0303
28. jan 2019

@hettinka toto sa volá Materská, starostlivosť o dieťa a domácnosť,je to o hubu veľakrát ale niekto to musí urobiť,ja by som sa pri tak malom dieťatku nenahanala,my sme mali obe deti super,ale sami na ne.po celom dni vonku som veru bola rada večer sadnúť a ,, nič nerobiť..ak to robíš naplno a vidíš výsledky,je to tá najlepšia investícia,treba si to užiť 😍

jumama
28. jan 2019

Moja rada znie: Pozeraj videa v nemcine. Ak uz musis surfovat, daj si zavazok, ze na zaciatok 30% stranok bude v nemcine a neskor pomer nemeckych zvysuj - na hocijaku temu potrebujes ziskat slovnu zasobu. Dokonca aj pre dietatko mozes na youtube najst nemecke pesnicky a spievat mu ich ako uspavanky. Tie mavaju lahke texty, opakujuce sa texty - preto tak ako dieta sa na nich lahko nauci, tak aj ty. Myslim, ze toto je realny ciel 🙂 Klad si realne ciele, nebudes sklamana 🙂 Pripadne maj slovnicek a zapisnicek po ruke, nech si co najviac sloviek vypises, zapamatas. Ja som takto brusila anglictinu, pozerala filmy v anglictine, citavala aj knihy v anglictine. Pri nevyspatosti som potom niekedy povedala nieco predavacke v obchode po anglicky 🙂

smoni
28. jan 2019

Chápem tvoje rozpoložení.... Ja som na materskej začala podnikať. Jednak kvôli psychohygiene, odreagovaniu sa a tiež pre sebarealizáciu. Čo je super, postupne sme vytvorili komunitu žien, v ktorej sa vzájomne podporujeme, realizujeme. Zvládam to s deťmi (niektoré popri práci), každá máme svoje povinnosti ale ten čas je omnoho zmysluplnejšie strávený ako vysedavanim na nete

mija_ja
28. jan 2019

@atmosphere24 Robievaju to tak že najprv postražia oni tebe a potom ty im. Na striedačku. Ono nemaš čas na seba či maš doma 1 dieta alebo 2, je to jedno...ale potom maš zasa hodinku dve pre seba. Ale každe dieta je ine, podla mna to nejde pri každom. Moj syn ked bol taky malinky chcel len mna a pri každom inom plakal nie to ešte nejaka "cudzia teta" . A potom časovo to treba nejak zladit, lebo ja som mala dieťa naraz zo sestrou a skoro vôbec sme sa nemali kedy navštivit. Lebo naše deti si nastavili uplne opačny režim.

ollynka
28. jan 2019

@smoni v čom si začala podnikať, tiež by som chcela,...

smoni
28. jan 2019

@ollynka v obchode, so zdravím a krásou.

zuzka2288
29. jan 2019

Sport najlepsie pomoze. Zozen si stacianrny bicykel ci stepper, pozeraj telku ci nieco na nete najlepsie v NJ a pritom cvic. Jednak to zlepsi postavu, vytvori hormony stastia a zlepsi sex. A potom bude vsetko vyzerat pozitivnejsie. ;)

lacibo
29. jan 2019

@lila1988 Tvoje pocity sú normálne, má to tak veľa mamičiek pri malom bábe, pomáha jedine režim dńa, vstávať rovnako, rozvrhnúť si doobedie, obed, poobedie, je to dôležité aj pre dieťa, to mi ver, po čase už nabehnete do stereotypu síce, ale nebudeš mať pocit zbytočnosti..táto práca na MD je tiež práca a 100 % dôležitá, viac ako tá v zamestnaní..🙂 to si stále opakuj.. mne pomáha udržiavanie chodu domácnosti,varenie ( dá sa uvariť aj pri malom, len si to lepšie zorganizovať a je to aj výzva pre Teba, ak sa ti to podarí, bude ťa to tešiť😅), upratovanie, a v kuse sme vonku, aktivity všelijké, každý deń s inými kamoškami a deťmi..užívame si to.. podľa mňa ti ale najviac chýba muž..píšeš, že s vami nie je..po každej stránke😉,si na všetko sama a to ja by som asi nedala..

lety17
29. jan 2019

@lila1988 ahoj,to co prezivas je zo stereotypu. Poviem ti,ze aj ja to tak niekedy mavam a myslela som na to,ze sa vratim do prace. Z nicoho nic som dostala velmi zaujimavu ponuku resp. moznost absolvovat pohovor v lukrativnej firme za super peniaze. Najprv som ani neriesila,aj ma to trochu potesilo. Ked prisiel realny termin pohovoru, pocitila som neskutocnu uzkost z toho,zeby som mala opustit svoje 20 mesacne dieta,az taku uzkost,ze ma pri srdci pichalo a potom som ju stokrat objala,az mi slzy tiekli,ze to proste nedokazem,este nie a uvedomila som si, ze ma naplna aj to,co som si myslela,ze nie. Mozno,ked sa realne dostanes do takej situacie tak to precitis,ze praca,ktoru teraz robis,je najkrajsia na svete. Mna napadla aj taka malickost,ved my sme predsa spolu este ani nepiekli,nehrali tak ozajstne,ze to vsetko az teraz pride a ja chcem byt pri tom 🙂