Akú autosedačku odporúčate po vajíčku?

zuzana_ilkova
19. apr 2020

Ahojte chcela by som sa opytat aku autosedacku pouzivate alebo by ste mi odporucili kupit...teraz vyuzivam vajicko maly ma 3 mesiace no je len do 9kg a predpokladam ze v lete nam uz bude treba autosedacku...

maggiba
19. apr 2020

@zuzana_ilkova Urcite a jedine taku, kde MINIMALNE do 15mesiacov bude maly v protismere jazdy (ako vo vajicku), idealne co najdlhsie.
Taketo su oznacovane ako i-size resp 0-18kg.
Vyber zavisi predovsetkym od: financneho stropu a toho, ci ma vase auto isofix.

Pridam este poznamku: do vacsej sedacky naozaj az ked bude mat dietatko aspon pol roka. Inak by som pozerala vacsie, kludne bazarove vajicko. Su take do 13kg a 87cm dietata (Cybex ci Römer).
Dalsia poznamka: kludne skus svoj dotaz aj s tymi dodatocnymi info (cenovy strop a isofix/neisofix) hodit do skupiny tu na MK: "Vyberame bezpecnu autosedacku" resp na FB: "Deti v aute".

A aby som uplne odpovedala na tvoj dotaz: my sme po vajicku (rok 2016) mali pre maleho Besafe izi Modular (je jedine na isofix baze, do 18kg kategoria), v protismere sa v dalsej do 25kg vozi doteraz a to ma cez 4,5 roka 🙂

sapetka
19. apr 2020

@zuzana_ilkova britax romer dualfix je obojsmerna. Nas od polroka bol v nej najprv v protismere jazdy a od 11m asi v smere, nedalo sa inak🤷‍♀️Ale kazdopadne posluzila do jeho 2r potom sme uz museli kupit inu.

lavender21
19. apr 2020

Tiež odporúčam Britax romer dualfix i-size. Je úplne parádna. Dcéra v nej bola do dva a pol roka, bola by aj dlhšie, ale prenechala ju mladšej sestre...

yanni
19. apr 2020

To mas co za vajicko, ktore je len do 9 kg? Experti odporucaju vozit deti vo vajicku cim najdlhsie. A v protismere aspon do 4roch rokov. Najlepsia rada, je zatial nijaka rada. Musis pockat ako ti dieta bude rast a potom ist vyskusat rozne sedacky od roznych vyrobcov. Odporucam znamych vyrobcov a TESTOVANE sedacky a v PROTISMERE. Tiez sa neupinaj na nejakeho vyrobcu len preto, ze vsetci maju cybex, britax römer ci besafe. Tiez isofix nie je potrebny. Kazdy expert (ktorych na SK mozes hladat ako ihlu v kope sena) ti povie, ze spravne upevnena neisofixova sedacka, ktora pasuje k tomu ktoremu autu je rovnako bezpecna ako isofixova. Sedacka musi pasovat k dietatu a aj autu. Treba vsetko vyskusat a az potom kupit.

Apropo, moja starsia dcera bude mat v lete 5 rokov, ma 16 kg a 110 cm a stale sa vozi v protismere. Z vajicka presla do reborderu ako 17 mesacna. Mladsia dcera, teraz 15 mesacna presla do reboarderu po prvych narodeninach.

zuzana_ilkova
autor
20. apr 2020

@yanni aha nevyznam sa v tom tak preto sa pytam, a vajicko mam len pozicane a po lete ho musim vratit to bude mat maly 7 mesiacov uz tak preto aby som nemusela kupovat vajicko sa informujem o alternative sedacky do auta ktoru by sme mohli vyuzivat dlhsie