Deti v kostole

alexandra5
26. dec 2013

kocky,kedze som takuto temu nikde nenasla a celkom by ma to zaujimalo...
ked idete s detmi do kostola,na taku tradicnu svatu omsu.sedia pri vas,alebo ich posielate dopredu do lavic pre deti?samozrejme nemyslim malinkate,ale tak 4 rocne a viac.
My sme od narodenia malej boli prvykrat s celou rodinkou v kostole dnes a dovtedy dve starsie stale chceli sediet vpredu pri detoch.Larka bola stale pri nas.Dnes som s manzelom a dvoma malymi stala pri vchode s kocikom a baby z predu k nam stale odbehovali.Nie raz,ale aj 4-5krat a stale pre nejake blbosti..Predtym stale pekne sedeli celu hodinku,tak neviem co to dnes bolo.Vase deti vydrzia same sediet vpredu celu hodinu?Alebo si ich radsej nechavate pri sebe?

jaja1979
26. dec 2013

@alexandra5 Ja mam 3 deti a ked boli male, tak som ich do kostola netahala vobec, sem-tam iba v lete, ked sme mohli byt vonku. S manzelom sme sa striedali a decka byvali doma. Dcera ma teraz 8 rokov a chodi dopredu s kamaratkami, 5 rocny syn chodi so mnou na jednu stranu kostola a druhy ma tri a pol a chodi s muzom na opacnu stranu, lebo ked sme chodili spolu, stale si robili zle. takze teraz su pekne podeleni, vsetci su dobri, vydrzia celu omsu a aj my sme spokojni. Ale ked boli mali, velmi nerada som s nimi chodila, lebo boli jedovatia a ja som z nich bola akurat pekne nervozna, takze to pre mna ani pre nich nemalo vobec ziaden zmysel.

alexandra5
autor
26. dec 2013

@jaja1979 tak to mate pekne podelene teda 🙂 u nas vacsinou chodi manzel s dvoma starsimi,lebo oni aj spievaju a chodia tam rady..ale tak dnes sme isli so vsetkymi prvykrat a vidim ze to nieje velmi dobre.

erzebet2
26. dec 2013

my chodime vsetci spolu dopredu, ale niekedy je to tazke 😀 vymenili sa ulohy , 6 rocny uz vydrzi a 4 rocna je po 20 minutach ako cert 😉 ja zvyknem bravat male knizky event.aj maskrtu , ked je najhorsie

mamavera
27. dec 2013

možno ma ukameňujete, ale pre deti do takých šesť-sedem rokov je utrpením vydržať v tichosti hodinu a počúvať niečo, čomu nerozumejú. Vôbec sa im nedivím, že odbiehajú a vymýšľajú. Keď sú niekde omše pre deti, tak to ešte chápem, ale ťahať do kostola maličké deti a vyžadovať od nich, aby boli hodinu ticho....potom ani ich rodičia a ľudia, ktorí sú okolo nemajú z tej omše nič.