Katolícky kostol a ľudia v ňom

14. aug 2022

Asi to je téma pre veriace katolíčky poradte mi. Nemozem chodit do kostola v nedelu a ked sa má. Niekedy som chodila do kostola..lebo sa to má, ale necitila som sa tam vobec dobre, co sa týka ludí. Vraveli mi, ze do kostola sa nechodí kvoli ludom, ale kvoli Bohu. Ale ja to neviem oddeliť. Necitim sa v kostole dobre, kvoli tym ludom. Pre mna sa pretvarujú a klamú o celom svojom krestanstve. Teraz mám tazký hriech, lebo kto nejde v prikazany sviatok do kostola ho má. Ale mne je tam naozaj zle az fyzicky, normálne ako utrpenie. Dokonca ma tam chytá ťažoba , je mi zle z tych co tam chodia, aspon u nas, cistá pretvárka a klamstvo, lebo niektorých aj poznám. Len mi nepiste, ze do kostola mam chodit za Boha, to viem, ale ludia mi to zhnusujú. Nebudem tu rozoberat co ti ludia spravili, ale nic dobré. Inak toto si myslim vlastne o vacsine veriacich. Ako to zmenim, nech mi ten kostol neni neprijemný, alebo sa mam premahat a odtrpiet si to tam?

kakakina
14. aug 2022

Môžeš predsa ísť do iného kostola, ak ti vadia ľudia .Ja napríklad vôbec v kostole nevnímam ludi.

gladys_07
14. aug 2022

Nesudte, aby ste neboli sudeni

angel993
14. aug 2022

A ty si lietadlo

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2022

Preco si v kostole vsimas druhych ludi? Preco ich posudzujes? To je vacsi hriech, ako to, ze si vynechala nedelnu omsu.

ahhola
14. aug 2022

Véd ta rám nikto neťahá. Chodieva v nedeľu k nejakým bezchybným ateistom a bud v poho. 🌺

taga
14. aug 2022

Upriam svoj pohlad na kriz, nie na ostatnych ludi okolo teba.. naozaj tam nechodis kvoli nim. To aki su, nie je na tvoje sudenie, ty sa sustred na seba a svoj vztah s Bohom, aby si ty mala svedomie ciste..

adka176
14. aug 2022

Kašli na to ...a nechoď tam....

luckabj82
14. aug 2022

Ísť za kňazom a povedať mu aký máš problém,čo si tu napisala

komplikovana
14. aug 2022

1. Preco sudis ludi co robia a ako sa spravaju? To nie je tvoja uloha.
2. Mozes zmenit kostol a ist tam kde nikoho nepoznas.
3. Mozno mas nejaku socialnu fobiu.

xsuzannex
14. aug 2022

Cirkev je jedna vec a viera je druha vec.. Kto tvrdi ze je to tazky hriech? Viera je uplne o niecom inom.. modlit sa a rozpravat s bohom sa mozes kdekolvek na svete.. mozno to bude aj uprimnejsie ako byt v nedelu presne o 11tej nastupena v kostole..

liusa82
14. aug 2022

No šak tak sa to aj vždy vravielo že najhorši ludia sedia v kostole v prvom rade😀 aj naša bývalá suseda.Velká kresťanka ale pritom jedna hnusná,zákerná žena.Hlavne že kolenačkovala každú chvilu v kostole.Ja by som tam tiež nechodila ked by mi bolo z tých ludi zle.Asi si viac náchylnejšia na tieto energie.Pomodliť sa dá aj doma.Ja tiež neuznávam cirkev do kostola nejdem príve kvôli tejto faloši

sojorez
14. aug 2022

A co Ti brani sadnut do auta a ist na omsu do ineho kostola? Tam nebudes poznat nikoho, teda, ak stravis cas modlenim a nie obzeranim sa dookola po ludoch. Ale ak uz to presahuje osobnu skusenost s ludmi, citujem "toto si myslim vlastne o vacsine veriacich", tak by som to riesila s psychologom, knazom, kt. mimochodom vie udelit i dispenz.

tamialexis
14. aug 2022

"nadvihni kus sklaly a najdeš ma, odštiepni kus dreva a nájdeš ma...karlovstvo nebeské nespočíva v chrámoch zo zlata ale v jednoduchosti bytia a žitia" to je myšliekna filmu z STIGMATY..silne odporúčam..viera a cirkev su dve totalne odlišné veci...rob veci tak ako cítiš, ako cíti tvoja duša lebo tá ťa nikdy neoklame...ked to tak necítiš nechod tam...to, že niekto povedal, že máš hriech a musíš v ten a ten deň ísť, už len ked sa nad tým zamyslíš, najdeš odpoved...nikto kto má v srdci lásku a dobrý zámer a je uplne jedno akej viery je, dokonca ci je ateista nekladie pomienky, príkazy a zákazy a tresty
.v ničom...Boh dal človeku slobodnú volu a rozum..je to na tebe 🙂

lenkakravcova
14. aug 2022

Som síce iného vierovyznania, ale chápem ťa z trochu možno iného hľadiska.
Mne osobne viac vyhovuje, keď sa modlím sama. Sústredím sa na modlitbu, na to, čo hovorím, na to co tým mienim. Iní ľudia ma pri modlitbe vyrušujú. Nemôžem sa sústrediť, myšlienky mi obiehajú k premýšľaniu nad inými činnosťami a úvahami.
Ak si podobnej povahy, tak úplne chápem, že ti nevyhovuje modlitba v kostole. Možno si myslíš ze je to kvôli "tým" ľuďom, ale ono by to tak bolo aj v iných spoločenstvách. Je to skôr o sústredení sa, o tom, že ti asi viac vyhovuje modlitba samostatná, tak ako Ježiš učil: "keď sa modliš, zavri sa v izbe a modlí sa k Bohu". Modlitba v súkromí. Modlitba ako intímna záležitosť medzi konkrétnym človekom a Bohom.

dadis
14. aug 2022

@komplikovana Tiez mi napadla fobia

nepic
14. aug 2022

Ja som tiež veriaca,ale poviem ti takto. Keď sa tam zle cítiš,tak tam nechoď. Ja som tiež mala podobný problém,vadili mi tam ľudia a ich pohľady a to som zástanca toho že aj na spoveď treba chodiť. Vyvrcholilo to tým,že sa mi tam prejavil panický atak,čo nikdy nikde inde som nemala problém.
Do kostola predsa môžeš ísť hocikde inde a kedy ty chces,keď cítiš tu potrebu, kľudne aj cez týždeň a večer. Nie je podľa mňa dôležité iba chodiť do kostola,dôležitejšie je ako sa človek správa a čo v živote robí. Poznám jeden prípad,čo s toho keď manželia každú nedeľu sedia v kostole,ale každý mesiac premýšľajú ako s prepáčením odrbat svojich zamestnancov..

pribinak
14. aug 2022

Prepáč, ale ty máš nejakú diagnozu. Odporúčam návštevu psychiatra

terezka1947
14. aug 2022

Hm,ťažko súdiť ostatných. Sme my dokonalí?

mpg
14. aug 2022

Dá sa modliť aj doma a ak chce ísť do kostola napr. v nejaký sviatok alebo na spoveď, tak mne tí ľudia neprekážajú, nikto nie je dokonalý, treba tým ľuďom odpustiť, ak urobili niečo zlé, lebo ak je osoba v stave, že ich nenávidí, tá neschopnosť odpustenia je jej problém. Mohol by sa o tom porozprávať aj s farárom, ale medzi ľudmi má byť jednota a nie také rozdeľovanie, že títo sú zlí a nebudem s nimi v kostole.

maxxim
14. aug 2022

Napis mi sukromnú s..

hendikep
14. aug 2022

problem je v tom ze podla mna neveris ani v Boha , resp sa nato pozeras uplne zo zleho uhla, ak vnimas Boha ako namosureneho sudcu na oblaciku ktory Ta potresta zato ze si v prikazany sviatok nebola v kostole, tak to tam naozaj nemusis chodit… Clovek by mal do kostola chodit lebo chce byt v Bozej pritomnosti, nie preto aby mal odskrtnutu povinnost…. a to s tymi ludmi ktori su v kostole mi uplne pripominas moju mamku, ked som bola mala vzdy hovorila ze do kostola nechodi lebo tam chodia len pokrytecke babky co von vsetkych ohovoria… a co ak aj ano? Ty tam chodis koli nim? Preco ma clovek pocit ze ma pravo pozerat sa z vrchu a sudit cudziu vieru? No ja do kostola chodim koli Bohu, nie z vypocitavosti aby som nesla do pekla alebo aby ma tam niekto videl, ale preto lebo chcem. A Tebe radim to iste…Ked tam riesis len ostatnych tak bude lepsie sa nato racsej vykaslat.

deti95060810
14. aug 2022

a musíš ísť do kostola? Však na stanici Lux máš omšu každú nedeľu. Môžeš kľudne sedieť doma a pozerať v Tv omšu.... Omša býva aj každý deň okolo 18:30 hod.

autor
14. aug 2022

@hendikep ano preto chcem chodit do kostola, aby som neskoncila v pekle, tak nas to ucili.

nevenka
14. aug 2022

Ak Ti niekto nieco spravil, tak ste si to mali vydiskutovat, vyriesit, cinit pokanie a Ty odpustit. Ak citis zast, tak mas okrem toho hriechu, ktory spominas, aj iny, vaznejsi problem. Ak Ti ludia, co Ti ublizili, chodia aj na svate prijimanie, pravdepodobne sa vyspovedali. A snazia sa veci napravit, ako vedia. Teda, mali by. Aj Ty sa chod vyspovedat. Toto je asi taky zakladny navod, co treba s tym spravit. Svata omsa je stretnutie s Bohom, pred slavenim je dobre sa zmierit s ludmi, mas ist tam s otvorenym srdcom. A ked sa Ti zatial nedati odpustit, prosit o milost odpustenia.

terezka1947
14. aug 2022

Toto je vymyslená diskusia.
Neverím,že existuje dospelý človek,veriaci a napíše,že chce chodiť do kostola"lebo tak nás to učili,aby sme neskončili v pekle"🤨

nevenka
14. aug 2022

A v pekle moze skoncit ktokolvek, aj ten, co vsetko dodrziava ako zakon. Ak nema lasky v sebe, tak velmi lahko. Prve a najvacsie prikazanie je milovat Boha celym svojim srdcom, z celej svojej sily a blizneho (teda vsetkych ludi), ako seba sameho. Nie ich odsudzovat. Lenze Ty nemilujes nielenze Boha, ale ani seba a tym padom ani inych ludi. Boh miluje cloveka aj ked pacha ten najtazsi hriech. Odsudzuje len hriech. Nie cloveka. A Ty sa povysujes nad Boha, ked sa obzeras okolo seba a sudis a vsetkych ludi hadzes do jedneho vreca, aki su pokrytci. Uff.

lucia147852
14. aug 2022

Tak pokial je jediný tvoj hriech to, že nejdes do kostola, tak to ti tlieskam. Len nezabudni, že sa hovorí aj take, že pýcha peklom dýcha….

anaj_janka
14. aug 2022

Prečítaj si,ako sa na vec pozerá Boh.
Nájdi si v písme knihu Rimanom 3kapitolu.....kto je v jeho očiach spravodlivý....?
A aké riešenie dáva človeku,aby v tom pekle neskončil.
O Tom je evanjelium. Poznáš ho? Pozri ev.Jana 3kapitolu . Prajem všetko dobré.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreafa
14. aug 2022