Ktorý vysávač je podľa vás ten najlepší?

bobika492009
5. júl 2014

Ahojte, potrebujem poradiť s kupou vysávača. Potrebujem vysavač, ktorý povysáva aj ťažko povysávatelny povrch . A ktorý naozaj vydrží minimálne 4 roky. Cenovo maximálne do 100 eur, aj to je fakt horná cenová hranica . Nemusí mať žiadne extra funkcie,len aby splnal zakladnu cinnosť vysavača.
A ktorému vysávaču by som sa mala oblukom vyhýbať? Poprosím vaše skusenosti... Dakujem 😉

orchi_dea
5. júl 2014

Ja odporucam vysavace Miele, su drahsie,ale je fakt supe. Ked uz nieco lacnejsie, tak urcite vysavac sackovy. Mala som v priebehu 4 rokov 3 vysavace , takzvane bagless a nikdy viac, filtre sa casom prachom upchaju a tom ich pravidelne prasila, cistila a tah vysavaca sa vyrazne znizil. Takto vymenim raz za cas sacok a vysavac frci ako novy.

lolonka
5. júl 2014

to som aj ja zvedavá ....lebo ja mám bezáčkový hoover.....a na začiatku mal ťah výborný...a teraz sa mi zdá o ničom.. 😠

darty13
5. júl 2014

@bobika492009 ja som par rokov predavala elektroniku a viem co ktora znacka vydrzi. Ak hladas nieco do 100€ , tak napr. od znacky Electrolux - http://www.datart.sk/Sackovy-vysavac-ELECTROLUX........ Ja mam starsi model uz 7 rok, vysavam nim byt aj auto a to doma vysavam aj 3 x do tyzdna. Bezsackovy vysavac Ti neodporucam, jto cistenie nadoby je tak neprakticke a sacky do vysavaca nestoja tolko penazi 🙂

maca_p
5. júl 2014

@orchi_dea to ako sa ti podarilo behom takej kratkej doby odpalit tolko vysavacov? 😉

irenkask
5. júl 2014

@darty13 Mne tam chýba jeden veľmi dôležitý parameter a to je maximálny sací výkon koľko má watov.
Nevieš náhodou aký je? Lebo ak je pod 500 watov tak je to slabé.

darty13
5. júl 2014

@irenkask tym sacim vykonom by som sa neriadila, vyrobcovia to neuvadzaju kedze na tento parameter nie je norma . A aj ked to niekto uvedie nie je dane ci je to merane pri hadici, alebo pri vystupe z vysavaca. Pozrela som presny typ aky mam doma tak je to https://www.mall.sk/podlahove-vysavace/electrol...
Momentalne sa predava
http://vysavace.heureka.sk/electrolux-ze-346/ - ked chces pozri si videa na youtube alebo oskusat niekde na predajni

caoli
5. júl 2014

u nas uz par rokov Dyson, nemenila by som zatial za ziadny iny. aj ked drahy, ale na peniazky hadam vyjde lepsie mat jeden niekolko rokov, nez casto menit. hlavne, ked pracuje ako drak, spolahlivo a verne 🙂 btw prevadzka (okrem elektriny) zadarmo, ziadne vrecka, filtre, hepa sa meni raz za 2 roky.

irenkask
5. júl 2014

@darty13 To sú slabé vysávače a za dva roky to už ťahať nebude.
Ja som sa takto dala oklamať dodávateľom EIO VARIA DUO 2500 že silný ale po mesiaci čo som im vypisovala priznali že sací výkon je len 380 watov a nemali ani slovenský preklad o ňom ani o jeho parametroch tak som ho vrátila.
Ten cyklónový čo mám teraz starý mal tiež taký výkon a o dva roky neťahal už nič.
Chytila som ho vysekala ten slávny hepa filter, nechala tam len tú špongiu a teraz ťahá ako nový.

Jediný čo som chcela bol ešte EIO TOPO 2400 ktorý má sací výkon asi 530 watov, ale nedostať ho nikde .
Ešte som objavila jeden Philips ktorý má ten sací výkon 500 watov tak asi ten kúpim.
Pochopila som jedno, že pri tom vysávači kde sací výkon garantujú sa to dá aj reklamovať keď slabo ťahá a ak to nie je uvedené tak nezmôžeš nič. Vôbec nevadí kde to merajú lebo pod 500 watov ak nejdeš tak je to silný vysávač.
Cyklónový nechcem ani zadarmo a nikdy viac , už len vreckový. To isté mi povedala jedna predavačka a mám to overené aj v praxi.

prasiatko30
5. júl 2014

@orchi_dea presne my mame tiez vysavac miele - funguje uz viac ako 15rokov a stale do pohody straca tah len vtedy ked ma plny sacok vymenim sacok a fici dalej

orchi_dea
5. júl 2014

@maca_p :D ha neodpalila som ich, len boli na prd, tak som ich proste menila, dokial som nenasla ten co mi vyhovuje ;)

helsinka
5. júl 2014

Karcher - naveky vekov, nikdy už iný nechcem 🙂 bol síce drahý, ale investícia sa rozhodne oplatila 🙂 máme ho už 5 rokov. . . .

rudolfinahatalova
18. okt 2017

Ak hľadáš vysávač do 100 EUR, tak sa nediv, že ti nevydrží a ešte aj zle vysáva. Za všetkým je stará známa sáčková a filtrová technológia. Iróniou osudu je, že aj keď si kúpiš drahší sáčkový vysávač, nemusíš byť z jeho úžitku nadšená. Dôvod je rovnaký, rovnaká technológia. Výrobcovia vysávačov s filtrami potrebujú zarábať na spotrebnom materiáli - sáčkoch a filtroch. Potom stačí už len nedodať sáčky a je tu dôvod kúpiť si nový vysávač. Majú to perfektne premyslené. Preto sa nepozeraj na vstupnú cenu, ale aj na prevádzkové náklady, výsledný efekt, ktorý ti vysávač ponúkne a predpokladanú deklarovanú živostnosť, najlepšie overenú referenciami.
Čo preferuješ? Topánky, ktoré netlačia a vydržia, aj keď sú drahšie alebo lacné, ktoré tlačia a nič nevydržia.
www.rudolfinahatalova.sk