Mám dvojročného psíka a som tehotná. Mám strach, že pri dieťatku nebudem mať čas na psíka

nikolkaniki88
6. nov 2020

Ahojte ,
Chcela by som od vás radu ak to bude možné 😀
Mám dvojročného psíka , a takisto som tehotná .
Mám strach že pri babetku nebudem mat toľko času na psíka ešte keď ten môj rozmaznaný , priateľ robí vonku takze budem na všetko sama . Neviete mi poradiť čo stym? riešiť nejakú dočasku myslite že je to dobrý nápad bojím sa aby sa mu niečo nestalo alebo jednoducho na nás zabudne .

pribinak
6. nov 2020

Psík sa normálne prispôsobí. Netreba robiť z toho dramu. A je aj lepšie ak si pes a babo budú na seba zvykať od začiatku.
Psík bude tvoje babo chrániť nech je to akákoľvek rasa

adalmba
6. nov 2020

@nikolkaniki88 prosím ťa, ja mám 3 deti do 3 rokov a 2 psov. Žiadny problém. Zoberieš kočiar, psa na vôdzku a ideš.

nufnuf14
6. nov 2020

Úprimne ja by som nechcela mať žiadne zviera v dome. Myslím vo vnútri. Odkedy mám deti tak sú mi zvieracie chlpy veľmi protivne a to mám zvieratá veľmi rada. Ešte počkaj ako havkac zareaguje. Však aj s malým budeš chodiť na prechádzky, ale aj by som sa asi bála nechať bábätko čo len na chvíľu so psom samé. Už boli také prípady aj nedávno v médiách, že pes bábätko usmrtil. Zase keď bude mať dieťa dva, tri roky a pes bude k nemu tolerantný tak z toho môže byť pekné kamarátstvo a havkac ti môže to malé aj zabaviť pri hrách 🙂

sandri
6. nov 2020

Nas pes mal 3 roky, ked sa nam narodil syn. Zvykol si uplne bez problemov. Po prichode z porodnice sme ho nechali babatko onuchat a bolo. Pes s nami zije v byte, do postele vsak nesmie a nikdy nesmel. Jedine, na co sme dbali bolo to, ze ked prisli na navstevu babka s dedkom, ako prve vitali psa, az potom sa vytesovali z babatka. Tym sme zamedzili zbytocnej ziarlivosti. Ked bol syn starsi, pes mal svoje miesto, kde dieta nemalo pristup a ked chcel, tam mal svoj klud. Na toto potom treba davat velky pozor, aby dieta psa netahalo za usi ci chvost - je to zivy tvor a nie hracka.

natalia1619
6. nov 2020

@nikolkaniki88 mame 3 rocneho xstaforda a teraz uz 14 mesacnu dcerku. Nikdy nebol problem so psom, strazil ju od narodenia. Ked spala vonku v kocari on pri nej. Nestresuj sa pred tym ako pride babo. O docaske ja by som ani neuvazovala, ja by som ho nedala ani za svet. A ano boli pripady ze pes nieco spravil ale povedzte mi preco niekto necha bez dozoru psa a dieta? To su rodicia na vine a nie pes. Samozrejme ze ked sa male narodi budes mat menej casu na psika ale ked pojdes kocikovat zoberes aj psa a je to. Treba sa aj psovi venovať a nezabudnut nanho 🙂

mandarinka555
6. nov 2020

@nikolkaniki88 Ženy, preboha....prestaňte z toho robiť tragédiu....netreba nič, len psa pripraviť na príchod bábätka, ten ho bude chrániť až "za hrob"

claudia94
6. nov 2020

Tie čo tu pisete ako strašne pes “stráži dieťa až za hrob” viete mi uviesť príklad ?? Chcete povedať že vaše psy skočia na každého kto sa k dieťaťu priblíži ?? Alebo smiešne názory že že keď dieťa place a pes začne stekať že vam “hlási” že sa niečo deje... ach to ste fakt take naivne ??? Ano takto pes môže strážiť ale len taký ktorý bol k tomu cvičeny že ma strážiť “objekt” ...... lenže to sú dni a mesiace tréningu..... to nie je že vaša ustekana čivava čo steka inak na všetko živé tak že stráži dieťa 😂 nebuďte smiešne a nedávajte psom ľudské vlastnosti !

natalia1619
6. nov 2020

@claudia94 neviem sice ako tato tvoja odpoved pomoze zadavatelke ale kludne odpoviem: ano chrani ju ako vacsina psov si chrani majitelov, spal pri nej ona v kociku on pod nou, ked sme si ju priniesli a v noci zacala plakat tak dobehol do spalne co pred tym nerobil a najviac ma zarazilo ked som ju nechala v kocari vonku pri obecnom urade, pes na voditku pri nej a svokra bola kusok asi 2 metre aby videla na kocik ale nebola tesne pri(ja som dobehla prec) a priblizila sa jedna teta z dediny samozrejme zvedava babka a nakukala do kocara a pes normalne na nu zavrcal by sa nepriblizovala... Nerobi to nikdy asi 3x som ho pocula co ho mame zavrcat... Taka odpoved staci?

sandri
6. nov 2020

@claudia94 mam podobnu skusenost ako @natalia1619. Zdaleka nemam civavu 😁 nas pes celkovo len tak cudzieho do bytu nepusti, ale vonku veru strazil kocik. Kym sa okoloiduci len rozpraval so mnou, tak v pohode. Ale ked chcel nazriet do kocika (hlboky kocik) zacal hrozivo vrcat. Ludom, ktorych poznal, to nerobil. Len cudzim.

ckatka
6. nov 2020

Mame 4r dieťa a 8 ročnú dogu.
Partaci perfektní...napríklad malý keď sa učil chodiť tak sa jej držal...alebo ju vodil na voditku.
Keď ide niekto cudzí, postaví sa pes pred malého , keď na ulici malý beží pred nami, pes vedľa neho a nepustí ho z očí, pripadne "zavrati".
Sliny chlpy a bordel...holt...je to pes. Dieťa vie že sa doma nemá valat po zemi (len vo svojej izbe kam pes nemá prístup) a nosiť papuče. A je to v pohode. Teraz čakáme babo a v živote by mi nenapadlo dat psa preč.
Pes 99% času robí to co na fotke 😂😂

mirro
6. nov 2020

@ckatka krásna doga!

claudia94
6. nov 2020

@natalia1619 všetko čo spominate sa stalo 1 krát čiže bola to zrejme uplna náhoda 🙂 to že spi pes pod kociarom - ved psy spia hocikde pod posteľou, pod stolom stoličkou... takisto @sandri .. a ešte keď vás pes ma sklony k agresivite tak sa nečudujem že vrcal .. práveže by som sa ešte bála dieťa pri ňom nechávať
Viete ako vyzera keď pes stráži dieťa? Tak že to robí za každých okolnosti (nie náhodou 1x raz kde bolo tam bolo).... a aj keby ste mu mávali šunkou pri papuli tak by sa od dieťaťa nepohol ;) to je stráženie !

sandri
6. nov 2020

@claudia94 zdaleka sa to nestalo len raz. Stalo sa to zakazdym, ked prisiel niekto cudzi. A to, ze pes len tak nevpusti niekoho cudzieho do bytu nepovazujem za prejav agresivity. Je to urcite lepsie, ako by mal kazdeho navstevnika vitat s vrtiacim chvostom. Pes je vycviceny, ked ho okriknem, okamzite posluchne. Ale ak si mienite trvat na svojom, nech sa paci, ja mam vlastny nazor a menit ho nebudem.

danica2711
7. nov 2020

@claudia94 ty si videla psa tak na obrázku, že? V živote si psa nemala, vôbec psov nepoznáš, tak nás ušetri svojich "múdrostí"!

aceris
7. nov 2020

@nikolkaniki88 ak mas bezproblemoveho psa, absolutne neries....uzivaj si kocikovanie a vencenie zaroven...ak budes mat stastie, dieta vydrzi spat v kociku vonku aj bez pohybu a mozes si vyblaznit psa za loptickou....ak mas inak problemoveho psa, zamyslala by som sa...moj pes bol vzdy nastaveny tak, ze potreboval 90% z cloveka, inak robil zle...ano, kocik strazil od mala ale az moc...utocil na vsetkych co i len presli okolo kocika...neskor ked sa dieta zacalo plazit utocil na neho...ale presli sme si neuveritelne dlhu cestu plnu trpezlivosti a teraz dokaze drzat aj ked mu maly niecim treskne po hlave, necha sa mackat a tulkat...no nikdy mu nebudem uplne doverovat a stale som im za zadkom a striehnem co ak....

natalia1619
7. nov 2020

@aceris kazdy si ma poznat svojho psa. Kazdy pes ma svoju povahu a aj ked je bezproblemovy ako napr. nas aj tak by som ich nikdy nenechala samych. Predsalen je to pes a moze ho nieco boliet a mala zatahata a je zle... Ale skladam klobuk ze ste to nevzdali so svojim psom a nesupli ho do utulku ako to vela ludi robi. ❤️

natalia1619
7. nov 2020

@claudia94 hmm ano na cudzieho pri kociku rcal ten jeden krat lebo to bolo jedinykrat kedy som tam nebola ci uz ja alebo manzel, inak si to nedovoli. A prosim vas ake mate skusenosti ked si dovolite tvrdit to co tvrdite?

pribinak
7. nov 2020

@claudia94 mame bisonika, keď sa syn narodil mal 2 roky, stačilo aby si trosinku pomrnkal a nie že plakal hneď k nemu bežal, knucal, oľutoval mu ručičky. Keď bol väčší a ja som ho hresila za niečo, tak tá kopa bielych chlpov na mna stekala a to on takmer nešteká.
Keď bol bábätko strane chcel vedla nebo ležať, dávať na neho pozor.
Nikto tu nepíše o to , že 2kg vážiaca civava napadne na ulici nejakého degesa. Treba citat sj trosku viac medzi riadkami a nebrať všetko totálne doslovne

claudia94
7. nov 2020

Haha no prosím pes vrcal na každého kto sa ku kociaru priblizil a potom vrcal ešte aj na to dieťa keď sa plazilo .... tu mate krásny príklad ..? 😂 boze len sa za hlavu chytám..... napadlo vás že ten pes asi steka a vrci pri kočíku preto lebo je tam priviazany a nemôže nikam ujsť a cíti sa ohrozený keď niečo cudzí k nemu ide ?? ... ach... lenže skutočne psie zmýšľanie vy nikdy nepochopíte ako tak čítam ..... ja som mala vo svojom živote kopec psov a aj roky strávené na cvicaku a súťažiach... viem o čom hovorím ..... ale dobre majte si naivnu predstavu o tom že pes vam akože “strazi” dieťa..
ps: to že pes steka na vás keď hresite dieťa tak reaguje na zvýšený hlas a to iste robí určite aj keď sa šalite a pod... pes to nerozlišuje ale reaguje na zmenu hlasu ! Robili to takmer všetky moje psy

danica2711
7. nov 2020

@claudia94 ty psia odborníčka, môj bernardín by bol život dal za môjho syna, strážil ho ako oko v hlave a kľudne som ich mohla nechať spolu samých, Max mu nikdy neublížil. A pri kočíku sedel z vlastnej vôle a nebol by sa odtiaľ pohol, kým som neprišla (napr. z obchodu), priviazaný-nepriviazaný. Si skutočne psí psychológ, ak si skutočne mala psov (čo pochybujem, pretože o nich nehovoríš s láskou, skôr naopak), tak mi ich je fakt ľúto.

nominativ
7. nov 2020

K tejto plodnej diskusii - Mne stačí rozdiel medzi deťmi, čo žijú so zvieratami (s tým, že rodičia k nim majú vzťah, samozrejme - nie punťo- zvonček na reťazi, čo dostane zvyšky z obeda) a tými, čo vyrastajú bez nich.

claudia94
7. nov 2020

@danica2711 prosím ta nebuď smiešna :D život by zaňho dal hej ? Noooo to určite , stačilo by koliecko šunky a hneď by ti prdel na dieťa 😂

danica2711
7. nov 2020

@claudia94 opakujem: ty vieš o psoch hovno, ak si náhodou nejakého mala, je mi ho ľúto

mandarinka555
7. nov 2020

@danica2711 Moje slová....hlava mi neberie, čo tamtá "odborníčka" na psy, tára za nezmysly 😝

claudia94
7. nov 2020

@danica2711 vidíš ! Nevies mi odpovedať pretože mám pravdu 🙂 tak netáraj že tvoj pes strazi dieťa

1mina
7. nov 2020

Mojej dvojrocnej by bolo bez nasho psika tak smutno isto ta uz rano vstane ze kde spinka minuska a ide ju pohladkat barskedy maju sa radi 🥰 aj spolu spia na gauci 😂 teraz cakam druhe a dufam ze moje deti budu mat oekny vztah k zvieratkam ked tak vyrastaju doma 🙂

danica2711
7. nov 2020

@claudia94 aj teba mi je v podstate ľúto...

mandarinka555
7. nov 2020

@danica2711 Trošku sebareflexie by jej neuškodilo...

dianaana
7. nov 2020

@claudia94 Ak si aj mala psov, tak si ich nebrala ako zive tvory ale len ako nejake vystavne alebo sutazne kusy, pocuvajuce na povel. A mas teda aj dieta, ktore vyrastalo so psom, ked mas tolko skusenosti?? Dalej, mala by si vediet, ze pes strazi svoju svorku a jej clenov, za ktorych logicky poklada rodinu.
A k tej sunke - moj pes moze mat v miske aj najlepsie prosciutto crudo ale ked vrzne branka, sunka nesunka ale bezi strazit. A to nikdy nebol k tomu cviceny.
Atd, ale to pochopi len clovek co psa vnima ako ziveho tvora.

sona_matas
7. nov 2020

@nikolkaniki88 Ahoj. Nemyslím si, že bude potrebná dočasná alebo iný domov. Predsa len je už na Vás zvyknutý a ako si zvykol na Vás zvykne si aj na maličké. Čakáme bábätko tiež a máme psíka. Síce upratujem viac, ale popravde nevadí mi to, stojí to zato. Ešte ako je aj dnešná doba, tak si stále iba hovorím, že ten pes má viac rozumu, ako niektorí ľudia. Taktiež sa teším, ako zareaguje na drobca a drobec časom na neho. Budú spolu vyrastať a myslím si, že v dnešnej dobe je oveľa lepšie vychovať deti takto, akokeby sa mali správať ku zvieratám tak, ako vidíme v telke 😔 Taktiež bude mať malé vytvorené lepšiu imunitu 😌 Našu labku by som nedala za nič na svete. Aj keď stále počúvam narážky, ale stále si iba pomyslím svoje 🙂 Manžel je toho istého názoru.