Máte v záhrade jedovaté rastliny?

lylyjana
11. mar 2021

Planujeme zahradu, no mame akurat 6m drobca. Chcela som v zahrade aj kriky Azaliek a Rododendronov, no zistila som, ze su dost jedovate. Ako to mate vyriesne vy? Nechat to tak a ked vyrastie tak vtedy nasadit alebo to neriesit a len davat na neho vacsi pozor ked uz bude pobehovat?

andreatytler
11. mar 2021

@lylyjana Ak este nie je nic nasadene, tak by som urcite pockala. Samozrejme ze sa da aj ta druha cesta, ze budes na neho dohliadat ale naco riskovat.

chelsinda
11. mar 2021

My mame aj azalky aj rododendrony a nedala som ich po narodeni deti prec. Odstranila som akurat lupinus, s tym som sa ja ako dieta rada hrala, tak ked som zistila, ze je jedovaty, isiel okamzite prec. Je vsak toho velmi vela, laik podla mna ani nema sancu si kazdu rastlinku ustrazit, ci je alebo nie je jedovata. Urcite by som si vsak dala pozor na rozne kriky, ktore maju farebne bobulky, tie lakaju deti najviac. Ak zahradu este len vysadzate, poradila by som sa so zahradnikom/architektom ;)

jana_eyre_2
11. mar 2021

Jedovate máme len brečtan a styri tuje, nedala som ich preč a na deti som len viac dohliadala, keď boli malé..

jarnajar
11. mar 2021

Dáš si ich o pár rokov. Aspoň to budeš mať pestré, teraz vymyslis niečo iné a potom pretvoríš. Ja mám len veľa izboviek, viacerých jedovatých som sa vzdala a zopár umiestnila vysoko, to ale v záhrade nejde, čiže len nemať.