Nákupy v období covid

26. apr 2021

Áno som veľmi zlá, no už je to psychický neúnosné. Posledný rok ma už neskutočne unavujú tie nákupy svokrovcom. Boja sa covidu neskutočne a každý deň, keď som v práci príde 13,00 hodín a svokra mi volá a diktuje nákupný zoznam. Už som jej x krát povedala, že ma celý deň na to aby spísala, čo jej treba a dala mi zoznam keď som doma. No to je ako hrach na stenu hádzať a zoznam je taký dlhý, že za každým razom musím behať do nákupného centra, nakoľko v malých potravinách to nekúpim. Niekedy je schopná mi aj 5x zavolať, že ešte niečo zabudla. Ona sa bojí a mňa nech znesie zo sveta. To je môj dnešný výlev. Áno som zlá.....

pribinak
26. apr 2021

Mna by porazilo. Majú vyhradené hodiny pre seniorov, tak nech sa páči.

autor
26. apr 2021

@pribinak no ona sa bojí, že sa nakazí. Ja môžem v pohode

hipuska
26. apr 2021

No to nakupujete každý deň?

ella_price
26. apr 2021

Nemôžu použiť niečo ako Lunys/Tesco, aby im potraviny priviezli až domov?

autor
26. apr 2021

@hipuska no jej vždy niečo chýba. V piatok som bola kvôli nej na nákup v kauflande a po príchode sa má pýta, či pôjdem do kauflandu aj v pondelok.

ivkazba
26. apr 2021

Nastav pravidlá. Ak chce od teba nákup, tak 2x týždenne a zoznam najneskôr ráno do 9:00. Nepošle zoznam v termíne, nejdeš do obchodu. Čo nenapíše do zoznamu v termíne, to nekúpiš, čiže nebudeš sledovať ďalšie správy či nedajbože telefonáty. Toto nie je pomoc, toto je využívanie a vychcanosť. Toto by som nerobila ani mame, nieto svokre. Ale zase je pravda, že moja mama neni takto nenormálna. Inak ľudia majú deti a veľké rodiny a nepotrebujú robiť denné nákupy, tak toto ozaj nechápem. Ale reálne je to iba tvoja chyba, že si toto dopustila. Zmeň to, nastav pravidlá a hotovo. A ak jej to tak nebude vyhovovať, nech jej chodí toto realizovať jej syn alebo niekto iný. Fakt by som takúto slúžku nerobila.

unicornlady
26. apr 2021

My robíme veľký nákup 1x do týždňa autom a prípadne pečivo či chýbajúci jogurt atd... sa dá v malom obchode dokúpiť.

Treba aj svokru tak naučiť. Čo nespíše, to nebude mať.
A inak súhlasím, že má tie dôchodcovské hodiny, to býva prázdny obchod a v miestnom obchode zrejme nikoho nestretne.

mondolina
26. apr 2021

so fajn bezplatná donášková služba....ani vlastnej mame by som nenakupovala toľko 👍

daeen
26. apr 2021

Ahoj, my mame to iste... Bolo to aj pred pandemiou. Az na to ze teda u nas sa to rozlozi medzi vela clenov rodiny a niekto teda ide nakupit alebo zohnat co treba. Ale je schopna zadat kazdemu clenovi rodiny ulohy a tvrdosijne vyvolavat "a kedy to uz bude? A bude to? A si tam? A urob este toto a toto a toto". Ale skor za tym vidim u nej tu potrebu socialneho kontaktu / nuda / uzkost z pripadneho nedostatku/ snahu o pozornost.

pribinak
26. apr 2021

Sú zaockovani? Ak áno, nech sa páči keď im niečo chyba, môžu ísť.

Šla by som do obchodu 1x za týždeň. Zvyšok by si museli riešiť vo vlastnej réžii

vendulka80
26. apr 2021

Nastav jasne pravidla a nenechaj so sebou kývať. Niektorí seniori su neskutoční.😡😡😡najsebeckejsia skupina ľudí akú poznam.

michellia
26. apr 2021

Toto mi uz pride ako vyuzivanie, mala by si tomu spravit razne stop

basska_b
26. apr 2021

A očkovanie už ma? Mojej svokre 80 ročnej to na psychiku veľmi pomohlo. Mala velky strach, keď videla na ulici človeka bez ruska. Teraz už ma srdce na mieste.

autor
26. apr 2021

@ella_price my sme na dedine vzdialenej od mesta 30 km. Ale k lekárovi môže obchod ma po ceste idú s autom, no nákup mám ísť urobiť ja

autor
26. apr 2021

@ivkazba už som minule povedala, že raz týždenne som ochotná ísť na nákup maximálne 2x na malý.

autor
26. apr 2021

@hipuska no vždy niečo zabudne

anickaaa6aaa
26. apr 2021

nie nie si zlá. ja mám podobnú mamu..sice teraz je pri bratovi dlhšiu dobu, ale toto mi zvykla robiť aj pre koronou. bola schopná ma každy deň niekam poslať... či lekáreň, alebo do obchodu. do obchodu štýlom to mi kup tam to tam a toto tam... a ráno odznova 😂... to máš také povahy čo radi dirigujú ostatných. treba určiť pravidlá.

autor
26. apr 2021

@basska_b ešte nie, lebo čakajú na vakcínu

autor
26. apr 2021

@anickaaa6aaa ale má aj dcéru, vnučky, ale ich nemôže zaťažovať

autor
26. apr 2021

no od rána mi už 3x volala. teraz mám ísť do lekárne vyzdvihnúť lieky.

danculka25
26. apr 2021

Tiez som tak mala. Mama si myslela, ze jej budem chodit do potravin kazdy den a vzdy len 1 vec chcela. Tak som jej povedala, ze tiez sa mozem nakazit a do obchodu nemam cas ani nervy lietat. Idem jej 1x do tyzdna a co nenadiktuje, nekupim.
To bolo este vlani a chvilu skusala, doteraz sa kazdy den pyta, ci idem do obchodu, vzdy poviem, ze nejdem. Ale zabralo to. Sebe tiez idem len raz za mesiac a co zabudnem, nemame a fungujeme.
Drzim paste

letfenixa
26. apr 2021

Prečo nemôže zaťažovať dcéry a vnučky?

autor
26. apr 2021

@letfenixa oni sú chránená skupina. Ved vieš tí, čo prídu len na návštevu a na obed sú vzácni. Ich netreba zaťažovať.

asia83
26. apr 2021

Vycvičila si vás a teraz to je už skôr o jej pohodlí, než strachu. Pomôcť treba, jednoznačne. No toto nie je už pomoc, ale využívanie. Nepíšete, koľko má svokra rokov a aký postoj má ku tomu váš manžel, čo vaši rodičia. Ja by som jej povedala: dosť. No ak chcete byť za peknú, milú, dobrú, tak kto chce kam, pomôže si tam sám...

simsalabim
26. apr 2021

Ja som mojich svokrovcov naucila objednat si potraviny cez net v Tescu a nevedia si to vynachvalit. Ak sa u vas neda, povedz, ze do obchodu ides vtedy a vtedy a tam a tam a nikde inde na nakup nepojdes. A spln to. Inak sa nenaucia.

izabellik
26. apr 2021

vela kamaratov co poznam to riesilo tak, ze chodilo rodicom nakupovat ale raz za tyzden velky nakup a dost.

panelacikova
26. apr 2021

no dal by ma sprostý pozdraviť...... stále majú seniorské hodiny, kedy sú obchody s potravinami prázdne, nech si ide a nakúpi. veď keď si dá respirátor, rúško, doma si poriadne umyje po príchode ruky a nebude vykecávať polhodinu v uličke s "kamoškami", neexistuje, že sa nakazí...

panelacikova
26. apr 2021

a ďalšia vec.... veď čo sa nedali zaočkovať? boli by s veľkej miery chránení a mohli si už ako tak žiť život. s drobnými opatreniami takmer plnohodnotný ako predtým..

angel993
26. apr 2021

V nedeľu jej povedz že na nákup pôjdeš v utorok a štvrtok. Ak ti napíše, alebo zavolá iný deň smola, proste nepôjdeš a kúpiš im to až v určený deň. Raz dva sa naučí, ale nesmieš ustúpiť.

ivkazba
26. apr 2021

Tak dodržiavaj, čo povieš. Povedala si jej už, že budeš chodiť raz týždenne, max druhý krát na malý nákup. Ale aj tak volá každý deň. Ver, že keď začneš dodržiavať svoje slová, naučí sa. Ale keď sama nedodržiavaš to, čo nastavíš, tak jasné, že nemá motiváciu. Stanov presné termíny (napr. utorok a piatok), stanov kedy ti má napísať zoznam (napísať, nie volať, nech si námahu dá ona, nie že ty si to budeš zapisovať) a dodržuj to. Neustúp. Inak sa nezmení. Ako sa hovorí, keď chceš zmeniť výstup, musíš zmeniť vstup. Keď nezmeníš postoj ty, nezmení sa ani ona.