Náladovosť a zúrivosť. Ste na tom niekto podobne?

5. apr 2020

Odmalicka som bola naladova az by som povedala,ze zuriva. Mam dobru naladu alebo normalnu a v sekunde akoby sa neviem,co so mnou udialo,ide ma roztrhnut od zlosti. Pritom sa nic neudialo,co by bolo dovodom zurivosti. Stale striedam nalady. Snazim sa s tym bojovat,ucim sa cely zivot ovladat,ale niekedy uz nevladzem. Je to nesmierne tazke a som z toho nestastna. Preco ma niekto take stastie,ze sa narodi vysmiaty ako slniecko a niektori musime bojovat s takymito naladami?

ghelena
5. apr 2020

zial mozno smer psychiater, moze ist o manio-depresivnu poruchu, bipolarnu poruchu

gabrielapatrik
5. apr 2020

Celý život som podobná povaha, ale až rokmi som zistila, čo mi to spôsobuje. Ja mám určitú predstavu, a ak to tak nejde, hneď som rozladena, nahnevaná, čím s staršia tým viac. Občas som bola až vulgárna, nešťastná zo života, zo samej seba a ovplyvňovalo to všetko v mojom okolí, rodinu, priateľov, situácie, všetko. Ale v robote, či niektorí ľudia tvrdili, že som strašne milá, že hádam neviem ani kričať 🤭🙈. Mala som napríklad nalinkovaný priebeh výletu a ak niekto zrazu zmenil niečo, čo i len smer cesty už som bola vyvedená z miery, bolelo ma brucho, zdutá... Človek musí veľa čítať, meditovať, dať si nejaký krátky cieľ, čo i len maličký a splnitelný a snažiť sa ovládať a zistiť čo to spúšťa a prečo... Skúsiť to oklamať a pracovať s tým 🙂. Prajem veľa šťastia a sily.

caroline_
5. apr 2020

Medituj

autor
5. apr 2020

@ghelena ale tak zle to zase nie je 😀

ghelena
5. apr 2020

tak možno psycholog, ten ti poradi ako sa s tym popasovat.

tanyan
5. apr 2020

alebo neurológ... je to predsa výsledok chemických reakcií v tele a v mozgu...

eluveitie31
5. apr 2020

@gabrielapatrik Toto mám aj ja. Doma viem byť zúrivá, nepríjemná, zdutá a v práci som úplný opak. Akoby som si to potom doma kompenzovala či čo.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. apr 2020

@zuzka1117 ved to,ze sama so sebou neviem vydrzat. Moja mama bola takato a dodnes mam z nej traumu 😀

autor
5. apr 2020

@eluveitie31 ja som aj v praci ako furia,ale na zakaznikov mila,ale odnesie si to kolegyna. Ale ona je tiez naladova,tak si viete predstavit dve take pokope. Len ona si to neprizna to je horsie.

eluveitie31
5. apr 2020

Ja neviem čím to je, ale tiež mi to veľmi vadí, že som taká. Lebo v tej chvíli sa neviem ovládať a akoby mi preplo. Potom, keď ochladnem, ma to mrzí a čudujem sa, ako som mohla kvôli takej často "blbosti" tak reagovať . A stále dookola, proste kolotoč. Čo si potom to moje dieťa má myslieť? Zlý vplyv to má aj naňho

zuzka1117
5. apr 2020

@eluveitie31 presne u mňa to iste

zuzka1117
5. apr 2020

Veď toho sa aj ja bojím že budú mať deti zo mňa traumu. Dnes som mala katastrofalny deň

janetinka27
5. apr 2020

Raz som našla v článku s popisom podobného správania prekvapivý dôvod a nim bola neodhalena depresia. Antidepresiva a terapia pomohli.

simcika
27. júl 2021

@gabrielapatrik a tvoj spúšťač je teda čo? A prestala si byt zúrivá a vulgárna?

simcika
27. júl 2021

Môže to byt prenos traumy ako píšeš - nič iné ako terapiu neviem odporučiť. Napis mi správu