Nepochopím ľudí, ktorí minú 200 EUR na cigarety

28. okt 2023

Nikdy nepochopim ludi, ktori minu mesacne 200e na cigarety a pritom chodia obleceni,ako z minuleho storocia a tak obliekaju aj deti. Kupuju si oblecenie len v uz ked musia a to zase len nieco lacne a hrozne. A vobec im nieje luto ze prefajcia 200e mesacne a pritom toe peniaze mohli investovat ovela lepsie. Prijem oboch dokopy je cca 1500e . Stale sa stazuju, ze nemaju peniaze ,ale na cigarety MAJU .

anonymanonym
28. okt 2023

A teba je čo do toho? Nie pre kazdeho je trendy oblecenie priorita. A co sa tyka cigariet, hovori sa tomu zavislost...

aliziana
28. okt 2023

Ja nechápem ľudí, čo si kupujú oblečenie, keď netreba...

miadi
28. okt 2023

To povedz im ked sa ti stazuju ze nemaju $.ze vies kolko zarabaju a kolko minu na cigi . Ze ich nechapeš a nepacia sa ti ich handre . A prestanu sa ti staźovat 😃you are welcome 🤗

reanda
28. okt 2023

kazdy si vychutnava zivot po svojom.. niekomu viac chuti dym, niekomu handry..

euka210
28. okt 2023

Kazdy nieco nevie pochopit...ja zase vyhadzovanie penazi len kvoli tomu, ze mam znackove oblecko, topanky...

loliki
28. okt 2023

Dúfam, že nejde v tomto prípade o Tvojich rodičov. Súhlasím s Tebou, je to hlúposť "páliť" takýmto spôsobom peniaze.

malinka158
28. okt 2023

200 eur na cigarety je nic. Kolega z prace spolu z manzelkou za mesiac prefajcia cca 900 eur.

domka222
29. okt 2023

Pozri,ty by si radšej minula na oblečenie a oni na cigarety. Oni si tie € zarobili,nech si ich míňajú ako chcú.

januelik
29. okt 2023

Ži a nechaj žiť.

majkakvet
29. okt 2023

Je to ich vec, rovnako med niekto mina na handry, kozmetiku, botoxy, cesty atd. Ich volba a Vam nic do toho.

zenulkaaa
29. okt 2023

Tak vies kazdy investuje do toho co miluje. Keby si milovala cigarety, tak by si to pochopila. Tak isto alkoholici budu kupovat flase, modni maniaci oblecenie, sportovci kadejake sportove veci, doplnky atd. Millovnici knih, zase do knih, co je pre niekoho tiez zbytocnost.
Nepochopis, co nezazijes. Ja sice fajciar nie som ani som nikdy nebola, ale investujem zas do inych veci, co ostatni nechapu, ale pre mna je to zaluba a mam to rada.
Kazdy mame nieco.

mimikarol
29. okt 2023

Ja nechápem takých, čo míňajú peniaze na cigarety (alebo iné závislosti) a potom tým trpia deti.

diewcatqoo
29. okt 2023

Ja teda nefajcim, ale neinvestujem ani do oblecenia a kupujem ho fakt len ked musim. Nie som ziadna modna maniacka, neznasam nakupovanie oblecenia a nechapem ludi, ktori su oblecenim zahlteni a znecistuju takto planetu.
Btw, cakala som, ze napises, ze nechapes ludi, ktori namiesto niecoho pre vlastne dieta, kupia radsej cigarety pre seba. Kedysi som brigadovala v obchode a zazila som xy ludi, ktorych dieta zobronilo o keksik a oni mu povedali, ze nie, lebo teraz nemaju peniaze, ale krabicka cigariet v nakupe nesmela chybat. Toto je podla mna smutne a nepochopitelne.

la_dolce_vita
29. okt 2023

Tiez to nechapem, ved to je ako vyhodit tie peniaze von oknom. Ale pre nich je to nutnost, zopar ludi poznam takych, aj keby nemali co jest, cigarety musia byt. Smutne je, ked su to socialne slabsie rodiny a detom nekupia ano jogurt. Vid tie Zameny manzeliek, same socky a kazdy cigareta. Chudacci deti..

klarissa25
29. okt 2023

Mne je skôr ľudí že sú rodicia ktorí si kúpia skôr tie cigarety ako deťom poriadne jedlo..

jesenzima
29. okt 2023

Cigarety síce nekupujem, ale tiež nekupujem oblečenie, keď nie je treba a teda aj my chodíme oblečení ako"z minulého storočia"?? Ja zas nechápem ľudí, ktorí riešia, na čo druhí ľudia míňajú svoje peniaze, a tiež nechápem povrchnosť hodnotiť ľudí podľa toho, čo si obliekajú ...

miriam11
29. okt 2023

Ja nechápem ľudi, ktori fajčia.

0silvia0
29. okt 2023

Nemusis vsetko chapat, ved nech ziju ako chcu.

denkabemommy
29. okt 2023

@malinka158 neverím. To vychádza cca na 6.5 škatuľky denne, však to by nerobili celý deň nič iné. Takže ti klamali 😉

ruxandra
29. okt 2023

Akoze kym je to tak, ze tych 200 eur maju radsej minut na oblečenie, tak je to podla mna ok. Ale poznam ludi, co cele dni vyrevuju akí su chudobní a na nic nemaju, no na tie cigarety tych 200 eur minú aj keby co. Tak takým sa akurat smejem, to je proste ich hlúposť, mna to neobťažuje..

domka222
29. okt 2023

@miriam11 niekto stále je čokoládu, niekto pije 5 káv denne,niekto fajčí, iný pije alkohol,niekto sa každý deň prejedá,kupuje nepotrebné veci...Každého vec,to chápať ani nemusíš,pokiaľ im na to nedávaš €

tana85
29. okt 2023

Chaoem ze to oblecenie bol len priklad lebo 200€ je dost a tvarit sa, ze jeho vec - solidarne zdravotnictvo ho neskor bude aj z mojich penazi liecit mozno na rakovinu pluc, ku ktorej si tymto vyznamne prispieva. Zavislost je presne takato - stava sa prioritou, musi byt uspokojena. My sme mali zase obdobie v lete, ze sme 200€ mesacne prepili - drahe vina. Nie sme alkoholici, detom nic nechybalo, ale spatna tiez nechapem preco sme museli mat vino za 40€.

huxy
29. okt 2023

Podľa mňa akákoľvek suma vyhodená za závislosť (cigi, alkohol) sú nezmysel. Ale každý si môže vybrať, za čo minie svoje peniaze. Takže mi je to úplne šuma fuk.

anjelicek26
29. okt 2023

Tak niektori ludia pindaju s principu, ze nemaju peniaze... keby ich skutocne nemali, tak nefajcia..peniaze maju, priskrtia vydavky inde, je to o ich prioritach...

Inak argument zdravotnictvo, najviac financne zatazuje system - obezita a jej nasledky... pocet fajciarov za posledne roky rapidne klesol a stale klesa.

konikmodry111
29. okt 2023

Ja nechapem ľudí ktorý majú potrebu starať sa do druhých 🤷‍♀️

mmoni89
29. okt 2023

Tak je to zavislost,ty by si tiez vyhrabala aj posledne peniaze aby si si mohla kupit nieco na com si zavisla.Ale tak je to kazdeho osobna vec ako zije a na co mina svoje peniaze.

dagmarovita
29. okt 2023

Sú závislí, mala by si ich lutovať. Nevedia prestať, aj keby chceli, silná závislosť, vôbec sa to nerieši. Nemali by predavat cigarety v obchodoch ale v nejakych bez oznacenia obchodoch na cigarety a mali by viac miest erejných zakazat, kde sa nema fajcit a pokutovať.

thoughtfulweirdo
29. okt 2023

Fajčiari ma výrazne obťažujú a tiež im nerozumiem, ale nerozumiem ani ľuďom, čo si zakladajú na oblečení. Je to oblečenie čisté a zodpovedajúce počasiu a príležitosti? Tak je super 😁

lavender94
29. okt 2023

Ja napriklad nechapem ludí, čo si s prijmom 1500€ kupujú značkové handry a majú potrebu tváriť sa, že sú niečo viac. A tiez nechápem ľudí, ktorí si kúpia oblečenie na jednu sezónu a ďalší rok maju nové, aby si neprišli, že chodia v starom.
Btw móda z minulého storočia, je teraz dosť trendy 😀

maranco
29. okt 2023

Sú to otroci svojej závislosti. Nemôžu si slobodne povedať dnes si krabičku nekúpim, alebo nechce sa mi ísť do obchodu tak nejdem.

Vedia že je to drahé, že si tým poškodzujú svoje telo, že to smrdí druhým, ale musia to robiť. Veľa z nich ľutuje, že s tým vôbec začala a keby mohli vrátiť čas tak by nezačali fajčiť. Ale nemajú silu vyslobodiť sa spod otroctva.

V mojom okolí 3 tuhé fajčiarky razom prestali ak dostali rakovinu a tretia mŕtvicu, dôchodok si dlho neužili, ostala z nich len jedna.