Pleseň v byte

polodrahokam
6. sep 2014

Ahojte, máme asi 10 rokov starý byt a pred nami tu tiež bývala todina s malými deťmi. Nebývame tu dlho, byt je dobre zateplený, teda máme tu teplo, ale nemáme balkon. Nemáme kde sušiť , musíme vnútri a zdá sa mi, že byt čoraz viac plesňou zavánia. Tiež začali hrdzavieť okenné támy, pretože sa tu zrážajú pary. Vetrám, kedy môže, ale je to stále rovnaké. V takomto prostredí deti animy neostaneme zdraví. Čo by ste mi poradili? Manžel takým veciam nerozumie.

janinah
6. sep 2014

sušičku....

kimina7
7. sep 2014

Ako su zvlhčovače, tak existuju aj mašinky, čo zasa odstraňujú vlhkosť, su aj menšie na cca 60m2. asi by vám to stačilo. Pretoto nesuhlasim ani ja so zateplenim bytoviek, a pravdepodobne robia chybu ak sa kazdy stazuje potom na plesne...Myslim si, ze umele okna to este aj zhorsuju. Na vystave som videla menši prístroj, da sa zabudovať do steny, čo zvonka vhána vzduch a v inej izbe vyháňa...vidím to ako jedine riešenie do bytov v blizkej buducnosti. Zial budem musiet patrat, aby som názov našla. Zimy sa obavat nemusime ani s tym, lebo kde vhana vzduch zvonka, tak aj ho prihrieva na id.teplotu

siska53
18. dec 2014

Ahoj,aj my s tym v tomto obdobi mame problem!!!
Zas som dalsiu objavila..mame rozny byt,cize jedna stena s nikym nesusedi. Som nie je zatepleny,ale mame plastove okna. Nebyvame na najvyssom,sme v strede.. Uz som.pochopila,preco sme opat castejsie chori..a maly sa nevie zbavit zahlienenia. V tomto obdobi uz susim dnu,ina moznost nie je,lebo to dlho trva,ale asi nudme.musiet prevlakat susiak z balkona dnu.... Savujem,ked najdem.

Vetram dost,kurenie mame na maximum (bez moznosti to ovladat,muz to zrusil)
Co s tym?? Byvame tu coskoro 5rokov,skoro 2roky nic..teraz sa s tym trapime opat. To mam este viac vetrat alebo co s tym??? Malovat urcite budeme.len som.myslela,ze az ked deti budu este o kusok vacsie...

dada1212
18. dec 2014

pýtala si sa susedov či majú podobný problém? ak nemajú, je možné že tá rodina pred vami riadne nevetrala a šetrila na kúrení a preto sú tam plesne 😒
ak nastriekaš savo proti plesni, stena je opticky biela, ale pleseň tam ostáva. teda ak nie je celkovo iný problém a nemajú to všetci v bytovke, treba steny riadne oškriabať a naniesť nové nátery, nemal by byť potom už problém.

siska53
18. dec 2014

@dada1212 len nove natery a vsetko sa riesilo pred nasim nastahovanim,mali sme tam ist my s babatkom....
Ci maju problem,mam v plane sa to opytat,mam kamosku,co byva o par poschodi vyssie v takom istom byte a aj podsusedu,hadam nebudu na cviceni chybat..
Pred nami tam byvami studujuci mladici...inak slusni,ale ci vetrali a nekurili neviem...
My sme ale 2 roky mali pokoj...az teraz 3.zima je takato...a riesim to v mensej miere aj v nasej izbe,no aj tam mam susiak,je pricapeny na radiator,no plesen sa tvori asi pol metra od neho..len nemam kde inde susit..jedine prevlakat ten velky susic po nejakom dni spat do izby,lebo len na lodzii mi to nevyschne tak rychlo. A zas nemam kde nechat kopu spinavej bielizne...tak neviem..

A to savo na plesne je teda len ofajc? Aby teda naoko zmizli? Vrr.

dada1212
19. dec 2014

@siska53 ak ste 2 roky nemali problém a nerobili sa žiadne stavebné zásahy, možno aj pomôže viac kúriť.hoci potom ak je teplo, to aj vypustiť von. ak máš zapnuté kúrenie, vysušuje to vzduch a teda sa to potom vyrovná s tou vlhkosťou čo vyprodukuješ z prádla. predsa len, je veľmi mierna zima, skôr ako teplejšia jeseň a ak sa slabo kúri, a suší prádlo, môže byť vlhkejší vzduch a tvoriť sa plesne.
sušička vzduchu vyjde ešte drahšie ako kúrenie a následne vetranie. treba pri praní nastaviť aj vyššie otáčky, aby nebolo prádlo také mokré a skôr uschlo, hoci aj za takú cenu že budeš musieť potom žehliť. prípadne ak je to len z prádla, kúpiť sušičku prádla.

siska53
19. dec 2014

@dada1212 my to mame na maximum,no sme zavisli od toho,kedy zakuria-centralne vykurovanie..no uvidime..
A dik.

bbroskynka
20. dec 2014

Ja som to riešila sušičkou prádla. Už si neviem bez nej život ani predstaviť 🙂

siska53
20. dec 2014

@bbroskynka len kde ju dat? Nemame mamu kupelnu,je celkom velka,len dvojo dveri,netusim,kam.by som.ju umiestnila. Tiez som nad tym rozmyslala..moja "au-parkovska"rodina ju mala,len oni mali dost velky rodinny dom.

bbroskynka
20. dec 2014

@siska53 My sme ju mali v detskej izbe a vôbec nám to nevadilo. Nejaká baba písala v inej diskusii, že ju má v obývačke za gaučom. My sme ju nakoniec našli miesto v špajzi 🙂