Poraďte mi fotoaparát

akzuzs
13. apr 2014

Zdravím, nájde sa tu dobrá duša ktorá mi poradí dobrý fotoparát. Viem čo chcem ale nevyznám sa v tom. Chcem aby mal ostré foto, detajlne zábery z blízka, kvalitné foto detí v pohybe, zvierat, dlho aby vydržala batéria, nebol veľký a samozrejme cenovo prijateľný. Najskôr som premýšľala nad zrkadlovkou, ale to je veľké, nespratné. Ide mi hlavne o tie detajli ako je fotenie malých vecí z blízka. Lenže vo foťákoch sa moc nevyznám. Premýšľam nad týmto ale neviem http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/canon-p...
Ak máte doma foťák s ktorým ste spokojné priložte aj akékoľvek foto ako vlastne fotí. Moc ďakujem

barbora59
13. apr 2014

Ahojky , ten co si pridala neviem... nemam skusenost ale nema dost mpix.. ja som si zhodou okolnosti teraz tiez kupila fotak. uz som si povedala ze vsetko fotim len do iphonu.Chcela som koli malemu..,Videla som u kamaratky fotoaparat samsung galaxy camera, musela som si ho kupit.Pre mna je super , robi krasne fotky, ostre fotky, v pohybe, priblizi a oddiali. Tiez sa vo fotakoch nevyznam, urcite je plno lepsich a drahsich, profesionalnych...Ale toto mi staci.

myryjam
13. apr 2014

Ahoj, v mojom albume vo fotoblogoch najdes fotky nafotene mojim starsim fotakom- kompaktom, myslim, ze sa uz ani nepredava- Fujifilm FinePix S5700. Mam tam aj fotky nafotene novym kompaktnym digitalnym fotakom Nikon Coolpix L820- napr. v albume Kvety mojimi ocami- detail pupavy.
Ked chces fotit detaily, potrebujes mat na fotaku funkciu MAKRO- je zobrazena ikonou kvetu- fotak, na ktory si dala link- Canon Powershot SX100 IS tuto funkciu ma. Ja fotim tiez detaily- mozes si pozriet nafotenu moju bizuteriu- vo fotoblogu Moja hand made bozuteria- i ked tam mam hlavne fotky zo starsieho fotaku- novym Canonom su nafotene fotky na konci tohto albumu- tie cervene srdiecka.

akzuzs
autor
13. apr 2014

@myryjam no kukala som album a fakt pekné fotky a ani foťák nevyzera draho dá sa zohnať kolo 160ečiek na nete. A ako fotí v pohybe? To je zrkadlovka?

myryjam
13. apr 2014

@akzuzs Nie je to zrkadlovka, je to kompaktny fotoaparat. Niektore fotky su rozmazane, niektore dobre ostre, niekedy sa proste nepodari nafotit ostry zaber na prvykrat. V pohybe fotim moju rocnu dcerku, ale celkovo som s fotakom spokojna.

akzuzs
autor
13. apr 2014

No teraz som pozerala aj recenzie, sú tam aj kritiky ale hlavne pozitíva a myslím že pre mňa a moje skutočne amaterske fotografovanie to bude až moc dobré. Moc Ti ďakujem a veľmi bude premýšľať práve o ňom. Ozaj ešte sa chcem opýtať, na niektorej recenzke bolo písané že je dosť ťažký a nemá brašňu na uschovanie. Je to tak? alebo nie.

myryjam
14. apr 2014

@akzuzs My sm emali brasnu zo strareho fotaka, ale nebola to original brasna na fotak, iba klasicka cierna tasticka s dlhym nastavitelnym popruhom. Mne sa nezda tazky, ja som zvyknuta z nasho predchadzajuceho. Ma vysuvny objektiv aj blesk, to vsetko ma svoju vahu, ale da sa s nim fotit aj ked ho drzim len jednou rukou.

akzuzs
autor
14. apr 2014

@myryjam dííík