Prišiel k nám kocúrik. Na čo všetko si máme dať pozor?

24. aug 2023

Baby prišiel ku nám malý kocúr, deti sa s ním začali hrať, aj niečo pod zub sme mu dali a už sa tu udomácnil. Ak si ho chceme nechat, na čo všetko treba dať pozor? Myslím tak pri malých deťoch,aby niečo od neho nedostali. Pôjdeme ho dať samozrejme zaočkovať a zacipovat ak tu zostane, ale okrem toho? Vždy sme mali len psa, ten mačky odhanal, takže nemám skúsenosti s mačkami. A teda nechcem ho tu mať tak ,,na divoko''.

queeninthenorth
24. aug 2023

Ďakujem že si kocúrika najdusika necháte 🙏❤️ zaočkovať, začipovať, odčerviť, pelech a misky a lásku 😊

h2
24. aug 2023

Napísala si do nejakej miestnej FB skupiny napríklad, či sa niekomu nestratil? Nie každý nájdený kocúrik, či mačička nemá domov a treba ho zachrániť.
K tomu ďalšiemu, plánujete návštevu veterinára, tak ten zariadi všetko, čo treba.

autor
24. aug 2023

@h2 nepísala,ale bývame na konci dediny, predpokladám, že ho tu niekto vyhodil.

simca06022011
24. aug 2023

No skus pre istotu fb, napíš ze keď nik sa neozve necháte si. Aby si určite niekomu chcú nenaučili u váž, aj keď tiež myslím ze bude nikoho.
A potom všetko podľa toho kde ho budete mat... u nas sem tam vidím mačku aj s obojkom, co mi pride fajn ak sa zatula zase neviem aké dobre je to ak sa mačky bijú, alebo nkmmci sa s tým nikde nevedia zachytit . Ohľadom zdravia vám poradí veterinár keď tam budete skontroluje (urcite odcervit, ockovat). Hlavne mačky treba brat trosku s odstupom v dome, zvyknú sa túlať a nevratit, či keď niekde ostanú alebo sa im bohužiaľ niečo stane.

h2
24. aug 2023

Ja som to len kvôli tomu napísala, že nám sa stalo, že sa nám "stratil" kocúrik a keď som ho potom cez FB hľadala, tak napokon vysvitlo, že tí ľudia, čo ho "našli", nám ho zobrali priamo spred domu a keby ho nechali tak, tak by sa pekne vrátil zase domov.

roja01
24. aug 2023

Ja mam taku skusenost, ze pokial nie je vonkajsi kocur vykastrovany, tak sa v dospelosti vyda na potulky a strati sa. Ci by sa nemal po niekolkych mesiacoch vykastrovat. To by povedal lekar ci je to vhodne a kedy.

aalt
24. aug 2023

Povyberat pripadnych kliestov (to priebezne), ak nema blchy, tak len odcervit - to tiez pravidelne parkrat do roka. So vsetkym poradi zverolekar. Cipovat sa nemusi. Nedavat mlieko ani polotovary pre ludi - idealne stravu pre macky. Ak bude von, tak si nieco chyti. Kocurik zvykne byt tulavejsi, pomoze vykastrovat - zvykne byt potom aj pritulnejsi, ale aj "lenivejsi".

autor
24. aug 2023

@h2 prvý deň sme ho počuli mnaucat u susedov. Asi tam nic nedostal, tak prišiel ku nám a odvtedy je stále na dvore. V okolí je veľa mačiek, možno je to od niektorej z nich. Ale skúsim sa aspoň spýtať ostatných susedov. Podľa mňa sám nejak ďaleko zájsť nemohol.

pikachu999
24. aug 2023

Kŕmiť kapsickami a granulami pre mačiatka , žiadne mlieko vie ich z toho preháňať... urobiť vonku nejaký peliesok alebo búdku aby mal kde spať a schovať sa..a navštíviť veterinára aby ho prehliadol a odcervil 🙂 a aby som nezabudla kŕmiť treba aj vonkajšiu mačku ..neuzivi sa len lovom sama

karolinakr
24. aug 2023

čipovat sa nemusi, ale môže..ked sa strati hned vam bude volat veterinar len nezabudni vyplnit udaj telefon, lebo v systeme to vidiet nemusia