Strata psa

13. jan 2023

Len tak ma to zaujíma, niekto si zaobstarať psa, dá ho začipovať a potom sa ho zbaví. Pusti niekde o dve dediny ďalej, alebo ujde a už ho nenájdu. Veľa psov sa túla, čo v takom prípade keď ho odchytia, nedajbože aj mŕtveho? Kontaktujú majiteľa psa? Nájdem psa, pôjdem s ním na veterinu či kde s ním mám ísť? Volať políciu?
Keď si ho chcem nechať, nebude to trestný čin, že som niekomu odcudzili psa? Musí majiteľ strateného psa nahlásiť stratu?

zdencaaaa
13. jan 2023

Ak najdes psa mozes ist na veterinu, do utulku alebo policiu, kazdy by mal mat citatku cipu. Podla cipu vedia najst majitela a kontaktuju ho. Ak by si si psika s cipom nechala, asi by bol u veterinara problem pretoze ten podla cipu vie komu psik patri. Ak majitelovi na psovi nezalezi nemusi nahlasit stratu psa. AK mas konkretny pripad tak sa pytaj priamo

colsami
13. jan 2023

Ak by navyse bol pes strateny/ukradnuty, do registra sa to zaznaci a hned ako by ho niekto vzal trebars ku veterinarovi, vyskakovacie okno v registri by oznamilo ze zviera bolo odcudzene... Takze nedalo by sa tvarit ze "pes bol kupeny" a chcete sa teraz ako majitel napisat Vy.

A ak najdete psa uhynuteho, vsetko zavisi na tom kde je a z toho plynie zodpovednost pre konkretnu osobu/organizaciu, ktora ho ma z miesta "odpratat" (nechcem pouzit toto slovo, vyznieva zle, ale nenapada mi synonymum, snad sa chapeme 😉)

syslik81
13. jan 2023

pes ma byt zacipovany-v praxi to vsak nefunguje ..zial .. ak najdu psa mrtveho ci strateneho kontaktuju majitela

lasoli
13. jan 2023

zavolj utulok a ty s auz o tulaneho psa postaraju.Ale inak ved pes sa vrati domov,mozno len utiekol panovi ale o tak.Nam tak pravidelne zdrhaval pes po prechadzke a vratik sa ako kedy,niekedy do hodiny,niekedy do 2dni.Ale nebol jedine,vela takto uniehalo..Nemusi to vzdy znamenat,ze psa niekto vypistil aby sa ho zbavil,asi by to urobil inde.

autor
13. jan 2023

@lasoli kde inde? Odkiaľ vieme, že ten pes je z našej obce, a nie len ho niekto vyhodil za jazdy z auta?

autor
13. jan 2023

My sme mali psa, bol zacipovany ešte to ani povinné nebolo a ušiel nám. Už je to pár rokov, čo ho niet a ani nás nikto nekontaktoval. Či ho zrazilo auto, či ho niekto našiel. Nedozvedeli sme sa.

maranco
13. jan 2023

Vyhľadaj si podľa čísla čipu na stránke crsz.sk (číslo čipu je zapísané aj očkovacom preukaze) či bol uvedený kontakt na vás, vyzerá to takto ako na obrázku