Psík hryzie

mark455
24. mar 2023

Dobry deň chcem sa spytat preco ma moj psik hryzie viem ze pre šteniatko je to normalne ale ja som uplne dotrhany a niekefy aj od krvy a nikoho z rodiny tak nehryzie ako mna je to nemecky ovciak 3 mesačny.

katkaseiner
24. mar 2023

@mark455 neviem ci ta potesim, ale u nas nieco podobne pri 10tyzdnovom labradorovi 😉
uz sme si zvykli ze ked je v nalade ze hryzie tak jej strcime plysovu hracku ktoru hryzt moze ... plus ma take lano s loptickou - tiez super na zuby. Toto je zatial len forma hry a plus predpokladam ako male dieta tak tie zuby ho/ju trapia...

tenerifka
24. mar 2023

@mark455 tak steniatkam rastu zuby a toto je normalne u kazdej rasy cca do roka.
Ak je to samec, je najvyssi cas rozmyslat o kastracii, mozno sa ukludni

simca06022011
24. mar 2023

je to normalne, chce sa hrat. Proste mu to zakaz. Na case ukazat mu kto je pan, aj ked je este malicky, Kup mu na hryzenie hracky. Postupne sa to uplne oduci.

@tenerifka urcite nie je nutne pri 3mes stenati riesit kastraciu, hryzu vsetky stence a skusaju. Psie maniere nestrati pes kastraciou.

jumama
24. mar 2023

Takto sa hraju stniatka medzi sebou, preto torobi, nema este cit. nam pomahalo, ked nas kusal nas havo ako stena do clenkov, ze som povedala take kvilive au, akoby zaknucal psik. Vzdy ked kusol, tak som zakvilila, on sa za den naucil tu silu stisku zubov
regulovat.

123nikolaa123
24. mar 2023

@mark455 ja keď som mala malého psa tiež podobnej veľkosti, mala som ruky hlboké rany až po lakeť a celé lýtka

syslik81
24. mar 2023

3 mesacne stena ukludnit kastraciou? to kde si pocula taku sprostost .. najskor si musi prejst pubertou dospiet vyrast a az potom sa moze riesit kastracia ak by bola treba.. ale kym nieje vyrasteny tak nie ..
@mark455 ak hryzie len teba hold si ta vybral na hranaie .. treba mu dat jasne najavo ze nie .. kupit mu hryzacie hracky na zuby a pomaly premyslat nad cviciskom aby sa zacal ucit discipline .. aj ked je to este stena a nuka sa ho mojkat je to v prvom rade velke plemeno kt potrebuje raznu vychovu inak prerastie cez hlavu ... najst mu jedneho pana v rodine a ten ho bude ucit a nie cela rodina a kazdy inak ..ale to si iste nastudujes na google a tiez aj youtube je kopa navodov ako na steniatka

babulkomale
24. mar 2023

@mark455 vraj psie mamy to robia takto: dlanou ( psi papulou) zhora chytit cely cumacik, a podrzat dve tri sekundy, nie aby ho to bolelo, len podrzat a jemne stlacit dole a povedat nesmies. Opakovat milionkrat, oduci sa. A hracky na hryzenie vzdy ponuknut. Pochopi ze tie treba hryzt.

simca06022011
24. mar 2023

@babulkomale ano tiez som mojmu takto papulku vzdy chytila, netreba ani specialny chmat na to, proste som mu chytila nufak a "nono", "fuj" a bolo.. dala osm mu hracku.
Tie zuby maju ako take ihlicky, katasrtofa kym to vymenia :D

mark455
autor
24. mar 2023

@syslik81 dakujem za radu.

betulinka1
24. mar 2023

@mark455 nepotesim ta, nas ma 10 mesiacov a tiez to robi. Maly mops stena to tiez robi ma 3 mesiace. Musia zakročiť tvoji rodicia a naucit psa, ze si to na teba nemoze dovolit ani ked si dieta.

estrella5
24. mar 2023

Šteňatá hryzú.. hoc aj do krvy, do modrín 🙈 Spoznávajú tak svet, hrajú sa... Ja som za to, aby sa aj človek nechal primerane "okusovať". Je to ich hra a ak sa vie človek hrať so psom/šteňaťom tak ako je pre nich prirodzené, tak je to super 👍 Ale rovnako prirodzené je aj nastaviť hranice. Ideálne rečou, ktorou psík rozumie... Ak ma to moc zabolí "zakňučím" (vysokým tónom "au", tak aby to pripomínalo zakňučanie).. Ak je v hre moc rozvášnený a už sa mi to kúsanie nepáči, zamrznem. Ruky dám za chrbát, nehýbem sa, príp. sa až otočím smerom od psa, počkám kým sa upokojí a až potom v hre prípadne znova pokračujem.. Zároveň namiesto mojich rúk ponúkam psovi to čo kúsať môže (hračky)... Kombinujem vlastne všetky tieto 3 metódy podľa potreby a situácie..... Viem, že to vie fakt bolieť. Ale je to len obdobie. Keď sa vymenia zuby prestane to. Znie to čudne, ale ja si hravé kúsanie od šteňaťa užívam - veď je predsa super, že ma berie ako parťáka na hru. Buduje sa tak vzťah 😊 ... Príp. ešte dodám, že keď sa začnú meniť zuby je fajn pomôcť psíkovi uľaviť od bolesti (vtedy vedia začať ešte viac kúsať) - hračkami na to určenými (predávajú sa aj také čo sa dajú do mrazničky/chladničky a potom ich to pri hryzení príjemne chladí a pomáha od bolesti), masážou ďasienok...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
colsami
24. mar 2023

Hryzie iba preto, lebo mu to dovolite. Akonahle sa rozsali, ponuknut miesto ruky hracku, palicku, aport, presmerovat jeho pozornost z ruky. A ak i tak ide po ruke, razne fuj, a okamzite ukoncenie hry. Odist z miestnosti, z dvora, psa nechat sameho. Musi jasne pochopit ze je to neakceptovatelne. Ziadny iny recept na to nie je 🙂 musi mu byt jasne stanovene ze toto je nezelane spravanie.