Riad z umývačky je fľakatý

maltinta100
29. jún 2014

Mate niekto taky problem? Neviem co s tym vsetko mam flakate od hrncov, pribory az po pohare. Pouzivam finish. Co s tym? Za kazdu radu dakujem

bosoriak
29. jún 2014

Davas aj tu sol do umyvacky? Ja som mavala flakaty, ked som nedavala sol, lebo som si myslela, ze ved tabletky to obsahuju. Tiez treba skontrolovat, ci sa tocia ramena volne, ci im nieco nebrani, preplachnut trysky a vycistit filter.

shrekula
29. jún 2014

musím sa priznať, že aj ja s týmto bojujem. hrnce opláchnem predtým než ich dám do umývačky a dávam ich len dole, hore len misky, poháre atď. keďže máme tvrdú vodu musím dávať do umývačky aj zmäkčovač vody, do filtra, kde je prívod vody je nutné dávať raz začas soľ, potom už len prípravok do umývačky a leštidlo. ja zvyknem používať značku somat, finish som mala párkrát, ale myslím si, že zbytočne platím za značku, pretože na kvalite sa to neodzrkadľuje. a hlavne riad nenechať zaschnúť ako sa hovorí, neumyje sa.

havana_frost
29. jún 2014

finishom to nebude, ten umyva dobre. ja ho kupujem ked je v akcii 7,90 - 9,90 za 40 tabliet v tescu. nemas uz staru umyvacku?

veron333
29. jún 2014

Možno dávaš veľa leštidla....

ichbinich
30. jún 2014

Ake su to flaky? Lebo podla toho sa da zistit, kde je problem.
Ale urcite odporucam ako predchadzajuce pisatelky: doplnit sol, ak sa da nastavit, tak nastavit aj tvrdost vody, aby si umyvacka brala sol podla toho. Takisto lestidlo. Skusit nastavit menej alebo viac a vyskusat. Ak su flaky biele, tie su od tvrdej vody. To treba pridat sol. Ak je riad mokry, je malo lestidla, lebo to pomaha aj na schnutie riadu.
Mozno pouzivat "zly" program. Ze tie tablety,c o pouzivas, nepasuju ku programu, co pouzivas.
A este, co vzdy pomoze, je pouzit cistic umyvaciek a vycistit filter.
Ja som mala nastavenu tvrdost vody a teda mnozstvo soli podla tabulky, ale zvysila som o jeden stupen a umyva lepsie. Zaroven som znizila stupen lestidla. Ale vzdy, ked horsie umyva, treba umyt umyvacku a filter a potom je to hned lepsie.
Mala som isty cas aj tie Lidlove W5 vsetko v jednom, tie boli dobre, hlavne som nepotrebovala lestidlo, lebo to mi zanechava na riadoch pachut.
Teraz mam jednozlozkove z DMka a teda pridavam zase aj sol aj lestidlo. Ale potom zase prejdem na tie vsetko v jednom, lebo bez lestidla to u nas nejde, ale lestidlo zanechava taku horku pachut, to mi vadi.

mmarry
30. jún 2014

presne tak ako hovorí ichbinich, raz za pol roka ( odporúča sa raz za tri mes ) používať čistič umyvačky, dáva sa do prázdnej umyvačky do príborníka. predávajú ho v roznych značkách finish stojí do 3 €. a tiež čistím filter aspon 2 krát za týžden hlavne ak sa nepoužívajú tabletky, ktoré ho zároven aj čistia.

ivett1
30. jún 2014

@maltinta100 tak ako píšu kočky vyššie... bol u nás opravár - mali sme pokazenú umývačku - vnútri bol prerušený kontakt, tak neumývala... a mm sa ho pýtal tiež na tie fľaky ...také malé biele... a on mu povedal, že aj keď používame tablety do umývačky 3 v 1, tak asi máme tvrdú vodu a treba pridať soľ ... a sem-tam vyčistiť umývačku ... jeden cyklus umývania "naprázdno" ... len s trochou octu ...