Skúsenosť s vybratím znamienka z intímneho miesta?

alenka6
22. mar 2011

Mám o znamienku povedať na gyne či rovno na kožnom? Kto vyberá znamienka z týchto miest? Normálny všeobecný chirurg, ambulantne? Je to taká maličká asi 3mm šošovička, rovno zo spodu. Mám obavu či ju vôbec doktor uvidí.

strapco13
22. mar 2011

ak mas gynekologa, ktory ma aspon zakladne vybavenie na zakroky /cize skalpel, sitie a pod/ tak ti to moze vybrat aj on a posle to na histolku.
moze ti to vybrat aj chirurg--tu zalezi na tebe, koho si vyberies. Ja by som si pri takom intimnom znamienku vybrala svojho gynekologa..predsa ma uz zospodu pozna a nemusim sa ukazovat dalsiemu dr.
Je dobre ak mas pred zakrokom vyjadrenie kozneho, ktory vie urcit ci sa jedna naozaj o znamienko alebo o nieco ine..podla toho vie Dr, ktory zakrok vykona, ako invazivane ma ist..lebo ak to je uz zmenene znamienko, tak treba vyrezat viac ako pri zdravom normalnom znamienku

bobocka
22. mar 2011

no treba ist najprv ku koznemu,lebo nie vsetko co ako znamienko vyzera aj znamienkom je.ja som mala teraz riesne behacky koli znamienkam,cela som bodkava,priamo na onkologii som to riesila a onkolog ma poslal na vyberanie znamienka,nie klasicky koziar (ja som sla na onko,lebo to sa potom berie ako prednostne a ja som to chytro chcela mat za sebou a oco aj stary oco boli onko pacienti na koznom,tak mam geneticke predipozicie na to).vyberanie bolo na operacnych salach,nie je to ambulantny zakrok,takze gyndos to iste nespravi, aspon neviem o pripade kde by sa gynekolog pustal do veci co sa znamienok tyka ,aj ked su na intimnych miestach.nepatri sa fusovat inemu lekarovi do remesla. 😉 ).histologia trva daky tyzden dva.ja napriek mojej predispozicii som mal vsetko ok a to tie znamienka nevyzerali najstastnejsie.takze iste chod na gynekologiu s tym a podla mna ta gynekolog priamo na kozne odporuci.vyberanie je s lokalnou anestezou.injekcia trosku stipka,potom uz necitis nic.asi 2-3 minutovy zakrok to je.uplna pohoda 🙂