Sociálna úzkosť mi bráni dosiahnuť orgazmus

adka_007
3. júl 2014

Ahojte, potrebujem poradit, pomoct, mozno povzbudit. Velmi ma trapi jedna vec. Moja socialna uzkost mi brani dosiahnut orgazmus s priatelom (sama to dokazem). Som s nim 2 roky. Za posledne mesiace ma to velmi trapilo a viem ze aj jeho. Mala som vela stresu a nevedela som si pomoct. A potom viem ze je to prostredim v ktorom sme ked si chceme byt blizsi, no to prostredie nemozeme zmenit, nie je ako. Uz sa zacinam citit velmi hlupo ked stale na to myslim, ako mi vadia ludia okolo, neviem sa uvolnit. Zalezi mi na nom, mozem mu povedat uplne vsetko a nekritizuje ma za nic. Obaja mame tazke zivoty, vela veci nas v zivote ovplyvnilo. On je velmi chapavy, chce pre mna vsetko a trapi ho to ked sa ja trapim. Moja uzkost ma v poslednej dobe tak odstavila, ze necitim vzrusenie neviem sa uvolnit. Bojim sa ze ked napriklad o rok budeme spolu byvat nezmeni sa to. Mam ho velmi rada, ale som smutna, uzkost mi brani vo vsetkom. Neviem ako mam zacat znova. Chcem zacat odznova. Ja viem bude potrebny dalsi rozhovor s priatelom, no bude to asi narocnejsie. Muzi su inac nastaveni, zeny potrebuju romantiku a vsetko okolo toho (chcel mi to dat, no na to sme v poslednom obdobi nemali cas a bola som casto chora) obavam sa takeho rozhovoru trochu. Chcem sa s nim milovat, ale potrebujem svoju mysel dostat do pohody. Miluje ma ako ziadnu inu zenu predo mnou, robi pre mna vsetko a chce byt so mnou cely zivot a ja to chcem prekonat. Kvoli nemu. Akym sposobom to mam dostat zo seba. Som introvert v takych veciah, no rozhodla som sa napisat to sem s malou nadejou. Poradte co robit. Budem vdacna.

materina_duska
3. júl 2014

@adka_007 Orgazmus nie je všetko. Viac ti v tejto chvíli netreba. Keď budete bývať rok sami a nezmení sa to, môžeš založiť tému ešte raz.

salamistka
3. júl 2014

Podľa mňa aj orgazmus, ktorý dosiahneš sama, je rovnako plnohodnotný, ako ten, ktorý by si chcela dosiahnuť s partnerom. Voľakedy sa na toto radilo zapojiť partnera do sebaukájania, alebo si robiť dobre počas sexu s ním, alebo jemu ukázať, ako ti to má robiť a pod.. Skúšali ste takto?
Mimochodom, to čo riešiš, by mňa osobne netrápilo, sú aj oveľa vážnejšie problémy vo vzťahu.
Ja mám pocit z tvojho príspevku, že ty máš skôr iný problém, lebo žena, ktorá je vo vzťahu šťastná, nerieši, či zažije vrchol každý raz alebo nie, ale teší sa z prítomnosti partnera za každých okolností. U sexuológa si už bola? alebo možno by stačil aj psychológ, ktorý by ti poradil.

adka_007
autor
3. júl 2014

Ano to sme skusali, par krat som ho takto mala, no mala som pocit ze aj tak som sa naplno neuvolnila ked som ho mala a nebol taky intenzivny. Mozno ja som tento problem uz zvelicila vo svojej hlave a nevidim ostatne veci. Sex nie je u mna na 1.mieste vo vztahu, vobec nie. Som stastna ked sa vidime, chyba mi ked nie sme spolu, vela si volame. Ano su iste veci, ktore mi povedal a ublizili mi, som velmi citlivy clovek a velmi to bolelo, vyjasnili sme si ich, olutoval ich. Nechcem znova nahlodavat svoju mysel.Potrebujem sa nejako odosobnit aby som sa citila lepsie. A vsetko je o komunikacii, rozpravame sa o vsetkom, no ja si potrebujem upratat vo svojej hlave nejako.

vefi89
3. júl 2014

to mi pripomenulo len toto "Starší Žid sa oženil s mladou dámou a mali sa veľmi radi. Avšak nezávisle od toho, ako sa starý pán snažil, jeho manželka nikdy nedosiahla orgazmus. A keďže židovská manželka má nárok na sexuálne uspokojenie, obrátili sa o radu k rabínovi. Rabín si vypočul ich otázku, pohladil si bradu a navrhol: - Najmite švárneho mladíka. A keď sa budete milovať, nech mladík nad vami máva uterákom. To pomôže vašej manželke fantazírovať a určite dosiahne orgazmus. Tak sa vrátili domov, že vyskúšajú rabínovu radu. Najali pekného mladíka a povedali mu, nech nad nimi máva uterákom, keď sa budú milovať. Ale vôbec to nepomohlo a manželka nebola uspokojená. Zničení sa vrátili k rabínovi. - Dobre, povedal ten manželovi, tak to vyskúšajte opačne. Nech sa mladík miluje s vašou ženou a vy nad nimi mávajte uterákom. Zasa sa vrátili domov a nasledovali rabínovu radu. Mladík si ľahol do postele s manželkou a starý pán začal mávať uterákom. Mladík sa s vervou pustil do práce a čoskoro manželka dosiahla obrovský orgazmus. Manžel sa usmial, víťazoslávne sa pozrel na mladíka a hovorí: - Vidíš ty šmak, tak sa má mávať uterákom!"