Som sklamaná z kamaráta

22. mar 2020

Pekne predpoludnie prajem, chcela by som sa vam skor vyrozpravat co sa mi vcera stalo a rada by som vedela vas nazor na to. Mam jedneho kamarata, pozname sa 2 roky, moje okolie ho pozna tiez, velmi sme si sadli, on moc nema stastie na vztahy a nema ani moc kamaratov, je taky skor samotar. No len ide o to ze cca pred pol rokom sme mali otvorenu debatu a povedal mi ze si to somnou predstavoval inak a ze cakal uz na zaciatku ze budeme spolu nie len kamaratsky vztah. Ja som ostala zaskocena lebo som necitila z jeho strany nic take, ziadne signaly no vobec nic. Ale vysvetlila som mu ze ja k nemu neprechovavam take sympatie, jedine tie kamaratske. Zdalo sa ze ma pochopil a bavili sme sa takisto ako predtym. Az na vcera. Stal sa taky incident ze som sa ho potrebovala opytat jednu vec, ohladom svojej prace lebo on sa do takych zakonnych veci vyzna. Bola som trochu rozhorcena teda nervozna kvoli tomu ale pisali sme si normalne. Ja som potom skonstatovala nieco ohladom toho co mi odpovedal a zacal byt na mna neprijemny ze ci si myslim ze som jedina na svete co riesim take veci a ze si myslim o sebe ze som najlepsia a zacal skratka sypat na mna totalnu spinu zacal mi hovorit ako na mna moji znamy hovoria aka som sebecka a neviem este co dalsie pritom poznam mojich znamych, nemame 15 ani 20,.. no skratka mne to prislo ako keby na neho dolahli emocie a zosypal sa. Tak som sa aj ja nastvala a som sa ho slusne opytala ci mu “dr*be” alebo preco sa tak chova a on ma zacal poucat ze by som sa mala zmenit ze si nenajdem nikoho ze on to vie a ja som ostala normalne zaskocena nechapala som tomuto vylevu a povedala som mu svoje. On na to reagoval iba ze mam sa ozvat ked budem normalna...na co som uz nereagovala, doteraz si citam tu konverzaciu a hladam co som mu napisala zle ze takto vybehol. Myslite ze to je tou situaciou teraz co sa deje ze ludia su vypati? Lebo on je strasny klidas a toto som realne nepochopila. Co si o tom myslite?

autor
22. mar 2020

A keby som nasla nejaky dovod co ho mohol tak vytocit tak to sem nepisem. Sama tomu nerozumiem..

heidi4
22. mar 2020

Tak najskor asi jeho ranene ego zauradovalo, uz to dusil v sebe zrejme dlho, tak pri najblizsej moznosti vybuchol... a takeho "kamarata" fakt nepotrebujes, uz by som ho ani nevyhladavala ani vobec neriesila... 🙂

nikyball
22. mar 2020

Skús sa opýtať rovno jeho že čo sa ho tak dotklo. Písaním všetko vyznie inak ako v realite. Často to môžeš vidieť aj tu na MK, preto väčšina diskusii konci hadanim sa.

autor
22. mar 2020

@heidi4 Mne na nom ale velmi zalezi lebo je to fakt clovek s ktorym si velmi rozumiem a preto ma toto zaskocilo. Jasne ze sme sa aj pohadali a kolkokrat ale my mame povahy - teda ja skor ze si viem priznat hned chybu ked vyletim alebo ked nieco zle poviem hned sa ospravedlnim. Preto to stale citam dokola asi 20ty krat uz. A vzdy som mu hovorila ze ak chce sa mi moze zdoverit s hocicim ze ja vsetko zoberiem aj to zle. Aj som si myslela ze to tak je. No mam pocit fakt ze odvtedy je iny. No je mi to luto, chcela som mu aj napisat ze prepac za to co sa stalo ale potom som si uvedomila ze preco by som sa ja mala ospravedlnovat ked po mne takto vyletel

zirafienka
22. mar 2020

takáto nečakaná reakcia vie zaskočiť. Daj mu čas, kým sa mu myšlienky uležia. Ale neviem, prečo by si sa ty mala ozývať, keď budeš normálna. V tejto debate zlýhal. ja by som sa neozývala.

autor
22. mar 2020

@nikyball Ved som sa ho to spytala co sa deje a on sa ohradil tymi mojimi znamimi ze hovoria ze som sebecka a ze myslim na seba a ze to je aj pravda...pritom si davam velmi pozor koho mam v okoli, taki co to mozno hovoria su moji stari znami ktorych som ale velmi rychlo zredukovala po tom ako sa mi zacalo darit po financnej stranke a z nich neslo nic ine len zavist zavist a zavist...

autor
22. mar 2020

@zirafienka ano ved pockam ci ho to bude mrziet ale od vcera nic. A to sme stale v kontakte. Nechcem mu urcite pisat prva.. chcela som ale potom som to prehodnotila. Aj tak obvinujem seba. Ked aj nemam zaco

kitycat
22. mar 2020

Chlap, ktoreho si odmietla, ale na pomoc ti je dobry + dalsich X ludi sa ho pytalo na ten isty problem lebo "sa do problematiky vyzna" a jemu rupli nervy lebo city vyznal tebe.... Myslim, ze si trochu sebecka a takto toho chudaka osameleho pranierovat na MK len preto, ze ti povedal na rovinu co si mysli

moonlight1210
22. mar 2020

Ak po tebe vyletel, akoby si mu citovo nieco dlzila, tak je do teba nadalej zalubeny, no frustrovany, ze nema nadej a asi mu to uz prerasta cez hlavu.

Na jednej strane si dobre rozumiete a rad je s tebou v kontakte, kedze to zanechava prchavu vonu nadeje, ze to nieco znamena. Hladanie naznakov tvojho osobnejsieho zaujmu v gestach, v hlase, v teme rozhovoru, hladanie pocitu hlbsieho suznenia.
Na druhej mu to prinasa hned precitnutia, ze si len domysla neexistujuce veci a je to jeho problem, ktory si musi vyriesit sam.
A tak ta ma rad a aj by rad nemal, aby sa tych pocitov zbavil. Preto je rad napomocny, no aj prehnane si potom pusta niektore veci pod kozu, akoby ste boli uz par a moze byt potom k tebe prehnane kriticky.
Taka snaha cez to najst rovnovahu vo svojich pocitoch. Zastupne ti dava vyzrat to, ze si nemoze pomoct.
Tak medzi tym balansuje.

asia83
22. mar 2020

Podľa mňa veľmi dobre viete, prečo sa takto zachoval a tu na fóre si potrebujete "masírovať ego" čítaním odpovedí typu: "lebo ťa ľúbi a zranila si ho..." No počkajme, aby chlapec ešte nemal pravdu.

autor
22. mar 2020

@asia83 Nie toto fakt nie je moj styl slecna/pani... ja som si presla vela vecami a ako pisem, nemam 15 ani 20 rokov, som dospela zena ktora nepotrebuje pocut lutovacky a podobne veci. Len ma zaujimalo ze o co moze ist kedze od neho nemam ziadnu spatnu odozvu tak som sa chcela viac menej vyrozpravat. Ale lutovanie citat urcite nemusim ani som o to neziadala

autor
22. mar 2020

@kitycat lenze ci sa ho pyta viac ludi na to iste, to nemam odkial vediet, cize za to ja ani nemozem. Ja som sa ho opytala normalnu vec, ktoru som hladala vsade mozne no nenasla som nic co by mi pomohlo, vedela som ze on by to mohol vediet. Slusne som sa ho opytala a on zacal na mna sypat toto. To je cele

autor
22. mar 2020

@asia83 a este k vasmu komentaru... on nie je ziadny chlapec ale dospely chlap , len nema stastie na vztahy a je viac menej samotar ako som uz spominala

autor
22. mar 2020

@moonlight1210 dakujem za fakt rozumnu odpoved.. jedina co je fakt k veci, niekto ma realne pochopil. Aj som si myslela ze by to mohlo z toho jeho “nebalansu” tkviet, len mu nechcem vycitat jeho pocity ale vzdy sa snazim pochopit. Ja ho mam naozaj velmi rada ale ako kamarata, nemozem si pomoct a nechcem o neho prist. Citim sa smutna aj za neho, lebo vidim ze si ani sam v sebe nedokaze usporiadat veci a je toho na neho asi vela.

deti95060810
22. mar 2020

asi nedostal svoju dennú dávku ... inak nemusím takýchto ľudí čo si nevedia ustrážiť svoje nervy na uzde...😉

sunny8
22. mar 2020

Opýtaj sa sama seba či potrebuješ vo svojom živote človeka ako on .. že sa na tebe hocikedy vyvrsi pre nič za nič ..

moonlight1210
22. mar 2020

Vies, ak je to tak, ako predpokladam, tak zial na cas o neho prides.
Ak to nevie spracovat a kontakt s tebou v nom striedavo vzbudzuje pocity nadeje a hned zas studene prebudenia do reality, tak nakoniec sam pride na to, ze jedina moznost je ustrihnut kontakt s tebou.
Minimalne na nejaku dobu, nez ho to prejde a znova bude v tebe vidiet len dobru kamaratku.

Potom je tu este ina moznost, ktora byva, ze si ta pokusi znechutit. Bude sa snazit vidiet tvoje zle stranky, aby sa prinutil “prebudit”. Niekto to potiahne az tak, ze zacne byvalym objektom lasky az pohrdat.
Je to taka sebaobrana. Lebo ked zamilovany vidi dobre stranky svojho objektu, tak sa v nom vsetko “roztapa” a trapenie pokracuje. Tak sa donuti ich nevnimat, odmieta ich svojej ex-tajnej laske co len pripisovat, lebo ma strach, ze keby to pripustil, tak do toho zase spadne.

Takze radsej to prve. 🙂
Netlac na pilu, daj mu teraz cas. Ak chces, najdi si o tyzden nieco nezavazne a ozvi sa kvoli tomu. Tuto vec nespominaj.
Uvidis, v akom duchu on sam nadviaze. Podla toho sa rozhodnes.
Ak ti naznaci, ze nechce s tebou hovorit, nechaj tak.
Je to smutne stratit dobreho priatela, ale zase si treba uvedomit, ze ten pocit, ako si rozumiete a on je tu pre teba a radi sa vidate, pramenil vo velkom prave z jeho zalubenej naklonnosti.
Je mozne, ze nebyt do teba tajne zalubeny, ten pocit z toho priatelstva by si az taky nemala.

asia83
22. mar 2020

Slovo "ľútosť" v žiadnej podobe som ani nespomenula.

autor
22. mar 2020

@moonlight1210 Ano mas pravdu... asi pockam teda ci nad tym nejak porozmysla a uvidime. Vies co ja sa ani ozyvat radsej nebudem, neham to na nom. Mam ho rada velmi a ano aj to som si uvedomila ze je dost mozne ze prave preto nam to tak v tom kamaratstve klapalo lebo on vzdy citil nieco viac. Ach cela tato situacia co je von a este aj tieto medziludske vztahy sa komplikuju :(( .

autor
22. mar 2020

@sunny8 Vies co v takomto rozmere sa to stalo prvy krat. Pisala som ze sme sa viackrat pochytili ale to sa vzdy vysvetlilo. Nikdy nerobil taketo veci, normalne ma to tak zaskocilo ze som ani nevedela ci to pise on. Tolko zlosti... no rozhodla som sa pockat vytrvat, ked ma ma naozaj rad ako osobu a nebolo toto cele len preto ze cakal nieco viac, tak isto to nejak zlepime a porozpravame sa o tom

mpg
22. mar 2020

Ja si myslím, že mu došlo, že takouto len kamarátkou, to treba už ukončiť, lebo to nikde nevedia a začne si hľadať vyhovujúcejší vzťah. Hlavne ak má už viac rokov.

eliska13
22. mar 2020

Podľa mňa to je jedno s druhým stres, odmietla si ho..
"Bola som trochu rozhorcena teda nervozna kvoli tomu ale pisali sme si normalne. Ja som potom skonstatovala nieco ohladom toho co mi odpovedal a zacal byt na mna neprijemny"
Možno si ho nechtiac urazila, cítil sa využitý, že Ti poradil a niečo sa Ti nepacilo.Co Ti vadí, že ste sa pohádali, alebo to, čo si myslia o tebe ti ostatní kamaráti?Mali ste obaja blbý den, ak ste naozaj tak dobrí kamoši napisala by som mu už som normálna a ty?Môžes mi napísať prečo si tak včera na mna vyskočil?ja nemám rada také ofukovacky a čakanie kto sa prvý ozve a asi Ta to dosť trápi, keď čítaš tú správu x krat

autor
22. mar 2020

@mpg Poznam ho dobre, keby to takto chcel tak to vyjadri inak. No mozne je hocico. No zas taky stary nie je. A co je zle na tom mat aj kamaratov opacneho pohlavia. Viem ze vela ludi hovori ze chlap a zena nemozu byt iba kamarati ale ja mam este okrem neho jedneho kamarata s ktorym sa kamaratime od zakladnej skoly... a nikdy medzi nami nic nebolo, no bohuzial nie sme s v takom kontakte kedze ma partnerku a synceka a byva v inom meste. Ale obcas si napiseme a nase kamaratstvo je stale take ako predtym. Takze je to o nastaveni sa, ale keby mi povedal ze sa somnou dalej nechce kontaktovat, normalne ako dospely rozumny clovek, tak to nabera uplne iny zmysel ako robit vystupy

autor
22. mar 2020

@eliska13 Citala som tu konverzaciu od zaciatku do konca vyse 20x ci som nieco fakt neprehnala aby mal dovod na to takto vyletiet. Normalne sme si pisali a zrazu zacal s tym ze ci si mysli ze som jedina co toto riesi a ja som mu ani nestihla odpisat a uz sypal.. neviem naozaj co ho tak nastvalo.. bude to ten stres aj z celej tejto situacie co sa deje on je dost citlivy...

eliska13
22. mar 2020

Tak sa mu ozvi rupli mu nervy😂

ferime
22. mar 2020

počuj nebude v tom náhodou sex? že by ťa on chcel a ty že by si ho odmietala, ma to len tak napadlo 🙂

autor
22. mar 2020

@ferime Sex nie, praveze on chcel byt somnou vo vztahu ked sme sa vtedy o tom bavili.. ale som mu vysvetlila z mojej strany ze by to neslo a vtedy to vyzeralo ze to pochopil..

ferime
22. mar 2020

Hmmm, vieš ja ako muž si to vysvetlujem niekedy po svojom, neviem síce ako vyzeráš či si príťažlivá žena ale keď chcel byť s tebou vo vzťahu tak tam bude určite i to čo hovorím

kitycat
22. mar 2020

Ty si vazne úžasná :D

Chlap chce s tebou vztah ale ty nie. Nadalej s nim udrzujes kamaratsky kontakt (to jemu dava aku taku nadej) potompride prebudenie v podobe tvojho dotazu o radu (on si uvedomuje, ze asi nadej umrela a naozaj chces byt len kamaratka) tak nebud sebecka a nechaj ho tak. To ze ty s nim chves byt kamaratka je pekne ale co ma z toho on? Byt ti k dispozicii ked budes mat otazky? Ked sa ti pokazi wc ci ked bude treba vyvrtat police? Na to si najdi frajera... To ze vies ze ta chce ti moze masirovat ego ale keby si bola ty v jeho kozi asi by si s nim nechcela byt kamaratka

nini1010
22. mar 2020

No tak evidentne ho vobec skutocne nepoznas.Nie je jediny,takych je kopec ktory sa tvaria ako dokonali muzi a zrazu bum.Ja na tvojom mieste s nim prerusim kontakty,nekuka z toho nic dobre.