Uvedomelé rodičovstvo

enrodicovstvo
4. máj 2014

Počas siedmich predchádzajúcich mesiacov som sa raz mesačne zúčastňovala workshopov Osvietené Rodičovstvo, ktoré viedla Ma Rishi Advait, vedúca Osvieteného vzdelávania Nithyananda Gurukul v Bangalore v Indii.

Tento workshop vzišiel z nesmierneho súcitu žijúcej inkarnácie Paramahamsa Nithyanandu pomáhať rodičom pochopiť „Detský svet“ a premosťovať komunikačnú priepasť medzi rodičom a dieťaťom.

Podstatou Osvieteného Rodičovstva je vzbudiť vo vedomí uvedomelých rodičov pozornosť voči udržiavaniu prekvitajúceho priestoru možností pre svoje deti bez vplyvu vlastných podmieňovaní a vzorcov. Workshopom Osvietené Rodičovstvo Nithyananda zhmotňuje časť svojej veľkej vízie vytvárania osvietenej civilizácie v podávaní správnych vedomostí a praktických tipov moderným rodičom. Hovorí: „Moja nádej leží na budúcej generácii. Budúca generácia sa stane novou generáciou.“ Ma Advait každý mesiac predstavuje niektoré z mnohých myseľ povznášajúcich Védických múdrostí, ktoré nielenže pomáhajú rodičom súčasnej doby a moderného veku nachádzať riešenia na mnohé situácie, s ktorými sa stretávajú a ktorým musia čeliť, ale predovšetkým učia rodičov, ako vstúpiť do Detského sveta.

Môžem povedať, že tento výnimočný program od základov zmenil môj rodičovský prístup a vzťah s mojou dcérou. Teraz je to prekrásna súhra na úrovni bytia, kde čistá láska, nevinnosť a možnosti len tak prekvitajú, doslova dcéru vnímam ako božskú bytosť. Každý rodič by mal zažiť tento priestor, lebo ak je dieťaťu umožnené ostať v tomto priestore, je šťastné, milujúce, vyvážené a kreatívne. (Každý rodič by mal zažívať tento priestor, pretože keď dokážeme dieťa podporiť, aby ostalo v tomto priestore, bude skutočne šťastné, milujúce, v rovnováhe a kreatívne.)

V mojom profile si môžete prečítať článok o 10 najúžasnejších odhaleniach, ktoré som zozbierala z workshopov Osvietené Rodičovstvo a o ktoré by som sa rada podelila s ostatnými rodičmi a so všetkými, ktorí pracujú s deťmi.

enrodicovstvo
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
billam
4. máj 2014

No ja som z tohto celého vôbec nic nepochopila 🙂

stefka33
4. máj 2014

???

acer11
4. máj 2014

@billam neosvietilo ťa? 😀

macamac
4. máj 2014

@billam ja nechápem, čo znamená "žijúca inkarnácia Paramahamsa Nithyanandu "
to akože niekto prišiel a povedal: Ja som P.N., vrátil som sa v tomto tele na Zem. ???

enrodicovstvo
autor
4. máj 2014

Vítam Vás dámy, pomaličky spúšťame túto diskusiu o uvedomelom rodičovstve, hľadáme spôsob ako začať, práve teraz hľadám ako upravím svoj začiatok diskusie 🙂, aby sme vytvorili stručný ale výstižný koncept na začiatok

zara0201
4. máj 2014

Vsadené na to, že admin spí....

macamac
4. máj 2014

@billam a inak prečítala som si aj blog zakladateľky a všetkých 10 odhalení, a neodhalila som nič 😕
resp. mnohé veci sú mi známe a mnohým nerozumiem vo co go

macamac
4. máj 2014

@enrodicovstvo a inak v blogu pri tých odhaleniach sa spomína syn 😉
to je kopčené? či preklep?

veriiii
4. máj 2014

@zara0201 😀

billam
4. máj 2014

Mna zaraza to, že vlastne bez tohto "programu" sú akože nase deti nešťastne, nemilovane, nie sú v rovnovahe a bez kreativity...? A akože vďaka tomuto to maju získať? 🙂 OMG...čo to sem letí?

macamac
4. máj 2014

@billam neviem čo sem letí, ale my by sme mali asi do postele 😀 😉
možno nejaká prezlečená inkarnovaná New Age 😉

enrodicovstvo
autor
4. máj 2014

nie o tento blog sa budeme starať viaceré, tie ktoré na tomto projekte pracujeme je to uvodný text, s ktorým sme sa stotožnili, moja je samozrejme dcéra Iva

stefka33
4. máj 2014

Ženy to nebudú tie indigové, či kryštáľové deti? Neviem, nikdy som v sebe nenašla dosť sily aby som tie výplody dočítala do konca.

zara0201
4. máj 2014

@enrodicovstvo No nieco mi hovori ze tento blog na MK sa rychlo zahali do uzamknutia...

billam
4. máj 2014

@enrodicovstvo osvieteny typ číslo 9 ti asi príliš nevyjde...ked ti pojde dcéra do školy pochopis, že dieta od tohto všetkého neuchranis...

martasz
4. máj 2014

myslím si, že šíriť myšlienku uvedomeného rodičovstva by bolo treba najprv v Indii... sú na tom neporovnateľne horšie, ako my. Potom nech dajú do poriadku aj zvyšok sveta.

sissy27
4. máj 2014

osvietené rodičovstvo niekomu asi úplne zatemnilo...

esterba
4. máj 2014

Vďaka tejto diskusii a hlavne jej zakladateľke som si práve naplno "uvedomila svoje rodičovstvo", t.j. že som už príliš dlho na nete, a idem teda spať k dieťaťu a manželovi (druhému dieťaťu). 😀

elina25
5. máj 2014

Matka zem mňa neosvietilo,ostávam osprostelá....Omg....

klincek
5. máj 2014

hm, no ja sice viem, ze som nedokonaly clovek aj matka, ale ucim sa s tym zit "za pochodu" v nadeji, ze odpovede su na dosah a musim sa k nim dopracovat sama-jedna prednaska sice asi nic nepokazi, ale urcite ani nespasi 😉

guinevre
5. máj 2014

A co tak len lubit svoje dieta a starat sa onho tak a ko sa o nas starali nase mamky a babky?