Zdá sa vám, že MK ide dole vodou?

10. jún 2021

Aj vy máte taký pocit? Mám tu účet dobré 2 roky, no keď porovnám aké veci sa vtedy riešili a aké dnes tak rozmýšľam, že si deaktivujem účet. Kedysi čas strávený tu mi niečo dal do života, čo sa týka produktov, výchovy, receptov, zdravia.... ale teraz pod každou druhou diskusiou sú hádky, nerešpektovanie názoru a otázky autora diskusie, všetci najradšej by len moralizovali...

tina4931
10. jún 2021

👍

zuzanockamt
10. jún 2021

Som tu 13-ty rok a veru nedá sa to porovnať.

amelie2017
10. jún 2021

Ja som tu 4 roky a podla mna je to stale to iste. Tie hadky, nerespektovanie, atd. tu boli aj vtedy. Len vsetko ohladom covidu to urobilo o cosi viditelnejsie.

777januska777
10. jún 2021

To nebude modrým konikom, ale ľuďmi. Možno sa ti zdá, že sa tu ľudia viac hádajú a sú neprijemnejsi, ale každá takáto sociálna sieť je len odrazom ludi vo všeobecnosti. Aj teraz okolo covidu, len ukázalo co v nas ľuďoch je. Ten kto je zlý a nepríjemný vo svojom srdci bude aj na sociálnej sieti aj keď v reálnom živote sa môže pretvarovať. Ja som práveže rada, že vidím ludi konečne úprimných aj keď iba na sociálnej sieti aspoň si o druhých nebudem myslieť len to dobré a v skutočnosti sa budú len pretvarovať.

tenerifka
10. jún 2021

cely svet ide dolu vodou.....

17alexis
10. jún 2021

Moj nazor je taky, ze ludia osprostievaju. V mojom okoli sa kazdy cuduje, ze chodim na kona lebo co mame v rodine matky, ja nou este nie som, tak zastavaju nazor, ze na kona chodia hlupe matere sirit a nasavat dezinformacie. Co si ja vsimam, a to nie iba na koni, ale aj na FB v takej jednej skupine ohladom byliniek, tak ludia viac veria internetu a casto hlupym radam, nez lekarom. A celkovo ten virtualny svet je tak dokonaly, vsade vidis dokonale rodiny, dokonale deti, dokonale domacnosti, ze ak si ina, tak ta sfuknu aka si neschopna a hlupa. To su moje postrehy za posledne tyzdne. A zavist. Jooooj, to je zas kapitola sama o sebe. Takze nie, ze kon ide dolu vodou, ale celkovo s ludmi to ide dolu vodou...raz som videla take memecko s komentarom, ze "kym nebol internet, vedela iba tvoja rodina, ze si hlupy".

elementissa
10. jún 2021

Stale su tu zvacsa matky na materskej, co nemaju proti komu intrigovat, lebo nie su v praci (a chyba im zensky podly intrigansky kolektiv), tak si to vynahradzaju tu :D :D :D a potrebuju sa len pohadat, nic viac :D nemaju s kym, tak kde lepsie ako na zenskom fore :D nikto by nemusel nikoho urazat a hned by to malo uroven trochu, ale co uz, roky socialnej izolacie a motkania sa okolo sporaku a deti vytiahne z ludi to najhorsie co v nich je.

heln
10. jún 2021

Tak ja neviem, bola som tu pred 10 rokmi a potom som tu nebola asi 9 rokov. Posledna kvapka k mojmu odchodu bola, ked sa so mnou ina mamicka pohadala na tom, ze treba prve prikrmy zacinat zeleninou a nie jablkom ako som zacala ja. A pritom si myslim ze je to uplne jedno kto cim zacne.

monka105
10. jún 2021

Ja mám niekedy pocit, že sem chodia prednasraté ženy vybiť si svoju frustráciu z práce a zo života v komentároch pod diskusiami. Miesto rád hneď útočia, ponižujú, sú sarkastické, človek potom aby sa aj bál vôbec niečo opýtať. Niekedy mi je z toho ozaj na grc.

petulda333
10. jún 2021

@heln ja som odisla tiez na cas, ked mi tu povedali, ze som prizivnicka a darmozracka, lebo pocas tehotenstva som bola na PN. 6r dozadu

monka105
10. jún 2021

@petulda333 otras.

petulda333
10. jún 2021

@monka105 a ked som sa vratila, tak uvitanie, ze som alkoholicka kt by mali vziat dieta 😀 lebo som si dala radler na obed 😂

autor
10. jún 2021

@777januska777 mne to skôr príde tak, že ľudom o chvíľu z toho prepne pretože nie je možné aby človek "žil" 2 životy súčasne (myslím, ľudí, ktorí na soc. sieti ukazujú svoju pravú tvár a v realite majú nasadenú masku).
@17alexis chcela som pôvodne napísať príspevok ta tvoj štýl ale bála som sa, že to bude príliš ale 100% s tvojim názorom súhlasím.
@monka105 mne niekedy je neskutočne ľúto autorov takých kontroverznejších diskusií akú sprchu útokov dostanú. Ja sa tu riadim pravidlom neviem odpovedať na otázku? Nevyjadrujem sa.

autor
10. jún 2021

@petulda333 mňa najviac vie povadiť keď v jednej diskusii vidím, že matka má 18,21r deti a hneď všetci, že prečo nepracujú nech idú do práce, nech prispievajú do rodiny a v druhej z 20 robia dobre že nie nesvojprávneho človeka, ktorý bez rodiča neprežije lebo je ťažká doba.

elementissa
10. jún 2021

@heln
@petulda333 to naozaj kvoli takej hluposti odniekial odidete? Keby som ja odchadzala za kazdu takuto poznamku odniekial, tak uz by som ani na tejto planete byvat nemohla a musela sa prestahovat niekde mimo solarny system :D ja sa velakrat cudujem, co vsetko sa ludi dotkne.. Od uplne neznamych, cudzich ludi, co vas v zivote nestretli a asi ani nestretnu. A prekvapuje ma aj to, ako si ludia zakladaju na nazore tychto anonymnych nickov. Jasne, ze zaboli krivda od kolegu v praci, znameho ci nebodaj blizkeho priatela alebo rodinneho prislusnika. Od niekoho, kto ma v nasom zivote realny impakt, realne nas pozna. To zaboli a zamrzi kazdeho. Aj tych, co si tak nepripustaju veci. Ale nazory dakych anonymov by nemali v zdravej spolocnosti formovat ludom mienku o sebe samych. Len bohuzial nasa spolocnost uz davno nie je zdrava a ludia si zakladaju na bezpredmetnych somarinach, ako, co mu napisala Marienka z Hornej Dolnej na kobyle alebo na fcb, ktora ich v zivote nestretla. A ludia nadobudaju (hlavne tu) pocit, ze podla 2-3 prispevkov v nejakej diskusii poznaju cloveka. Na zaklade par riadkov. Uplne mylne predstavy.

monka105
10. jún 2021

@petulda333 ja neviem, či si tie ženy neuvedomujú, ako to funguje. Čo dávam, to dostávam. Keď som vkuse negatívna, odporná, starám sa o všetkých len nie o seba, čo potom chcem od života dostať naspäť? Ako takéto ženy potom môžu byť dobré matky a partnerky? Mne je z toho normálne zle. A najviac milujem (a to teraz skutočne nechcem nikoho dehonestovať, ale takéto typy ľudí mi všeobecne vadia) tie samozvané pediatričky, gynekologičky, psychologičky, právničky atď., ktoré majú titul z vysokej školy života a idú všetkých presviedčať o svojej pravde, lebo ony vedia všetko najlepšie.

17alexis
10. jún 2021

Ja som taka, ze co na srdci, to na jazyku. 🤣 Snazim sa byt slusna, ale ked raz niekto pise blud, tak to poviem. Jedna vec je totiz mat na nieco nazor, s ktorym niekto moze a nemusi suhlasit, nasledne z toho moze byt fajn diskusia, ale su zucastnene osoby na "normalnej" inteligencnej urovni a druha vec je urcity fakt, ktory proste je a tam je jedno, kto ma aky nazor. Ale nejdem zachadzat do detailov, aby sa to tu nezvrtlo inym smerom ako je mienena tato diskusia. 😊

petulda333
10. jún 2021

@elementissa vies co, ja zvacsa nato kaslem. Ale vtedy som bola psychicky zle, malo spanku, stres a tu to bol taky utok, ze si nevies predstavit. Toto bol len vycuc, mne chodili spravy s urazkami atd. Tak som na cas odisla a nelutujem to
@monka105 neviem, aj ja, uprimne napisem, tu obcas vybuchnem a reagujem ostrejsie, zvlast pre menstruaciou 😀 ale niektore zeny otras, len spehuju a urazaju.

rooberta
10. jún 2021

Ja tu nie som este ani rok, ale pamatam si prve dni, ked som citala prispevky a niektore boli tak drsne pisane, ze mi az dych vyrazalo.
No a minule som nahodou narazila na prispevok asi rok 2008, mamicka mala podozrenie, ze ju podvadza muz. Zeny jej pisali take povzbudive, pekne prispevky, radili jej co a ako ma urobit. Poradili jej aby sla na dovolenku k moru sama s dcerou, aby si nechala vsetko ulezatat v hlave, oddychla si. Ona to ozaj urobila, tak ju tam podrzali, ze kazdou stranou bolo z jej prispevkov citit ako je jej lepsie. To bolo uplne ine citanie ako terajsie prispevky. Dnes by tu sice uznali, ze jej muz je dement, ale aj tak by jej nakoniec nalozili, ze si za to moze sama.

masinka
10. jún 2021

som na MK uz 15 rokov a vzdy sa tu vyskytne par zien, ktore prispievaju do takmer kazdej diskusie co sa tu objavi. Niektore prispievaju k veci a mudro ( a napriek tomu mnohe irituju), niektore si tu chodia len liecit svoje komplexy.... po par rokoch im skonci materska a idu sa realizovat niekam inam a nastupi nova varka aktivistiek.....

bosorka2302
10. jún 2021

Ano ide to dolu vodou tu. Chodim tu obcas len a posledme dni co som nakukla mi to pride akoby tu nejaky uchyl zakladal temy ...za tyzden sa tu riesilo ochlpenie malych deti, masturbacia 2r deti a teraz zas prispevok o obtazovani maleho dieta a ide sa uplne do detailov...akoby uchyl zakladal schvalne take temy. Osobne par zien z konika som mala cest poznat a masaker hystericke labilne nevyrovnane🙄🙄

petulda333
10. jún 2021

@bosorka2302 ja odtial poznam osobne 2 a co si tu dokazu vymysliet, ja len oci otvaram. Ale ked ich to robi stastnymi tak nech 🙄

autor
10. jún 2021

@rooberta presne a ešte by jej písali, že oni by už s ním dávno neboli a nech sa rozíde/rozvedie
@bosorka2302 ja pri každej diskusii tu si hovorím, nikdy neviem kto je na druhej strane môže byť nejaký tínedžer, ktorý sa nudí alebo nejaký úchyl alebo "normálny" človek, niekto psychicky narušený atď. ... preto príspevky beriem s rezervou, dokonca som prekusla aj obdobie kedy deti počas covid online školy sa nudili a zakladali témy ale už mi toho tu príde naozaj veľa, čo sa tu rieši posledné dni.

domak2
10. jún 2021

Som tu od 2012 a statusy ako ide koník dole vodou tu vidím presne odvtedy 😅 Určite bol na začiatku iný, keď tu bolo 100 uzivateliek, ale odkedy sú ich ti tisíce je to rovnaký cirkus.

lvula
10. jún 2021

MK len odzrkadluje ten svet vonku... 🙂

zuzanka.zuzu
10. jún 2021

prečo si založila túto otázku anonymne?

kitycat
10. jún 2021

Mne teda vadi moznost zalozit diskusiu anonymne... Odvtedy sa tu ludia pytaju absurdity typu "cudzia mamicka mi nechce dovolit kociko at je 135dnove dieta".. 🙄

autor
10. jún 2021

@elementissa ja chcem odísť nie preto, žeby mi nejak záležalo na anonymných názoroch ale preto, že sa snažím niekedy naozaj poradiť, pomôcť lebo sa odborne vyznám do daného problému ale zbehne sa tam "stádo oviec" kde stačí, že jedna známejšia užívateľka niečo napíše, kľudne to môže byť totálna kravina ako "tráva je na oblohe a mraky sú na zemi" a keď ja napíšem, že je "tráva je na zemi a mraky sú na oblohe" tak dobre že ma neukameňujú alebo si zoberú len polovicu z toho, čo napíšem takže nevidím dôvod tu byť a prispievať do diskusií aj keď nie som tu celé dni skôr pár krát do týždňa ale to mi úplne stačí.
@zuzanka.zuzu keby som ju nezaložila anonymne nedostala by som túto otázku 😢 Čo by zmenilo na anonymite to, žeby si videla môj pseudonym a prázdny profil bez miesta bydliska, bez detí, bez príspevkov, bez skupín, bez fotky, bez veku? Už by som bola "hodnovernejšia"? Alebo keby si videla, že síce nemám fotku ale mám deti, napr 28r. som z Bratislavy, som v 10 skupinách tak by som nemohla byť nejaký starý úchyl alebo mladá 15ročná baba, ktorá sa potrebuje zabaviť s kamoškami?

monka105
10. jún 2021

@kitycat toto bola najviac odveci diskusia 😂😂 prečo jej mamička z ihriska nechce dovoliť kočíkať jej dieťa. Ale niektoré sa tu pýtajú úplne chujoviny aj neanonymne. Typu 23. apríla som mala sex, testy sú negatívne, doktor tehotenstvo vylúčil, cítim pohyby v maternici, mal to niekto na začiatku tehotenstva tiež tak? 😂😂🤦🏻‍♀️

diusqa761
10. jún 2021

Ahoj , som tu už 3 roky a ono stránkou samo o sebe to nieje ale určitou skupinou jej užívateliek. Na jednej strane tu máš odborné poradne, archív tém ktoré veľa pomôžu v rôznych situáciách, recenzie kočíkov a veľa naozaj užitočných vecí ktoré pomôžu či už si prvorodička alebo už skúsená mamina ☺️. Plus nie každá užívateľka MK je zlá, neúctivá , premotivovaná striga 🧙 ktorá si tu lieči depky z reálneho života. Sú tu múdre, povzbudivé mamičky a ockovia ktorí podporia, poradia, pomôžu. Naposledy tu aj bolo že mamička nemala peniaze lebo niečo prišlo a žienky jej poslali na pomoc, takže myslím že netreba vidieť veci len čierno-bielo. Je pravda že sú tu ženy ktoré robia tejto stránke také meno aké má a preto je pre veľa ľudí k smiechu... ale taký ľudia sú všade. Na IG, FB, v práci, premotivovaná suseda čo zapisuje kedy kto smeti vynáša aby ti dala prednášku o konzumizmu , po tebe hulákajúci chlap na parkovisku lebo stojíš kde nemáš a pod. ... Taký ľudia sú skrátka všade , či už na internete alebo mimo neho, tým sa nikdy nevyhneš a nezačnem dajme tomu považovať moju obľúbenú reštauráciu za takú že "ide dolu vodou" lebo tam dáky premotivovaný pár bude ku mne neslušný, to predsa nemení že mám tu reštauráciu rada . Alebo nezhodnotím dovolenku niekde za "zlú" lebo sa tam niekto ku mne zle zachová a kvôli tomu utečiem odtiaľ a už sa tam neukážem. Znovu, za to miesto nijako nemôže. 🤷 Človek si musí vybudovať určitú bariéru a nadhľad lebo čo chceš alebo nie ľudí ktorí vlastnú mizériu zo života si budú odzrkadľovať na iných stretneš všade nie len na internete.