Chcem odísť od manžela

olinka131
1. jún 2021

Poraďte chcem odísť od manžela no neviem ako to mám urobiť mám strach psychicky aj fyzicky má týra bývame u jeho rodičov a rodinu v zahraničí neviem ako to mám urobiť nemôžem mu proste zo zna na deň povedať že odchádzam máme jedno dieťa neviem čo mám robiť

jajusa85
1. jún 2021

@olinka131 a keby si sa zbalila ked nebude nikto doma?

any_soj
1. jún 2021

@olinka131 skús kontaktovať centrum Femina 🙂 isto ťa nasmerujú, podporia.... https://centrumfemina.sk/

olinka131
autor
1. jún 2021

@jajusa85 tu je stále niekto doma

kittykat22
1. jún 2021

@olinka131 a v akej krajine zijes? Ma tvoj manzel a jeho rodina nejake vazby na nabozenstvo ktore by ti branilo v odchode? Dieta chces uplne zobrat prec - do ineho mesta, krajiny, domov na SR? Napis viac. Zijem v zahranici je siroky pojem.

andreatytler
2. jún 2021

@olinka131 Musis si urobit plan na odchod a musis byt na to pripravena a to moze trvat aj pol roka alebo aj viac.
Najdolezitejsia vec je tvoja a tvojho dietata bezpecnost... ak myslis ze by vam mohol ublizit, ked mu oznamis, ze odchadzas, potrebujes najst niekoho na ochranu (kamaratku, koleginu, susedu) alebo odist tajne. Povies, ze ides na nakup a uz nikdy domov neprides.
Tiez si musis poriesit financie... zrataj si ci dokazes zit len zo svojej vyplaty a zaroven uzivit dieta. Ak nie, nezufaj, v kazdej vyspelej krajine, su centra ktore pomahaju tyranym zenam a detom... pohladaj si o tom informacie a zavolaj im a oni ti najlepsie poradia ako odist.
Je velmi dobre mat niekoho na pomoc... aj keby by to mala byt len forma podpory taka ze sa niekomu vyrozpravas.
Potom zacni pracvat na tom plane... najdi si tajne byvanie, bud si tam tajne posli veci alebo sa na oblecenie vykasli a zober len to najnutnejsie a ostatne dokupis.
Ked uz budes prec a v bezpeci, chod za pravnikom a podaj ziadost o rozvod.
Neviem co este... by bolo dobre

olinka131
autor
2. jún 2021

@andreatytler Ďakujem za radu