Čo robiť, ak sa mi rúca vzťah s priateľom?

fifozbs
19. mar 2020

Zdravím, píšem ešte raz, lebo to nemalo zmysel, úprimne::
s polovičkou sme spolu 2roky a 8 mesiacov. Všetko bolo krásne, ja viem, že časom sa toho množstvo znení ale...už neviem, čo mám robiť?!
Spoznali sme sa cez internet. Keď som sa s ním spoznal, tak mi pomohol zabudnúť na ex, očari ma svojim správaním a tým, že sme chceli obaja to isté... začiatky krásne. Odišiel som od rodičov, osamostatnil som sa, na začiatok som mu našiel prácu v našom meste, našiel som aj podnájom... všetko super... skoro rok sme bývali v podnájme a potom sme sa spolu rozhodli kúpiť byt. Bývame v byte pomaly rok, no poslednou dobou sa vzťah začína búrať ako domček z karát. Ako sa ,,oťukal " v praci, začalo sa to meniť... asi 7 mesiacov mi už nepovie nič pekné, neobijme ma, keď sa snažím o pusu, vyhýba sa alebo keď už, tak akoby domutene... začal som upadat na psychike, každý deň som bol bez nálady... dlhší čas sme SPOLU ani nespali, stále si nosí telefón so sebou, vraj prehnane žiarlim, že mam iba zlú náladu, že nechce ma nechať, ale vraj už nevládze... má kamaráta, ktorému kedysi nebolo možné prísť na meno a zrazu bum už je skvelý..je zadany, heterak, ale mám divný pocit... viacerí mi hovorili, aby som sa rozišiel, no ja nechcem prísť o osobu, s ktorou sme budovali 2r, kúpili byt...
No jeden večer (piatok 13.3.), sme sa pohádali tak, že som si zbalil veci a odišiel... po čase som sa vrátil, kedže osoba išla za mnou a povedal mi, že ešte raz ,tak už ma nechá ísť, že je už pripravený na to,že aj keď ma miluje odíde...
Ospravedlnil som sa, no stále ma to trápi... napísal som bratovi (polovic. Kolegovi), že či je alebo nie je... tvrdí, že nie je gay ale 100%hetero, tak potom neviem...
Kolega napísal môjmu, že som je^^uty...a odpoveď: citujem: ,,Ja viem, že je prij^^^ny "... cítim sa ako handra... možno sa v tom niekto nájde a napíše mi nejakú radu.(či v hetero alebo homo vzťahu)
P.S." hlúpe odpovede napíšte ďakujem za váš čas a odpovede... :( čo mám robiť. (Ako by ste sa vy zachovali, keby to robí váš partner/ka?)

79viktoria79
19. mar 2020

tu nieje sexuálna poradňa,uz sa doma nudis? mate malo uloh zo skoly?

sissy27
19. mar 2020

@fifozbs ste spolu dva roky a z toho v podstate tretinu sa ti vyhýba, neopätuje city? Načo je dobré zostávať v takom vzťahu? Ty si zamilovaný, on nie a už vyprchala aj vďačnosť, ale zas prečo by sa rozchádzal, keď mu to prináša nejaké benefity a pohodlie 🤷‍♀️ Tak si to spočítaj a niekam sa pohni.

moonlight1210
20. mar 2020

@fifozbs zacni sa ucit, ako vyzera zdravy vztah.
je uplne jedno, aku knihu si vezmes, trebars aj tie pre zeny (byvaju najcastejsie, lebo zeny maju tendenciu stavat sa do citovo zavisleho postavenia, v akom si teraz ty). Ked si odmyslis adresatky, je to aplikovatelne vseobecne. Dolezite je to, co ukazuju, ako ma fungovat funkcny vztah.
Co je dolezite si vsimat od zaciatku, aj ked mas prave ruzove okuliare. Neignorovat to, nehovorit si, ze sme toleratni a zvladame to, alebo ze sa to podda. Ake hranice je dolezite neprekracovat, neposuvat voci druhemu, ani nedovolit posunut voci sebe.
A to ani pre najvacsiu lasku na svete (lebo sa zvycajne nasledne po nejakom obdobi zvrhne v trapenie pre jedneho z nich, ci oboch. A je po laske.).

V tomto vztahu neviem, ci nieco zachranis. I ked mozno by sa teoreticky dalo.
Prave tym, ze prestanes plakat, zacnes jest a zacnes vo vztahu pretlacat pravidla pre rovnovahu. Tie nemate.
No a niekedy sa prave vtedy ukaze, ze vlastne ten vztah nema sancu fungovat, lebo polovicka nie je na to ochotna, nechce akceptovat tie spravne pravidla. Niekedy sa vdaka tomu ukaze, ze od zaciatku bol ten vztah omyl a vznikol len preto, ze obom stranam spociatku vyhovovala ta posunuta rovnovaha.
U vas si bol ty iniciator, snazivec, darca, on prijimatel, konzument (mozno zo zaciatku aj vdacny). Spociatku ti to vyhovovalo, no ked prestalo, narazil si prave na tie zle nastavene pravidla rovnovahy. Keby od zaciatku boli dobre a neustupil by si z nich len preto, ze to bola velka laska, ten vztah by zrejme ani nevznikol. Protistrana by nemala zaujem.
Alebo ak mala aj v takom pripade, teraz by ste mali vztah kompletne iny.

Skus trebars knihu Preco muzi miluju potvory.
Jednak je celkom vtipna, co trochu rozptyli. Jednak sa rychlo a dobre cita.
Pravidla z nej aplikuj postupne a pomaly.
Vysledok bude dvojaky: bud seba privyknes na myslienku, ze tento vztah nema zmysel a rozpustis to bezbolestne. Alebo sa polovicka postupne zmeni (zakon “akcia-reakcia”).
A ak to nestihnes a polovicka ti odide prv, ako docitas, aspon budes vediet, ako na vztah do buducna.

fifozbs
autor
20. mar 2020

@moonlight1210 ďakujem veľmi pekne, lebo on mi tvrdí, že si váži všetko, čo doma robím... ale on nevie... nevie, čo cíti, nevie, čo chce... ale miluje ma. .... ?!?!?????

fifozbs
autor
20. mar 2020

@79viktoria79 blbé poznámky a komentáre si odpusti, treba čítať!

kitycat
20. mar 2020

nevidim vobec nic odlisne od toho predosleho statusu co si tu pisal....

jednoducho sa jeho city zmenili, bohuzial...predat alebo vyplatit sa navzajom, ak ste v hypo pol na pol este kym ste za dobre potom prestane platit a za tebou sa budu tahat vsetky splatky

pomohol si mu postavit sa na nohy, tebe to tiez ukazalo aky vie byt zivot...treba ho nechat ist na co ti je clovek co ti neopatuje city? Ma k tebe respekt pre to ako si mu pomohol na zaciatku... to je cele

nelutuj sa

dajna8
20. mar 2020

@fifozbs Prečo sa neporozprávaš rovno s ním o tom, čo ťa trápi?

jajka71
20. mar 2020

Podla mna v poslednom odseku je odpoved....ked to dovolis teraz, aby tak o tebe pisal...nic dobre z toho nebude....

fifozbs
autor
21. mar 2020

@dajna8 snažím sa s ním komunikovať, no keď aj, tak som stále ten najhorší..

clarke
25. mar 2020

Povedzte si veci na rovinu... Možno ma pred tebou co skrývať a možno ani nie... S tým mobilom napr.. Skúste spolu travit viac času pomáhať si navzájom ci už v domácich prácach alebo chodte spolu von... Pozrite si film... Vysvetlite si co komu vadí a pýtajte sa keď niečomu nerozumiete ale hlavne sa pýtajte a komunikujte lebo na tej komunikácii zlyhalo veľa vzťahov keď si domyslali... V kľude sa porozprávajte co vás trapy aké máte predstavy.. Ci uz cez víkend co spolu podniknete alebo hocičo...

fifozbs
autor
25. mar 2020

@clarke o toto sa snažím stále.... rozprávať sa, jeho odpoveď je nič, nie ok...ja už neviem, čo si mám myslieť. Keď som aj navrhol ísť von, jemu sa nechce...