Dvojaký meter na ľudí

30. sep 2023

Zdá sa vám to normálne a v poriadku, že ľudia majú vo všetkom dvojaký meter na ľudí? Že sa niekto pohoršuje, že nejaký človek urobil zlú vec a keď presne to isté, možno aj v horšom rozsahu urobí kamarátka, tak ju bude obhajovať? Alebo keď kamarátka niečo chce, tak ide aj za svoje hranice, len aby bola tá dobrá a nestratila priazeň kamrátky, kolegyne a nechá sa využívať len aby bola za dobrú, lebo vraj negatívni ľudia sú zlí a každý musí byť pozitívny. A ohovárať a kritizovať nie je vraj zlé, lebo to si človek povie len svoj názor a to má na to právo. Ja nechápem tieto medziľudské hry. Na jednej strane je fajn, že človek vie byť dobrý aspoň ku tej kamoške, ale prečo tn veľký rozdieľ v prístupe k druhým. To akože zahrám sa na dobrú, aby som mala kamarátky, a keď príde človek ktorému treba nezištne pomocť, tak ani náhodou, však ten mi to nevráti ničím.Vždy treba myslieť hlavne na seba a to nič, že pri tom zneužijeme a ublížime druhým.

jamimo
30. sep 2023

za mňa to nie je v poriadku. Ešte horšie v komunikácii je prípad "prekrúcania" Nieže dnes tak, zajtra naopak, ale počas rozhovoru extrémna zmena v priebehu 5 minút. Vo všetkej úcte k pacientom... ale potom mám pocit, že sa rozprávam s osobou s ťažkou firmou schizofrénie. Ľudia to často hrajú na rôzne strany.
Ja za seba nie, napr. ak nemám rada fajčenie, nebudem sa tváriť pred kamarátkou a rodinou, že ok, len aby som bola za chrumkavú. Minule si svokra chcela u nás zapáliť v zasklenej logii, visela tam opratá bielizeň. Rázne nie, dostala "popolník" a išla von pred bytovku. Mama sa na mňa osopila, že ako som si to mohla dovoliť!!! Však to prádlo by si oprala znova 🤦‍♀️
Ja: haló, prečo by som to robila? Som vo svojom byte, mne to vadí. Ty si rozhoduj vo svojom byte, či tam niekto bude alebo nebude fajčiť. Vybavené. Ak keby prišiel Brad Pitt tak si nezapáli. A tak to mám so všetkým.
PS: a nie, nekvitujem ani kamarátom. Názor sa dá povedať aj slušne, bez ohovárania a osočovania, ponižovania, útoku...

miadi
30. sep 2023

Ked som bola mala pocula som pesnicku kde boli slova “ kompromisi to su krisy.” A nejak som si to zapamatala vo svojej verzii “ kolegyne to su svine.” Mama bola zdesena uplne sa bala ze to budem spievat pred jej kolegynami a budu si mysliet ze to som od nej počula. Long story short mam pocit z tohto vylevu ze sa to tyka kolegyn? Ja nemam
Takych ludi vo svojom okoli v živote. Keby si opisala konkretnejsie co sa stalo dalo by sa poradit lepsie. Ludia maju Podla mna ked uz dvojity meter na seba . Ked nieco robia druhi je to fuj a ked to robia oni je to ok alebo mnam . Mozno mas len zly kolektiv a prospelo by zmenit prostredie .. pomozem hocikomu ak sa da samozrejme nezistne nepotrebujem aby mi Niekto pomahal alebo mi to nejak vratil.

ckocka
30. sep 2023

Čiastočne sa tomu neubráni ani ten najspravodlivejší z nás. Ak máš k niekomu blízky vzťah, posudzuješ ho inak než človeka čo je ti už od pohľadu protivný, alebo je to niekto koho vôbec nepoznáš.

moonlight1210
30. sep 2023

Aj ty v tomto prispevku mas dvojaky meter.

U seba by si totiz chapala, preco sice mas zasady, ale obcas z nich uhnes. Preco nejdes zatato podla nich za kazdu cenu a vzdy.
Preco u teba zasady maju svoje rozpatie a su modifikovatelne.

U druhych ale vlastne ziadas, aby boli cierno-bieli a hotovo. Ak raz na nieco Nie, tak vzdy nie, inak maju dvojaky meter.

zuzitko74
30. sep 2023

Možno to ani nie je dvojitý meter, len je tá osôbka zakaždým v inej fáze svojho menštruačného cyklu. Neverila by si, ako to niektorým ženám dokáže zmeniť osobnosť. Úplný Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

mikadooo
30. sep 2023

Jasné, takéto správanie je úplne normálne. Na nejakú anonymnú osobu sa oveľa ľahšie kydá, ako na kamaráta, je úplne normálne, že pri priateľovi, rodine sme automaticky zhovievaví a ospravedlníme aj to, čo od cudzích odsudzujeme. Veď dôkazov máš plné fejsbúky a modré kone 😄.