Je normálne, ak chlap oslovuje svoje kolegyne miláčku?

23. nov 2023

Je podla vas normalne ak vas chlap oslovuje svoje kolegyne milacku???

veronikaszabova
24. nov 2023

Nie, nie je a ohradila by som sa voci tomu

pribinak
24. nov 2023

Nie. Byt to kolegyňou tak mu rychlo vysvetlím, že mna tak oslovovať nebude

svetlonos
24. nov 2023

Mala som takeho fajn kolegu 🙂. Chodili sme vo firme na kratke kavove prestavky asi piati. Obcas mne aj par inym kolegyniam povedal: no pod milačku (von pred budovu na kavu). Pri tej kave 90 pertcent tem bolo o jeho manzelke a detoch 😀 Nedal na zenu dopustit, hovoril o nej aj detoch rozne vesele prihody, je dobry muz a tatino. Od neho mo to nevadilo, kedze tam nebolo nic sexualne ani podobne. Ked sme mali firemny ples, po 2 hodinach uz idchadzal. Deti mali chripku tak sa ponahlal domov, aby vystriedal v starostlivosti o ne manzelku.
Takze u neho to bolo len mile oslovenie pre par kamosiek, nic viac nic menej.
Teda v tomto jedinom pripade mi to nevadilo. Zalezi od okolností.

marcellka32
24. nov 2023

@svetlonos je úplne jedno či má rodinu alebo nie..vadilo by mi to, môže ma oslovovať menom

buberova
24. nov 2023

Mňa nikto neoslovuje miláčik ani môj manžel tak nikoho neoslovuje.. ak by to bolo raz za čas a v rámci nejakej hlášky, alebo tak oslovil viacero kolegýň tak nech bude.. ale keby iba jednu a každý deň tak je to odveci.. mne niekedy šéf keď ho oslovím povie že no čo je moja ale nijak si to neberiem lebo viem že nijaký podtón za tým nie je

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
24. nov 2023

Tipujem ze si jeho zena 😁
Zalezi na atmosfere v kolektive. Viem si predstavit aj kolektiv kde sa "milackuje" aj taky kde sa oslovuju titulmi z najvyssie dosiahnuteho vzdelania.
U nas je to skor "milackovanie" a sme uuuuplne v pohode, ziadny poddtext ci dvojzmysel nedajboze vyzva na sex v tom nie je.

simsalabim
24. nov 2023

Asi zalezi od situacie. Mna tiez jeden kolega vola “zlatinko”. Ale vacsinou fungujeme online ci cez telefon, osobne sa vidime malo (ine pracovisko). Viem, ze to nemysli nijako inak, ako mile oslovenie.

dusankomoj
24. nov 2023

Aj ja hovorim kolegom ,,zlatino" a vždy zdrobneninou krstného mena a to aj keď telefonujem a je pri mne muž😊 záleží,aký je kolektív. Keď som oslovila kolegu menom(v rýchlosti) tak chodil pol dňa za mnou, či sa naňho hnevám.

majamat
24. nov 2023

uz som pocula aj oslovenie laska. nic to neznamena, je to len sposob oslovenia

mladena
24. nov 2023

hlavne je to trápne. Je buzerant alebo čo?

amelie2017
24. nov 2023

Ja mam kolegu, ktory mi inak ako milacik, laska, kraska a podobne ani nepovie. Je zenaty a do svojho muza je blazon aj po 15 rokoch 😀

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
24. nov 2023

Mňa volajú kolegovia jeden miláčik, druhý nevesta a tretí starká. Jeden mi to vysvetlil, že preto, aby si nemusel pamätať mená všetkých žien.

marcellka32
24. nov 2023

Tak ja som asi divná...keby ma nejaký chlap (kolega, kamarát) volal miláčik, zlatko, zlatino,...proste nie, mne sa to vyslovene nepáči a ohradila by som sa (bez ohľadu na sexuálny podtón) ...ale ak to vám vyhovuje tak ok, pracujem v profesionálnom prostredí a tam sa to nenosí a mám meno...

basulaak
24. nov 2023

Mna jeden volal anjelik. Ked som mala 19 a on o 20r starsi. Absolutne nic sexualne, hovoril mi tak aj pred jeho frajerkou vo firme. Bolo to ine. To su ti zlati extroverti od nich to clovek berie inak.

janage
24. nov 2023

A je normálne ak sa tak oslovujú kolegyne? Lebo aj to je v blízkych kolektívnych bežné. Aj andělku už som počula😉
Ak sa to deje tebe a vadí ti to, povedz to. Ak to robí tvoj partner, rieš s ním. Ak to robíš ty a vadí to partnerovi či partnerke, tiež riešiť spolu, že prečo.

ibrunova
24. nov 2023

Asi si nepamätá mená, tak to rieši takto.

vandica
24. nov 2023

Ak tak oslovuje všetky nerobila by som z toho tragédiu. Ak len jednu, to by mi vadilo a začala by som premýšľať čo za tým je.

pe_mi
24. nov 2023

Mne by to vadilo,nehovoriac že som vydatá, aj slobodnej.ja ich volám slizký chlap.su mi vyslovene nepríjemní.
A od žien mi to tiež vadí, príde mi to neúprimné .

mk1111111111
24. nov 2023

Ono zalezi od koho je to oslovenie, ake vztahy su. My sme taka "rodinna" firma, sme si cudzi, ale pracujeme spolu neskutocne dlhe roky, oslovujeme sa roznorodo, podla aktualnej situacie, ale je medzi mami aj obrovsky respekt. Tak vieme, kedy to je vhodne a kedy uz nie.

dota6
24. nov 2023

@ibrunova presne to som išla napísať 😁 mali sme to v práci. Všetky sme boli "andelku" "mojenko"

A potom prišlo odhalenie :D naša milá kolegyňa si plietla/nevedela priradiť naše mená (Zuzany, Simony, Márie ... ) tak nám dala jedno univerzálne meno "andelku" :D a my sme si mysleli, že nás všetky berie ako svoje vnúčence. Toľké sklamanie potom prišlo. Že to nie len náš kancel ale všetky sú takto pokrstené.

annamudra123
24. nov 2023

ahoj, my máme v práci kolegu, ktorý volá všetky baby láska , ale poznáme ho a nikomu to nevadí, lebo je normálny, nikoho neobťažuje, len má proste problém s menami tak on vždy aj novým povie že no ja všetkých volám láska (aj chalanov) lebo proste mám problém s menami, že ak by to niekomu vadilo, kludne nech sa ozve. Asi ozaj záleží od situácie...

autor
24. nov 2023

@janage Robi to partner a ano vadi mi to a on ze co je na tom.

ibrunova
24. nov 2023

No nič na tom nie je, nebuď harpia.

nivea777
24. nov 2023

aj mne občas kolega tak povie a neriešim to nejak. Nikdy sme spolu nič nemali, ani mať nebudeme, o nič sa nikto nesnaží a väčšinou sa bavíme aj tak len cez mobil lebo sedí inde 😀

barborachors
24. nov 2023

Neviem ale hned som si spomenula na Fera Joke 🤣 Ked paroduje tie tetky na úradoch, tiez tam fici podobná rétorika 🤣

lorin29
24. nov 2023

Nie, nie je....pride mi to slizke😉

tykat
24. nov 2023

Moja kolegyna bez akychkolvek postrannych umyslov volala kolegov MOJKO, vsetkych od 18 do 60+ 😂 za 10 rokov sa voci tomu jeden ohradil. A bezne sa v praci volame zdrobnelinkami Lubenko, Mirusik, Risko, Petko...aj chlapi medzi sebou, zo zaciatku mi to znelo vselijako.

A daaaavno ked som nastupila do prvej prace tak jedna starucka kolegyna na personalnom volala muzov BUNDASIK a zeny KURATENKO 😂