Mám ostať?

alexandra2204
11. okt 2022

Ahojte . Píšem sem lebo sa v podstate nemám komu so všetkým vyrozprávať a som už bezradná . Mamina pri mne vždy stala a aj stojí ale nemôžem jej momentálne povedať všetko lebo by sa len viac trápila a jej názor na takéto veci poznám. Kamarátky vypočujú všetko ,poradia ale potrebovala by som aj názor niekoho nestranného , niekoho nezainteresovaneho.
Ide o to že som vo vzťahu dva a pól roka , z toho niečo cez rok sme manželia a mame dcérku. Veľmi rýchlo sme do toho neplánovane spadli bez toho aby sme sa poriadne poznali a hneď sme mali veľmi velky záväzok. To bol asi najväčší problém. Od začiatku sme sa hádali . Na maličkostiach ale veľmi často. Najprv som si vravela že je to tým že si obaja zvykame na novú situáciu a musíme sa s tým popasovať , čo rozhodne nie je ľahké . Z hlavne finančných dôvodov bývame u svokrovcov čo tiež situácii nepridáva na pohode.
Aby som prešla k veci, hádky sa namiesto upokojenia stupňujú. Vyskytli sa veci ktoré by podľa môjho názoru vo vzťahu byt nemali vôbec. Časom som prišla na to že partner nie je ani z ďaleka taký dokonalý, milujúci a chápavý . Pocas hádok mi povedal strašne veľa odpornych veci ktoré vo mne ostanú asi na vždy . Typu ľutujem že otehotnela, keď som plakala vždy mi vykrikoval že som psychopat že zase revem že som chorá že ho to nebavi . Áno viem sa na partnera vo vzťahu veľmi rýchlo a hlboko naviazať a o to viac boli keď vám niekto zatne do slabého miesta . A presne to on robil . Dva a pól roka urážok nadávok už aj fyzických napadnutí vyhrážania a manipulácie . Nepriznávala som si to dlho , vždy som sa ho aj v sebe zastávala že možno je najväčšia chyba aj vo mne že si za to mozem sám pretože mi to vždy povedal že ja som na vine všetkému .viem že mám chyby aj ja a nie malo ale neviem či to je dôvod niekoho pravidelne ponižovať nadávať mu a sebe nepripustiť žiadnu chybu. Dokázal má dostať do stavov , do akých som ani nevedela že sa da a len sa na to pozeral a ešte pridaval. Uverila som tomu že som totálne bezcenný človek a každému by bolo lepšie bezo mna . Bola som psychicky totálne na dne a stále viac sa snažila byt podľa jeho predstav očakávaní a nárokov . Aby bolo doma všetko tip top aby som bola v pohode aby vôl doma kľud. Boli aj krasne obdobia kedy som si pripadala ako v siedmom nebi a hneď na to nasledovalo peklo . A to bolo dookola . Ako horská drahá . Ale zase prišla hadka a zase sa zmenil na niečo čo som tak nenávidela a tak mi ubližovalo.
Raz sa vo mne ale asi niečo zlomilo. A zlomilo sa to na tolko že s tým sama nedokážem nic spravit . Odrazu som veľmi ochladla a začala si udržiavať odstup. Odrazu som bola v štádiu že nic z toho co mi povedal mi viac neublížilo a odrazu sa všetko otočilo. Strašne sme sa pohadali a ja som zostala úplne kludna. Úplne . Ako kameň . Odvtedy začalo peklo ale naopak. Po nekonečných hádkach ktoré nikam neviedli po vysvetľovaní ktoré nemalo efekt mi začal vykrikovať že som chladná že má nespoznáva že mi preplo že mu ublizujem . Ublizujem tým že nedám najavo emóciu a poviem veci na rovinu a pravdu bez toho aby som sa bála reakcie . Zrazu mám doma chlapa na totálnom dne . Za dva týždne! Len preto že už neplacem v rohu a preto že mu hovorím pravdu vo všetkom co cítim ako veci vnímam a že mám toho jednoducho dosť. Samozrejme prišlo vydieranie a manipulácia;podrezem sa pred tebou, ty mi chceš zobrať malú, nicis rodinu , ja som nic take nepovedal , ja som to tak nemyslel, ty si si to prekrutila, ty si si to robila sama , ja som ti neublížil a ak áno tak nie vedome ,zamysli sa nad tým PREČO som ti to povedal prečo som tá chytil pod krk ,hodil o stenu a rozbil dvere….. plač , ako má miluje ako nás nechce stratiť ako nechce prísť o malú ako sa mi zrútil svet …. Pritom pred týždňom tvrdil že ide vybaviť rozvod a dvakrát urobil krasne gesto v podobe hodenia obrúčky predo mna pred našimi známymi , asi 4krat povedal že sa mám zbaliť a odísť aj s malou

Potrebovala by som triezvy normalny nazor nezainteresovaného cloveka na takéto chovanie, pripadne či by ste skúsili človeka “zmeniť” zapracovať na vzťahu alebo jednoducho odísť bez ohľadu na to co sa vám teraz snaží natlct do hlavy.

Ps: navrhovala som spoločnú návštevu paychologa , samozrejme odmieta
Ďakujem veľmi pekne milému človeku čo toto celé prečíta 🙏🏻🤗

syslik81
11. okt 2022

kym bude z domu zbalit seba a malu a ist k mame ak mozes ... podat ziadost o rozvod a nekomunikovat o inom ako o dcrece-nenechat sa zastrasovat a ak sa chce podrezat ok -mu povedz nech si naostri noz aby ho to menej bolelo ..

sirka9
11. okt 2022

Odísť, rozviesť. Tvoj muž je manipulator. Celý život by si si pokazila. A aj dcére. Viem o com hovorim

0silvia0
11. okt 2022

@alexandra2204 co si sa zblaznila? Narcisticku osobnost nezmenis. Ale skus si o nom nieco nastudovat, mas doma ukazkovy priklad. Sa tusim s nimi vrece roztrhlo.
Jan Dvorak: poznej svyho psychopata - youtube.

mila23
11. okt 2022

ako ti radia baby...odist prec aj s dcerou....muz je manipulator a bude ti robit peklo zo zivota...aj dcere

bubik6x
11. okt 2022

@alexandra2204 už by som bola dávno preč, zbaliť veci a utekať kým nie je neskoro, a hlavne nech sa na to dcéra viac nepozerá

mimikarol
11. okt 2022

Psychopat. Nabudúce si daj záležať na tom aby si človeka najskôr spoznala.

martul
11. okt 2022

@alexandra2204 odchod a veľmi rýchlo. Tu nie je šanca na zmenu ani minimálna. Veď ty si sa snažila doteraz. Psychopat čo ťa týra, psychicky aj fyzicky. Preboha koňak aj kvôli dieťaťu, chces aby sa na toto pozeralo, veď aj jemu ničiš život nie len sebe

princeznaaa12345
11. okt 2022

Tak ten to nemá v hlave v poriadku. Utekaj od neho a to rýchlo

miadi
11. okt 2022

Tie psycho terror veci este chapem ze nemas istotu ze si zmatena ci nema on pravdu ze ty si ta “zla” ze ty za vsetko mozes aj jeho nevhodne reakcie.. ale to fyzicke nasilie ze ta chytil pod krk a hodil o stenu by ti mohlo byt jasne … ze vas vztah je chory a ze mas odist lebo si v pozicii obete. Chces byt obet ? Cloveka nezmenis. UTEKAJ !!!!!!!

elis248
11. okt 2022

V takomto prostredí dieťa nepotrebuje vyrastať. V prvom rade zbaliť veci a odísť s dieťaťom k mame. Myslím si, že tvoja mama to pochopí. Nech sa kvôli tomu netrápi a radšej nech si užíva vnučku. Aj ty aj tvoja mama musíte myslieť na malé dieťa. A hodenie o stenu, chytenie pod krk, to už je na políciu, nie si predsa handra, aby sa takto k tebe správal. Keď budete u mamy, podaj žiadosť o rozvod.

kitycat
11. okt 2022

@alexandra2204 ste spolu 2,5 roka a on ti robi 2,5 roka zo zivoota peklo ... Neviem ako rychlo si otehotnela po tom, co ste sa dali dokopy, ale teda vas nezdravy vztah pokracoval, skrz tehotenstvo dalej... Ty ako mnoho inych zien si sa schovavala za upratane obydlie, za navareny obed.. Za veci, ktore spolu partneri robia s nejakymi vacsimi ci mendimi kompromismi..

Ako sa vsak vravi, kazdy pohar raz pretecie a ten tvoj pred 2 tyzdnami pretiekol a on je z toho tteraz 6niceny v podstate tak, ako ked so teba hustil a robilo mu to dobre, teraz nemoze. Prisiel o svoju "hracku".

Nevirm, ci si aj mame hovorila o jeho vybusnosti, ci vas jeho rodicia pocuju pri tych scenach?

No ty uz si z toho von, uz len podat o rozvod.. Ci toto chces aj nadalej? Bola by si v tomto nebyt dietata?

januska12323
11. okt 2022

Utekaj kým ta nezabije.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
11. okt 2022

@zoro9836 a vari ho má po tomto všetkom uctievať?
@alexandra2204 jednoznačne odísť. baby majú pravdu.

moonikajan
11. okt 2022

@alexandra2204 prosím ťa ak sa ti ešte niekedy bude vyhrážať sebevraždou, alebo sebapoškodením, tak okamžite volaj RZP nech je o tom záznam. Zíde sa ti to dobudúcna pri rozvode, alebo súde o rodičovské práva. Nie je to iba tak niekoho vydierať takými to vyhláseniami a je to jednoznačný dôvod na nedobrovoľnú hospitalizáciu na psychiatrii. A to hovorím vážne.

pralinka25
11. okt 2022

tak tuto radim jedine. utekaaaaaaaaaaaj.
ale vazne. on je narusena osobnost nie ty!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
11. okt 2022

@zoro9836 ale však autorka nikde neuvádza, žeby žili pri jeho rodičoch.... tvoji rodičia mali zjavne úplne inú situáciu.... otecko bol asi mamánek a mama to nezvládla, čo je úplne pochopiteľné a dalo sa tomu predísť odchodom od rodičov. toto je niečo iné, snáď vidíš rozdiel. tu ju uráža, tlčie, týra oboma spôsobmi.

nurielka
11. okt 2022

Žienka, došla si až do fázy otupenia- cítiš všetky emócie naraz, ale už máš toho dosť, si obrnená. Neutoc naňho slovne, svoje emócie nemá pod kontrolou, môžu eskalovať do nepricetnosti, ak však nechce pomocnú ruku nic s tým nespravis.. on zo seba robí obeť. Ale vieš kto ňou naozaj je. Vzchop sa. Pre svoje dobro a dobro dieťaťa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
11. okt 2022

Co chceš tu riesit? Od začiatku ste absolútne nevhodný pár, ste spolu len kvôli dieťaťu. V ničom si nerozumiete, tetaz už aj fyzické a psychické týranie.
Nie som za okamžite rozchody pri prvom probléme, ale tu niet o com
Vy ste spolu ani nikdy nemali byť, nie ze ostať

mandzula
11. okt 2022

@zoro9836 na toto nepomoze odchod od jeho rodicov, ale od neho. Normalny chlap sa vie normalne spravat kdekolvek.
A ak aj vzniknu problemy vyplyvajuce zo spolocneho byvania, neriesia sa takto.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
11. okt 2022

@zoro9836 ukocirovat po takychto atakoch sa to uz neda, kazdy ma svoje hranice, autorkine uz boli evidentne prekrocene. A takeho otca naozaj nie je skoda.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexandra2204
autor
11. okt 2022

@alexandra2204 ďakujem dievčatá . Veľmi. Necakala som takú rýchlu odpoved . Ja to viem , len som potrebovala potvrdenie , názor iných cudzích ľudí , trochu popostrcit. Je to veľmi ťažké si zachovať zdravý úsudok keď z vás niekto vymeta vaše ja taký čas a tak intenzívne. Ja nie som bez chyby nie som ľahká povaha ale viem že za iných okolnosti/pri iných ľuďoch sa viem ovládať veľmi , veľmi dobre . V živote mimo neho má ľudia často nazývali mimo iného aj chladnou svojskou kludnou…. Ale on to všetko dokázal otočiť on vlastne všetko stále otočí proti mne . Samozrejme že aj ja som mala podiel viny na niektorých veciach , on odo mna dostal facku , viem kričať , viem byt hnusná ale niektoré veci by som v živote nedokázala povedať nikomu a už vôbec nie niekomu koho vraj milujem. Je majstrom v provokovani , v hecovani, keď vidí že vás naštval ešte pridá ešte vás vyprovokuje, keď vás rozplače ešte vám pridá že cítite takú bezradnosť ako nikdy v živote. Aby ste stále boli vy tá zla vy ten psychopat. Pritom sa až hanbite za to čo z vas dokázal doslova vytiahnuť . Uvedomíte si že to nie ste vy. Veľmi sa bojím že použije proti mne aj toto. Že nie som psychicky v poriadku podľa neho . Ale verím v to že pravda vyjde na javo a ja sa psychologickými posudku pri súde absolútne brániť nebudem . Aspoň s niekym o tom pokecám konečne osobne otvorene na rovinu a možno pochopím aj niektoré veci v sebe .Jemu netreba ani provokovanie a ani nejaké urážky . Evidentne mu stačí čistá pravda bez emócii.
Momentálne som mu povedala úplne všetko čo som mala na srdci , bez emócii bez urážok bez kriku , s plačom odišiel a druhu hodinu dostávam správy ako má neskutočne miluje , ako sme jeho cely svet, ako mi nechcem ubližovať, že to nerobil vedome , že si nevie predstaviť že tam už nebudeme , že sa zmeni, že na tom zapracujeme …aj keby to bola pravda vždy to bude len niečo umelo vytvárané ani jeden nebudeme sami sebou , ja už k nemu asi nedokážem cítiť ani z polovice to čo som cítila ,ako človek pre mna veľmi klesol a aj tak by sa to už len dalej kopilo a skončilo to ešte horšie.

Áno bývame u rodičov a aj keď to môže byt súčasť celej situácie , myslím, že ak je pár v pohode , vie spolu držať , tak toto zvládnuť musia . Úprimne si myslím že nebyť toho že žijeme u svokrovcov , tak by boli hádky oveľa horšie a možno s horšími následkami a oveľa rýchlejším koncom.

Ešte raz veľmi pekne ďakujem za každú odpoved , potrebovala som sa len uistiť že som neprišla úplne o rozum , že môžem veriť tomu že nie som úplne hlúpa ,len som konečne otvorila oci a že toto správanie normálne jednoducho nie je aj keby som bola majster v provokovani ja ako tvrdí môj za chvíľu ex manžel .
Ďakujem ❤️‍🩹

panelacikova
11. okt 2022

@zoro9836 tak som to prehliadla, stáva sa. v každom prípade, tu ide o to, že ten chlap je kus hovna, ktoré na autorku sústavne nejakým spôsobom útočí. nejde tu o to, žeby jeho reakcie a rozhodovanie riadili rodičia.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macikovaiveta
11. okt 2022

@alexandra2204 Vydiera Ťa psychicky , je to slaboch a chudák , utekaj on si Ťa a malú nezasluži zariaďuje si Život inak. Aj tak si dlho vydržala . ✊🍀

elbartoslava
11. okt 2022

@alexandra2204 tak ked vidis ze byvanie u rodicov (neviem ci u tvojich, alebo u jeho) vam dvom neprospieva, preco sa neodstahujete?
Byvali ste vobec od kedy ste spolu aj sami aby ste vedeli ake to je bez svokrovcov?