Mám ukončiť kamarátstvo?

9. sep 2021

Po 20 tich rokoch sme nahodnym stretnutim obnovili kamaratstvo so starym znamim. Ja som v tej dobe bola v tazsej psychickej situacii a tento clovek mi svojimi myslienkami velmi pomohol a posunul ma z miesta. Trvalo to cca pol roka a skoncilo to po obojstrannej naklonnosti v posteli. Ja priznavam, ze som zalaskovana. On na to ide viac s rozumom a tak mi napisal, ze mu mam odpustit, ze sa chce vratit ku kamaratstvu skor, ako bude so vztahu niekto sklamany. Riesim v sebe dilemu, ci to nechat na kamaratstvo (nakolko myslienkovo mi tento clovek uplne sedi), alebo to ukoncit uplne cele lebo sa bojim, ze v sebe budem zbytocne zivit nadej. Stale v hlave prehadzujem ci odstrihnut uplne alebo dat sancu kamaratstvu, ktore si ale po tom vsetkom neviem velmi dobre predstavit. Podotykam ze mam 40+. Co by ste spravili vy?

liljana
9. sep 2021

Ze dobry kamarat je lepsi ako zly partner. Zalezi na tebe, ci mas dobrych priatelov na rozdavanie a jeden hore dole. Ak ich mas dost, tak naco si komplikovat zbytocne zivot a zostavat v kontakte. A ci rozdychas, ze si chcela viac a on nie.

janulka1802
9. sep 2021

Podľa mňa Ti dal najavo, že on chce priateľstvo. Ja by som to ukončila, ak by som bola na Tvojom mieste. Už len priateľstvo.

puertorico
9. sep 2021

názor mladej šťandy : myslím si, že sa len bojí sklamania, alebo si chce užívať slobodu, možno je už aj on zaľúbený do teba, alebo teda k tebe cíti niečo viac len sa jednoducho niečoho bojí . Ako písala liljana, dobrý kamarát lepší ako zlý partner. A časom uvidíte. Držím palce 🙂

suzitok
9. sep 2021

Ak ste obaja sami, bez partnerov, neukoncovala by som to...nie je prečo...okrem toho casom, ked budete spolu tráviť čas, je dosť pravdepodobné, ze aj on zmeni prístup...zaklad je to, ze si ľudsky sedite a to urcite citi aj on, a fyzická príťažlivosť tam tiez zrejme je, len je proste opatrnejsi a ma strach...drzim palce 🍀

misik14
9. sep 2021

Môj muž mi rok rozprával, že ostaneme len kamoši s výhodami 🤣 už je to 7 rokov a plus 2 deti 🤣🤣🤣🤣

suzitok
9. sep 2021

@misik14 nápodobne u nás..iba kamarati, nič viac....nikdy neprekročíme hranicu...po dvoch rokoch zacal byt divny, kym sa vymackol, ze ma miluje a nevie co stym (ja som bola zalubena uz ovela skor) 😁 , dnes pomaly 10 rokov spolu, 7 rokov manzelia a 6 rocne dieta 😁😁

moonlight1210
9. sep 2021

Ostat kamoska, ale pripominat si, ze za ziadnym gestom nemam vidiet nic viac nez priatelstvo.
Pozval ma do kina? Chce si s niekym pozriet dobry film, nemiluje ma.
Pozval ma na vylet? Chce s dobrou kamoskou mat pekny vikendovy den, nelubi ma.
Pocas nasho stretnutia sa zacne s ulubou pozerat za inou zenou? Povedat si: Prestan ziarlit, co blaznis, sme kamosi.
Atd.

Ale nepristupila by som na priatelstvo
s vyhodami. Nie v tejto situacii. To je nebezpecne klzka poda pre teba.
(Teda ziadne “aspon takto ho budem mat, ked uz inak nemozem” by sa nekonalo.)
Zena, ak s niekym spava, zvycajne tam vlozi aj city. Maloktora si to ustrazi, ze ide iba o sex.
Minimalne ma problem sa ubranit vnutornemu pocitu, ze je pre toho muza vynimocna. A z toho sa potom pozvolna odvijaju dalsie pocity a nasledne ocakavania. A nasledne trpke sklamania.
A ty uz zalaskovana si. Takze mas uz nabeh do toho spadnut a sklamat sa, ak by ti potom zrazu predstavil zenu, o ktoru ma vazny zaujem (alebo radsej utal vase stretavania kvoli nej).

Takze ostan kamoska, ak chces, ale opakuj si (trenuj svoju odolnost), ze ziadne jeho gesto/pohlad/slovo nema hlbsi vyznam a nie je tajne zalaskovany aj on (len pre XY romantickych dovodov sa to hanbi/boji/nesmie/nevie/nemoze prejavit).
Ak by sa do teba predsa len zalubil, nakoniec ti to povie na rovinu aj sam.

777januska777
9. sep 2021

Ukončiť to. Ak sú tam raz city, tak to v sebe nepotlačíš. Bud trenuj odolnosť a skus kamarátstvo alebo si vyber ľahšiu cestu a hlavne pokojnejšiu a ukonči to. Ja som mala tiež kamaráta, ktorého som ľúbila (sex v tom nebol) a žiaden zázrak sa nekonal, museli sme ukončiť kamarátstvo, lebo ja som sa nedokázala od neho odpútať, jednoducho nie som asi taká silná ako iní a nedokážem potlačiť v sebe lásku, zbytočne by som sa trápila.

autor
9. sep 2021

Dakujem za vase reakcie. Vidim, ze sa tu objavuju nazory zostat aj nezostat v kamaratstve... a presne s tymto bojujem. Na jednej strane viem, ze sa od svojich pocitov viem/neviem len tazko odputat. Na druhej strane by ma strasne bolelo prist o kamarata. Mame za sebou hodiny a hodiny popisanych myslienok, len ako sa odputat od citov a pritom zostat v kanaratstve... ano chce to silnu volu, len kde ju v sebe vziat...
Viem, ze tie city ma/mal v sebe aj on, lebo inak by sme v posteli neskoncili, len je to uz clovek 8 rokov po rozvode a myslim, ze na svoju 'volnost' si uz zvykol a vyhovuje mu. Preto ta spiatocka. Vraj mi nemoze dat to, co ja potrebujem :(

jana_eyre_2
9. sep 2021

Ak si do neho zamilovaná, nikdy už kamarátstvo z tvojej strany nebude len kamarátstvo, vždy budeš čakať že sa stane niečo čo zmení váš vzťah.. ak on nechce nič viac ako kamarátstvo ukončila by som to.. trápila by som sa ak by som ho ľúbila.. zíde z očí, zíde.z mysle je najpravdivejsie príslovie..

liljana
9. sep 2021

Ano, zvykol si na volnost. Nechce sa mu riesit kompromisy vo vztahu, hadat sa, nemusi lustit zenske signaly. Zazlievas mu to ...? Po svojom rozvode si bola urcite taka ista, len si sa uz posunula dalej. on nie.

whatever1
9. sep 2021

A už si sa s ním stretla od vtedy čo ti to napísal?

hankm
9. sep 2021

@autorka nevies to brat s nadhladom, nebudes zvladat iba kamaratstvo. Ze “museli byt city, ked sex”, nie nemuseli. Muz po 40, po rozvode sa nebude hrnut do vztahu, ako vyssie pise diskuterka. Ono, v mladosti muzi kvoli zene su ochotni sa prisposobit, tolerovat…neskor, necakaj ze sa “pototo” z toho, ze s tebou spal, resp ze si ako kamarati rozumiete.

anonym0001
9. sep 2021

Ja by som neudrziavala taketo "plane" kamaratstvo s chlapom, ku ktoremu nieco citis a on nechce nic viac. Radsej uplne odstrihnut a hladat si perspektivneho partnera, ktory ma zaujem. Taketo kamaratstvo by ta len nadalej zamestavalo a stale by si rozmyslala, ze co ak zmeni nazor atd. Strata casu...

liljana
9. sep 2021

Z praktickeho hladiska nie je lepsi kamarat ako ten, co sa voci tebe citi trocha previnilo. 😂

number19
9. sep 2021

No neviem, to ako pred sexom mu nebolo jasne, ze chce len kamaratstvo? Ved je to 40 rocny muz. Ste si to mohli nejak naznacit, ze o co ide. Tiez mohol vycitit, ze sa namotavas. Az po sexe ti odkomunikuje, ze len kamaratstvo? (Pisomne? Ste sa od vtedy vobec nestretli?) Ja by som to asi s nim ukoncila. A sustredila sa na hladanie seriozneho vztahu.
Ak chcel byt kamarat nemal pristupit na sex (pokial ste nemali vykomunikovane kamaratstvo s vyhodami). Cele mi to od neho pride take neseriozne.

moonlight1210
9. sep 2021

@liljana ty si aka potvora 😁

anita6666
9. sep 2021

Vážne máš 40+??? Nechce sa mi veriť....nechápem,načo chces ukoncovat niečo,z čoho môžeš mať len benefit...veď normálne s ním ostan kamoška,občas si s ním vrzni,pokecať a máš vyriešené, nejako som nepochopila co s tym majú tie city...hádam si nechceš komplikovať život v tomto veku nejakym akože kvázi citlivým vzťahom...za mňa úplne ideálne,mať takto kamoša na debatu a "výpomoc" a zachovať si svoj kľud a súkromie bez chlapa

hankm
9. sep 2021

@anita6666 lebo preco si nekomplikovat zivot, ze 😁 mat vzdy co v hlave riesit, nesmrtelnosti chrusta namiesto pohodoveho aktivneho zivota…a brat s s neho ceresnicky na torte.

moonlight1210
9. sep 2021

Pozri, ak hodil spiatocku preto, ze sa nechce vzdat svojej volnosti, tak ma pravdu. Neda ti to, co potrebujes.

Vo vztahu mame jasne ocakavanie, ze tu sme pre seba a sme pripraveni sa vzajomne podporovat no i prisposobovat.
Ak on chce fungovat slobobne, rozhodne by ste sa casom hadali. A vztah by zlikvidoval aj priatelstvo, lebo tazko budes dobra kamoska niekomu, na koho mas tazke srdce a stodvadsat sklamani a pocitov podrazu z jeho chovania za sebou.

janetinka27
9. sep 2021

ukoncila by som to. dal ti najavo, ze nechce nic viac, ale ty si zalaskovana. cakala by si od neho viac a viac, lebo by si dufala, ze aj on zmeni postoj a zalubi sa. takto by si mohla stracat cas snivanim a mozno aj snahou o nieco, co nemusi prist a keby si on nasiel lasku, tak by si strasne trpela. ano, moze to zajst aj u vas do lasky, ale nemusi, akurat ze uz nemate 20 a uz nie je tak v pohode stracat cas dufanim. mozno mu zacne chybat tvoja pritomnost, mozno si potom uvedomi, ze citi viac a ozve sa. na druhej strane sa mozes snazit si ho ziskat, je to normalna vec - len tu uz sa priamo vyjadril, ze by nechcel viac ako kamaratstvo.

autor
9. sep 2021

@whatever1 nie. Zatial uplne bez kontaktu, davam si cas na rozmyslenie, ktorou cestou chcem pokracovat. Viem, ze ak mu napisem, tak rec bude pokracovat, len sa neviem dohodnut sama so sebou ci to chcem. Resp. ano, len sa bojim, ze nevyjdem z bludneho kruhu. Kamarststva mi bude nesmierne luto, ale ako bolo napisane, neviem ci moja psychika unesie 'iba' kamaratstvo.

autor
9. sep 2021

@anita6666 teraz nerozumiem ja tebe, to pre ludi 40+ je laska cit na komplikaciu? Zamilovat sa mozu iba mladsi? Nie som cencul ani ziadna vypocitavka, aby som z akehokolvek vztahu tazila iba benefity. Islo mi cisto iba o nazor, ci moze fungovat kamaratstvo po kvazi kratsom intimnom zblizeni, kde tie city proste boli.

dievcacitajucelist
9. sep 2021

Autorka: ja som tiež 40+ 😉 a MÁME NÁROK NA LÁSKU A CITOVÝ KRAAAASNY VZŤAH možno si ho práve v tvojom ťažkom období mala stretnúť a on ti mal pomôcť...svoju "úlohu splnil" pretni s nim všetky puta...."emocionálne sa zotav" a možno príde ďalšia oveľa krajšia práva láska...

anita6666
9. sep 2021

Ty si veľmi citovo labilna,súdiac podľa tvojich príspevkov a je mi jasne,že to máš v živote inak nastavené,tak buď ostan sama,alebo čakaj na princa no..... úprimne,chlap si s tebou zasulozil a ty hneď v tom hľadáš city??? Neblazni...Normálne si s tebou vrzol bez citov a v tom prípade by si ozaj mala s ním prerušiť kontakt lebo toto je len pre zrelých jedincov,pre teba isto nie,ako ťa tak čítam...

lija22
9. sep 2021

ja mam tiez 40 rokov a uvazujem, ci by som chcela kamarata. ak by som nemala rodinu (deti a muza) tak nechcem kamarata sktorym bysom nespavala. 40+ rocni ludia sa akoze ako maju kamaratit? hladaj partnera so vsetkym, ten ti bude naj kamaratom a plno bonusov k tomu

haley7897
9. sep 2021

Sama vieš, že z tvojej strany city sú. Takýto ľudia sú najhorší, nejde do vnútra, von zostať tiež nechce, iba to stojí vo dverách a blokuje premávku. Čisté rezy sa hoja najľahšie a najrychlejsie. Uprac si pred prahom aby mohol prísť niekto kto o teba reálne stojí a nechce len benefitovat z toho ze niesi schopná nastaviť hranice ako by si reálne pre seba potrebovala

liljana
10. sep 2021

Ruku na srdce, mas 40+. Bud si chce uzivat slobodu, alebo ste mali sex a proste sa mu nepacis natolko, aby sa s tebou dal dokopy. Je to normalna vec, ved ho poznas 20 rokov a predtym sa asi on nepacil tebe natolko, aby ste sa dali dokopy. Taky je zivot, ze tuzby dvoch ludi sa nestretnu v spravnom case. Ale zahadzovat priatelstvo, ak si rozumiete, je skoda. Len od toho necakaj prilis.

3tato
10. sep 2021

Mne sa strašne lúbi, jak to všetky zdôraznujete, že 40+ 🤣