Pokašľala som to, neviem čo ďalej

11. mar 2024

V skratke, po krátkej 8 mes známosti, som plánovane otehotnela, vydala som sa, narodil sa syn. Keď mal tri roky, manžel mi neskutočne ublížil, odsťahoval sa od nás, a rozviedli sme sa. Po veeeelmi krátkej dobe sa v mojom živote objavil muž, s ktorým som sa poznala ešte pred mojim manželom, toto času len ako kamaráti. Veľmi sme si vždy rozumeli, je to veľmi zodpovedný, úspešný a inteligentný chlap, ja som však bola zlomená z rozvodu, on pri mne stal, pomáhal mi ako sa dalo. Nikdy to však nebola šialená láska z mojej strany, skôr som mala pocit, že je môj prevozník. Aktuálne však tvoríme pár takmer rok. Ďalšie deti som nechcela, povedala som si, že možno časom. Neplánovane som ostala tehotná. Najprv šok, nechcela som tomu ani veriť.. Ja teraz absolútne neviem, čo mám robiť. Či si mám dieťatko nechať, alebo nie. Príde mi, že sme spolu strašne krátko, neskutočne sa bojím, žeby sa situácia zopakovala. Bolo to strašne bolestivé. Moja chyba je, že som šla do nového vzťahu rýchlo, bez zahojených rán a ako bonus som sa dostatočne nechránila pred neželaným tehotenstvom 😞

anos18
11. mar 2024

A on sa k tomu ako stavia?

kristina412
11. mar 2024

Je to v poriadku. Niekedy do vecí ideme zhurta, ale neznamená to vždy, že to je zlé riešenie. Povedz mu to. Najhhoršie bude, ak si to budeš v sebe držať. Komunikuj mu to, ako sa cítiš, čo potrebuješ. Verím, že to dobre dopadne!!

yelena159
11. mar 2024

Ako si niekto môže plánovať dieťa po ôsmich mesiacoch chodenia? Navyše s človekom, ktorý bol cudzí? Veď to sa sotva poznáte.

lenusqa332
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
egonsk
11. mar 2024

Ber to z tej lepsej stranky, iked budu mat tvoje deti kazde ineho otca, ale obe budu mat rovnaku mamu 😉 .... nemysli na zle, lebo si to privolas.
Poznal som v zivote uz par zien, ktore maju aj 3-4 deti a kazde s inym chlapom, pritom tie deti boli vyborne vychovane. Poznam vsak aj opak. Vsetko je to teda len o tom, ako sa k tomu ten clovek postavi.

colsami
11. mar 2024

Dietatko by som si urcite nechala.
A ci uz si nechas aj aktualne partnera ako 'dozivotneho' partnera a budete spolu vychovavat dve deticky, uz je otazka na vas vztah.

Tazko Ti radit, rozmyslas zvlastne.
Najorv planovane otehotniet po par mesiacoch vztahu, po stroskotani vztahu sa prehupnut hned do dalsieho a navyse s vedomim ze to "nie je velka laska, len prevoznik". No a nechranit sa riadne a neplanovane este otehotniet ked vies ze deti - nateraz - dalsie nechces.

Mozno by bolo dobre taketo velke zivotne rozhodnutia uz dalej zvazovat trosku viac s rozumom a zodpovednostou.

adka176
11. mar 2024

Super... blahoželám... dobrá správa... veď sa poznáte celé roky, veď to nebol sex s neznámym v jednu noc.... je zodpovedný, úspešný, inteligentný... nič lepšie si si nemohla priať...tak sa treba tešiť, že budeš opäť šťastná a budeš si budovať svoje šťastie... držím palce

marianarem
11. mar 2024

No ja neviem, nie je mozne, ze si dalsie dieta s tymto muzom predsa len aj trochu chcela? Lebo napriklad ja sa na dalsie dieta uz naozaj necitim, a preto sa chranim naozaj poctivo, neexistuje, ze by som sa spolahla, ze "jeden raz sa nic nestane." Mozno by si aj chcela s niekym zase tvorit rodinu, ale zaroven mas aj obrovsky strach, co je pochopitelne. Mam kamarata, ktory ma vztah s rozvedenou zenou s dvomi detmi. Od nej muz odisiel uz pred mozno 7-8 rokmi a ona sa aj tak boji doteraz. Ale teda dala sa znova na vztah, snazia sa o babatko, aj ked tie strachy ma. Tu podla mna niet inej cesty, len to zase risknut. Inac dobru skusenost neziskas, s niekym to raz risknut musis.

domkakvet
11. mar 2024

Nevies ci si mas dieta nechat, lebo co ak to nevynde a co ak to vynde, potom budes lutovat, ze si dieta zabila a keby to aj nevyslo, dieta si mozes nechat aj tak.

loliki
11. mar 2024

Máš vzťah, máš (čakáš) dieťa. Tak ber, čo ti život dáva. A konečne prestaň robiť hlúpe rozhodnutia. Šťastné tehotenstvo a rodinný život vám prajem. Žena sa hrnie do vzťahu, hľadá svoje šťastie a keď ho konečne nájde, tak spanikári. Čo sa vraciaš do minulosti, čo bolo bolo a nemusí sa opakovať. Žiješ v súčasnosti a pre budúcnosť.

mariska1989
11. mar 2024

Sú aj iné vzťahy ktoré po 3 -6 mesačnom vzťahu čakali bábo . Ak to partner berie v pohode tak sa zbytočne trápiš. Hlavne až je všetko ok

fido69
11. mar 2024

Všetko je tak ako má byť. Uživaj si tehotenstvo a netráp sa blbinami. 😉

ajajaj00
11. mar 2024

opat neplanovane otehotnela vazne?

lenadka
11. mar 2024

@ajajaj00 čítaj ešte raz. Fakt toľko ľudí dnes má problémy s čítaním, že nechápem.

chica007
11. mar 2024

Blahozelame ti k druhej babike krasnej, ani len nepomyslaj, ze ju ides dat zabit. Ona sa tesi na teba, aj na surodenca aj otca, nerob jej stresy, bud stastna, tes sa z jej prichodu a oddychuj. Ked bude vacsia mnohonasobne ti vrati v radosti tie vsetky neprijemnosti, ktore teraz zazivas.

martinmmartin
12. mar 2024

Tvoj mozog ke na taketo veci pripraveny. Kazdy mame v sebe schopnost presvedcit smych seba ze ak urobime nejke rohodnutie co s neda vratit ze to bolo rozhodnutie dobre ( odhliadnuc od reality)
Nase mozgy nas prirodzene ochrnuju od neustaleho rozmyslania coby keby o velkych veciach ktore sa nedaju zmenit.
Takze tvoje rozhodnutie, akejolvek bude, bude pre teba spravne

miadi
12. mar 2024

Mozno si sa len zlakla ze teraz si sa tym teho priputala k chlapovi ktoreho vlastne nechces . Nemam z toho pocit ze by sa realne opalovala situacia ako pri tom predoslom. On ta podrzal ked si bola na dne. A ty teraz Dumas ci by si mu vobec dala šancu Keby bolo vsetko ok Keby si bola single bezdetna a nepotrebovala ho. Lebo je z tej story Jasne ze on ta vzdy chcel len ty jeho nie . Mas pocit ze tento vztah je pasca do ktorej si sama spadla zlym rozhodnutim ? A upt ti pride ako dobry napad ? Alebo este vacsia chyba ? Myslis ze on stebou ostane ked sa zbavis jeho dietata ak ho on chce ?Chces ohrozit tento vztah Lebo ti na 100% nevyhovuje je ti dobry len na 90%? To tvoje druhe dieta za to nemoze nebudes trpiet vycitkami? Je mozne ze si len nevies važit to co mas lebo si sa uplne nedostala z toho predosleho vztahu kde si Mozno milovala vasnivejšie? A teraz to prezivas inak menej a mas pocit ze to nie je Ono ? Nevies co chces . Porozmyslaj nez urobis zavazne rozhodnutie.

mircalla
12. mar 2024

Mam pocit, ze uprednostnujes muzov pred detmi - vlastnym aj nenarodenym...Cize ak to spravne chapem. inymi slovami radsej si chces dat dieta pripadne vziat, aby si ti to nepokaslalo aj s tymto chlapom? Lebo dieta je potencionalna prekazka, ktora ti znici vztah?

sheila121
12. mar 2024

@mircalla nemyslím že to tak autorka myslela. Skôr sa bojí toho, aby sa nezopakoval scenár z prvého vzťahu.

mircalla
12. mar 2024

@sheila121 To sa moze zopakovat aj bez dietata....Proste pride mi to, ze chlap musi byt za kazdu cenu a po jednom pokazenom vztahu rychlo hladat iny nie je riesenie.

ajajaj00
12. mar 2024

@lenadka ty citaj prvykrat planovane po 8 mesiacoch a potom neplanovane..za mna nezodpovedne ak bola vo vztahu tak kratko

sheila121
12. mar 2024

@mircalla súhlasím s tebou. Ale vieš ako to je zufali ľudia robia zúfalé činy.

lenadka
12. mar 2024

@ajajaj00 však sama píšeš, prvý krát plánovane a ty sa jej opýtaš "Opäť NEplánovane?" Aké opäť???

ivik4
12. mar 2024

Ja by som si nenechala

tiezjedna
12. mar 2024

Ak je tvoj súčasný partner taký, ako ho opisuješ, tak čoho sa bojíš? Len toho, že si otehotnela po krátkej dobe a neplánovane?? Sama píšeš, že ho poznáš ešte z čias pred prvým manželstvom, tak zas také náhodné vzplanutie nebolo. Aj keď z neho nemáš motýle v bruchu, možno bude pre teba a tvoje deti oveľa lepším partnerom.

nevenka
12. mar 2024

@lenadka a bude horsie, neboj...🤨

autor
12. mar 2024

@mircalla to absolútne vôbec takto nevnímam. Ja cítim obrovskú zodpovednosť za to, že moje prvé dieťa nevyrastá v kompletnej rodine. Strašne mi zlomilo srdce, ako plakal za otcom. My mame striedavú starostlivosť, moje milované dieťa nemá jeden stabilný domov, stabilné pravidlá. Ja týždeň o dieťati v podstate nič neviem, nakoľko exmanžel nekomunikuje. Prevažne ho hádže na krk jeho 65 ročnej mame. Tento stav pociťujem ako zlyhanie. Teraz som v situácii, že rovnako po krátkej dobe z čisto mojej nezodpovednosti sa chrániť mám priviezť na svet ďalšie dieťa a ja mám strach..

mircalla
12. mar 2024

A bol daky dovod sa ponahlat?

nops
12. mar 2024

S partnerom si to už prebrala?Treba mu povedať ako sa cítiš.Ak je to inteligentný a zodpovedný človek ako píšeš,malo by to dopadnúť dobre.Teraz si vystresovaná a nebol asi dobrý nápad sem písať,tu veľa podpory nenájdeš ako sama vidíš.Iba ťa to viac zdepta,tie kopance a povýšenecké komentáre..lebo tu nikto nikdy nič v živote nepokašlal.Su tu na 99% dokonalé matky s plánom na 20 rokov dopredu.

cookie29
12. mar 2024

Este stale nevieme, co na to partner?