Otehotneli ste niektorá krátko po pôrode popri dojčení na požiadanie ?

2. máj 2020

Otehotneli ste popri dojčení na požiadanie krátko po pôrode bez toho, že by už prišla menštruácia? Plánovane či neplánovane? Chcem dojčiť, ale chceli by sme aj ďalšie bábätko.

ikonica
2. máj 2020

Dojcenie nie je antikoncepcia... Skusajte... Neviem preco tak zdoraznujes to "na poziadanie"...

asia83
2. máj 2020

@ikonica Áno, presne som sa nad tým pozastavila. 😂😂😂

h2
2. máj 2020

Mňa zase zarazilo to, že bez toho, že by už prišla menštruácia. Ja by som radšej počkala na tú menštruáciu, nech sa potom viem trochu orientovať v tom, kedy som otehotnela. To sa fakt s druhým až tak ponáhľate?

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikonica
2. máj 2020

@ahoj0 vsak jasne... napisala som, nech skusaju, mozno to vyjde... Nic ine jej neostava ked tak velmi tuzi rychlo po druhom a este nedosla ms... Ja len aby si niekto nemyslel, ze ked nie je ms, nie je mozne ani otehotniet (mnohe s takouto "antikou" mali druhe raz dva)

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. máj 2020

@ikonica Keby som si myslela, že je to antikoncepcia, tak by som sa nepýtala. 🙂 Šanca pri častom dojčení (na požiadanie, nie cumeľ a len raz za tri hodiny) je, predpokladám, ale nižšia, keďže aj menštruácia príde skôr, ak sa robia veľké prestávky medzi kŕmeniami.

@h2 Najprv príde ovulácia, potom menštruácia, čiže by to malo byť normálne otehotnieť akoby tesne pred menštruáciou, ktorá potom už teda ani nepríde. Neponáhľame, to je len želanie, ale mám už dosť rokov a nechcem rodiť po tridsiatke. Zároveň aj na toto prvé sme si museli počkať, kým to vyšlo.

@ahoj0 Konečne mi niekto odpovedal na otázku. Super, to znie nádejne. Viem, že ženy niektoré otehotneli po roku dojčenia, ale potešilo by ma počuť, že aj skôr sa to celkom často stáva. Dojčenie zdôrazňujem preto, lebo je nižšia šanca, resp. je veľa tehotných nedojčiacich žien, to dáva aj zmysel, ale nepočula som takmer nič o dojčiacich ženách a tehotenstve do pol roka od pôrodu napríklad.

autor
2. máj 2020

@h2 Orientovať sa môžem ešte podľa sexu. 😉 😀

7trisha7
2. máj 2020

inak aj moj sa dojčí na požiadanie, aj prvý syn sa tak, a dosť často teda :-/ a ms mi došla vždy po 5 mesiacoch 😀 otehotnieť teda samozrejme možeš, napr moja svokra dojčila a otehotnela zanedlho po pôrode... (Náhodou teda, ale stalo sa - našťastie, tá "nehoda" je môj muž 😀 )

h2
2. máj 2020

Ďakujem za vysvetlenie. 😁 Samozrejme, že viem, že najprv je ovulácia. Lenže keď menštruáciu ešte nemáš, nevieš zistiť, či si tehotná, podľa toho, či Ti vynechá, lebo nevieš, či ju EŠTE nemáš, kvôli dojčeniu, alebo UŽ nemáš, kvôli tehotenstvu. A orientovať sa podľa sexu môžeš, pokiaľ sexuješ raz za mesiac. 😉

ajka0207
2. máj 2020

My sme chceli, mala som aj menstruaciu, neotehotnela som, v 18 mesiacoch malej som odstavila a otehotnela v tom istom mesiaci, mozno náhoda. Teraz sa tiez nechranime, som takmer rok od porodu a nie som tehotna.

autor
2. máj 2020

@h2 Pri malom bábätku sexujem skutočne s takou frekvenciou, že by sa dalo orientovať. 😂 A inak moja gynekologička mi aj pri poslednom tehotenstve obyčajnou prehliadkou trafila týždeň, asi podľa veľkosti maternice.

trinneo
2. máj 2020

Ja kojim dceru a menzes neprisiel, druhe dieta som chcela do roka, ale nepodarilo sa menzes prisiel po 18mesiasoch a konecne aj ovulacia... Ja som ten príklad ze ked kojis neotehotnies... Takze nikdy nevies ako to bude... Telo si urobi po svojom 😁😂😂

autor
2. máj 2020

@7trisha7 5 mesiacov je aj tak slušná doba 🙂 Dobrá nehoda. 😀

Tiež mám pocit, že tie bábätká chodia, ako im to vyhovuje. Snáď to teda naše ďalšie, ak nejaké bude, stihne čo najskôr. Nech aspoň reťazový pôrod stihnem.

janickacrazy
2. máj 2020

ja som dojčila 9 mesiacov a prvú menštruáciu som dostala až o pol roka po skončení dojčenia, ale poznám 2 ženy, ktoré otehotneli hned po šestonedelí a plne dojčili a tehotenstvo vobec neplánovali

autor
2. máj 2020

@janickacrazy Zaujímavé. :---) Ja som si test ešte nerobila, tak by som sa mohla pridať do klubu.

7trisha7
2. máj 2020

držím velmi palce, nech ti to vyjde podľa predstáv 🙂

jany149
2. máj 2020

Ja nie ;ale kamoška má takto 2 deti;bez menštruácie počas kojenia

h2
2. máj 2020

Myslela som to skôr tak, aby si Ty vedela, či si tehotná, alebo nie.

jenny04
2. máj 2020

Ja som kojila malého často ale prvú menštruáciu som mala keď mal 9mesiacov a potom každý mesiac pravidelne a otehotnela som keď mal malý 13mesiacov.Kojila som celý čas,takže u nás to trochu trvalo.nebolo to hneď

fokuska
2. máj 2020

Poznam jednu co otehotnela 3-4 mesiace po prvom porode. Plne dojcila - na poziadanie a absolutne nijak sa nechranila, menstruaciu po porode este ani nemala a zistila ze je tehotna az v nejakom 8-9tom tyzdni, ked uz mala plne tehotenske priznaky. A bola prekvapena :D

sara07
2. máj 2020

berieš to moc vedecky a moc všetko skušaš a riešiš
proste chcete hned dalšie bábo, tak do toho, bude /nebude , kedy bude vtedy bude
čo to tak nechat len tak ist a neriešit okolo toho omáčky

a presna odpoved na otázku dá sa otehotniet aj počas dojčenia ,

eliska13
2. máj 2020

Ja som kojila po roku už len možno 3 x denne a 2x v noci a menzes som nemala ešte dlho dostala som po 18 m

autor
2. máj 2020

@sara07 Ale to nie je presná odpoveď. To ja viem, že sa dá, no pýtala som sa na konkrétne pozitívne skúsenosti – tie som chcela počuť. 🙂 Viem, že možno bude, možno nie. Nehľadám vešticu.

sara07
2. máj 2020

čiže potrebuješ potvrdenie že sa to reálne stalo tak 😝

autor
3. máj 2020

@sara07 Potrebujem počuť, že sa to deje častejšie, nez si myslím. 😉

khoj4
5. máj 2020

Jasne, da sa aj pri dojceni, 2x sa nam to podarilo 🙂

erickatt
5. máj 2020

Môjho gynekológ mal tak. Deti po sebe rozdiel 10 mesiacov. A v nemocnici tiež baba, že ani poriadne nezasunul, (že šak není blba) a doma 3 ročne, 10 mesačne a bábätko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre