Som posledná možnosť v každej situácii

18. júl 2023

Potrebujem pomoc. Cely život sa mi deje že pre každého som posledná možnosť v každej situácii. Nie som nikdy prvá na koho si spomenú ak chcú niekam ísť. Vždy som iba náhrada za niekoho. Pre nikoho nie som možnosť číslo jedna. Myslela som si že som. Ale ukázalo sa že to tak nie je ani u kamarátiek. Nikto ma nepovažuje za dôležitú osobu v ich živote. Muži ma vnímajú rovnako ako ďalšia do počtu do zoznamu ak nevyjde plán A. Snažím sa byť tu pre každého. V každej situácii som bola pri tých ľuďoch. Keď sa niečo dialo sadla som a šla som za nimi. Naopak to nefungovalo a ak by som to chcela vytknúť znie to ako fňukanie tak o tom nerozprávam. Som unavená. Nebaví ma spoznávať ľudí vždy to dopadlo tak isto. Bola som s niekym len do momentu. Kým neprišla lepšia a úspešnejšia či krajšia. Vtedy už som neexistovala. Keby zmiznem nikto si na mňa nespomenie. Ako sa dá žiť? Už som unavená a vyhoreta z tohto.

vanilkovazmrzka
18. júl 2023

Neverim, ze nikto taky, pre koho si priorita ty, neexistuje. Mozno ho len prehliadas ;)

A mozno si praveze k ludom prilis dobra a prilis k dispozicii, a mala by si byt obcas trochu nedostupna, nech maju pocit, ze o teba treba zabojovat.

tuippo
18. júl 2023

máš najvyšší čas si začať vážiť samú seba a nie sa roztrhať pre iných

zmrzlinka2021
18. júl 2023

Problem vobec nemusi byt v tych ludoch, problem moze byt v tebe. Citis sa ako druha moznost, citis sa ako ta druha, ta horsia a vychadza to z tvojho zivota, z detstva, vztahmi v rodine. Clovek, ktory v detstve zazil lasku a bezpecie a prijatie, nehlada ocenenie v inych ludoch, lebo vie, ze je milovany.

oila
18. júl 2023

Začni sa viac zaujímať o seba, vážiť si chvíle o samote, vážiť si samú seba. Nie si tu len pre iných.

vojtovicka
18. júl 2023

Vyberas si k sebe nespravnych ludi. Skus popremyslat, kde vo vzorci spravania sa robis chybu. Vyskusaj sa spriatelit s niekym kto je uplne iny ako tvoje zvycajne znamosti. A hlavne, neries uplne ako ta hodnotia. To o tebe nic nevypoveda.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. júl 2023

@vojtovicka Neviem. Prídu mi odlišní. Stretla som každého v inom prostredí a zväčša boli prví iniciatívni aby sme sa vôbec spoznali. Ako introvert som ľudí nevyhladavala.

ckocka
18. júl 2023

Ono im na tebe asi nič závažné nevadí, len nie si pre nich moc zábavná - to nemusí byť nutne nedostatok. Introvert nemáva okolo seba vela ludí s ktorými si povrchne rozumie, máva pár ludí s ktorými si rozumie hlboko. Nútiš sa do pozície ktorá je ti cudzia.

lucka_ke
18. júl 2023

budem úprimná asi sa s tebou nudia, tiež som introvert, vlk samotár a ľudia moju spoločnosť nevyhľadávajú, ale ani ja ich, naj mi je samej... toto keď si uvedomíš bude ti lepšie na svete - ak si vlk, nikdy nebudeš tanečný parketový lev

reanda
18. júl 2023

ak sa k tebe niekto chova nepekne, tak to s nim ukonci ty, nie cakas, ze ti povie, co mu vadi, aby si sa mohla chovat vhodnejsie.. mozno budes mat malo kamaratov, alebo ziadnych, ale lepsie, ako takych, ktori ta nemaju za nic a len ta vyuzivaju.. niektori ludia su proste prilis specialni, aby vyhovovali kazdemu 🙂 .. pockaj si na tych akurat pre teba.. a zatial sa venuj sebe, investuj energiu do seba, nie sa rozdavas pre niekoho, pre koho ani nemas cenu

0silvia0
18. júl 2023

Nebuď taká pripravená spasiť ľudí a celý svet. Čo takto sa pozerať v prvom rade na seba? Ty si pre seba tá najdôležitejšia osoba na celom svete. Buď pre ľudí vzácna a vytvor si vzťah sama so sebou, potom ťa tieto záležitosti nebudú trápiť.

pribinak
18. júl 2023

Asi by si mala prestať každému poslachaca a bútľavá vŕbu a začať dávať spätnú väzbu

Napr čo pištis že nikto s tebou nechce ísť na svadbu, ponúkla som sa ti, nechcel si. Ak je to kamoš, povie áno máš pravdu, tak nie, tak nestojí za veľa

autor
18. júl 2023

@ckocka
@lucka_ke Je to možné ale zároveň ak som s niekym považujú ma za vtipnú osobu a rozhovory sú aj vtipne ladené lebo mi je sarkazmus a ironia blízky. Vyhľadávajú napriek tomu moju spoločnosť, kamarátka i napriek tomu ma z jej pohľadu považuje za blízku osobu no i tak sa mi vyhýba. Keď som s nimi tak ten pocit nemám žeby sa cítili zle so mnou. Poznám nudnejsich ľudí kde sa nudim aj ja a tento problém nemajú. 😀

jasminam
18. júl 2023

urcite by som ti odporučila psychológicku ,nauci ta najst sebahodnotu atd..
nauci ta ,ze lepsie je nemať žiadnych kamaratov,byt sama so sebou,ako mat len ludi ktory ta vyhľadajú len ked potrebuju..
prameni to pravdepodobne z detstva..nezazila prijatie,lasku atd...
cesta je tazka ,je to praca na seba..ale da sa to..
a ver mi ..po case ta take spravanie bolieť nebude

lucka_ke
18. júl 2023

sarkazmus a irónia sú skrytá agresivita, tiež radím psychológa a popracovať na svojom sebavedomí... neboj, pre život ti stačí aj jeden dobrý kamarát, nemusia ich byť desiatky

ckocka
18. júl 2023

No, sarkazmus a irónia je mi velmi blízky, to asi tu na MK už neutajím. Ale úprimne, to nie je práve to najlepšie čím si človek vytvára priatelov.

autor
18. júl 2023

@lucka_ke
@ckocka Ak by neboli rovnako ako ja takto naladene tak to samozrejme nepoužívam skôr to vnímanie nás spojilo rovnaký zmysel pre humor. ale ako agresivitu to nepovažujem. Vie byť to aj bez toho aby niekto bol urazený. To som si istá. Skôr to bol sarkazmus na mňa a nie na tu druhu osobu aby to mohla brať ako utok. To určite nie.

autor
18. júl 2023

@lucka_ke Nepotrebujem desiatky tu rozprávam o malom okruhu ľudí. Som introvert dlho som nemala nikoho vo svojom živote. Bola som samotár a uzavretý typ. Až nedávno sa to prelomilo a mám pár ľudí v okolí.

ckocka
18. júl 2023

A pár ludí ti nestačí? Alebo aj tí ťa odstrkujú?

ckocka
18. júl 2023

Alebo aj tí ťa odstrkujú?
To vyzerá čudne, mám to prosím správne napísané (tí - tý)?

zuzanka.zuzu
18. júl 2023

a pre seba si tu kedy? buď trošku viac sebecka 😉 nie si "vzácna", si tu stále, to omrzí

reanda
18. júl 2023

@ckocka mas to spravne 😀

autor
18. júl 2023

@ckocka Vravím práve o nich. Že som to vnímala asi inak. A chápem ze chybaale musí byť u mňa. Mam na mysli asi 5tich ľudí dokopy.
Psychológ ma vyšetril. Aj psychiater ma vysetroval na terapii. Vraj nenašli na mne dôvod toho diania tak hádam mi neklamali. Vraj problém nie je u mňa. Ale u iných. A ano spasitelsky syndróm sa snažim zmierniť. Ale to mam pocit ze bolo obojstranne aj z druhej strany nielen z mojej ale možno nie až tak ako ja. Deje sa to od školských čias. Tak som to začala riešiť už rôzne.
A máš to správne napísané je to v množnom čísle takže i.

reanda
18. júl 2023

a preco by v niekom musela byt chyba? proste sa k sebe nehodite.. dlho si nemala v zivote nikoho, teraz mas par ludi a hned to musia byt ti spravni? na spravnych sa niekedy dlho caka ..
inak nic nepises o tych ludoch, co su zac, co mate spolocne, co vlastne od tych vztahov ocakavas, alebo co do nich vkladas, okrem toho, ze si vzdy k dispozicii, ked niekto nieco potrebuje

barbora19911
18. júl 2023

Ach jaj toto som riešila keď som mala 16 rokov 🙂 ale je pravda že má to veľmi ale veľmi trápilo ...teraz už som za tým, nepotrebujem sa nikomu pchať do zadku proste keď ma nechce kontaktovať tak nebude ...vystačim si proste aj sama idem na kávu sama do kina sama nakupovať sama 🙂

ckocka
18. júl 2023

To je ako keď sa partneri hádajú a neznesú. Neznamená to že je jeden zlý, ale že sa k sebe nehodia. Tvrdenie že celý svet má problém a len ja som v poriadku by som aj od kapacity brala velmi s rezervou.

moonlight1210
18. júl 2023

"Stretla som každého v inom prostredí a zväčša boli prví iniciatívni aby sme sa vôbec spoznali. " - takze zaujimava si.

Problem moze byt pri blizsom spoznani, ked tvoje tendencie odsuvat sa na druhe miesto (vratane prilisneho sarkazmu a ironie voci sebe samej, ked sa sice s humorom, ale predsa len zhadzujes) sposobia, ze aj ti druhi nadobudnu pocit, ze je to tak ok. Ze ty tak chces. Resp. take jednanie so sebou povazujes za normalne. A tak s tebou jednaju.

Druhy problem moze byt, ze vnimaju tvoju introvertnost (alebo ju mozno aj nejak vyraznejsie prezentujes, hovoris o nej) a to, co ty povazujes z ocih strany za obchadzanie tvojej osoby, moze byt z pre nich sposob respektu k tvojmu sukromiu.
Akurat ze netusia, ze ty chces svoje sukromie, ale nie za takto.

autor
18. júl 2023

@ckocka Bolo to v inom kontexte. 😀 nie som ja lietadlo a všetci sú hlúpi. Ale, ze im môže vadiť môj prejav a to, že som výrazný typ človeka a chyba bola v tom, že prečo pomáham aj tým ktorí si to nezaslúžia. To som odvtedy zmenila a prehodnocujem. Na ulici ma neprehliadneš. Síce z mužskej strany ma osloví viacero mužov hoc nie som nejaka extra krásna, ale viem zaujať aj keď nechcem.😀

autor
18. júl 2023

@moonlight1210 To zhadzovanie okay. To beriem.
Vnímajú neviem. Navrhujem aj ja rôzne akcie a trávenie času. Sme pracujúci takže času nie je na rozdávanie ale navrhujem ja. A introverti sú aj oni.

domkakvet
18. júl 2023

Je mozne, ze to aj zle vnimas, ako vies, ze si nahrada za niekoho, mozno ta zavolali preto, ze chceli, nemusela si byt este nahrada.